MENÜ

 

2016 Chevrolet Spark - NY

Chevrolet már az Európai piacról eltűnt, de az EU-ban is forgalmazott modelljeivel, mint a Spark, a Sonic-val (Aveo), a Cruze, stb. modelljei tovább élnek. A Chevrolet bemutatta a teljesen új 2016-os Spark-ot, a New York-i autókiállításon. A globális mini autó sokkal sportosabb megjelenést kapott a tervezőktől. Az új generáció takarékosabb lett, és finomították a tervezői, valamint új elérhető biztonsági felszerelést is kapott. A Chevrolet még mindig több, mint 40 piacon jelen van, ahol a 2016-os Spark-ot értékesíteni fogják. Az újra tervezett Spark épített erős örökségen és tart a szegmens magasabb szintjével a felszerelésekkel és a technológiákkal, amik jellemzően nem választhatók ebben a kategóriában.

 

Az új Spark kecsesebb megjelenést kapott, ami köszönhető a hosszabb tengelytávnak, valamint a kb. 40 mm-vel (1.6 inch) csökkentett magasságnak a jelenlegi modellhez képest. Az új alacsonyabb profil csökkenti a légellenállását, ami segít javítani a fogyasztását. Az erősebb karosszéria szerkezete a finomításokkal elősegíti a csendesebb utazást. Az új modell felismerhető arcot kapott a legújabb globális Chevrolet-ekhez hasonlóan. A fejlődő Chevy védjegy a két részes hűtőrács közrefogott a nagyobb elliptikus fényszórókkal, amik átfutnak az első sárvédőkbe. A fényszórók magasan részletes megjelenéssel, ami hozzájárulnak a Spark legkifinomultabb design-jához. A színválaszték tartalmazza a megmaradt színek mellett, a három új színt - a Toasted Marchmallow, a Kalamata és a Splash színeket piactól függően. Az utastere az alacsonyabb tető magasság is megtartotta a hatalmas fejteret a jelenlegi modellel és kínál hasonlóan tágas helyet a vonzóbb vezetési pozícióval.

   

A modernebb anyagok és a nagyobb részletesség tartalmazza a magasabb minőségű szövet kárpitokat, a jobb ülés habot, ami fokozza a kényelmet és a tartósságot a hozzáadott kifinomultsággal. A teljesen új műszerfal design a fejlett folyadék kristályos kijelzőt (LCD) is kapott, a jellemző kiemelkedő „center stack” szórakoztató és klíma rendszer vezérlőkkel. A Spark védjegye a színes műszerfal dekoráció a feljavítással és a trapéz szellőzőnyílások. A Spark teljesen új MyLink rádió felszerelést is kapott az színes érintő kijelzővel, az ikon alapú kezelő felület hasonló az okostelefonokhoz, és más elektronikus készülékekhez. Az okostelefonokhoz hasonló érintő képernyő lehetővé teszi, a gyors gombokat, a könnyű működéshez. Az új hangerő szabájozó és más fizikai gomb csökkentése a bonyolultságnak, és fokozza a rendszer ráérzését. A MyLink kiegészítve a fokozott Spark kapcsolat elérhető OnStar, a 4G LTE-be épített Wi-Fi hotspot-val. A 2016-os Spark meghajtásához választható lesz a teljesen új 1.4 literes motor, ami része a GM új globális családjának, az Ecotec kis lökettérfogatú motorokkal.

 

Az új motor becsült teljesítménye 98 lóerő (73 kW), ami 16%-os növekedés a jelenlegi modell felett. Az új Ecotec egység képviseli a legfejlettebb és leghatékonyabb családot, a kisautó benzinmotorokkal a GM történelmében. A Spark új 1.4-es motorjának jellemzői az alumínium motorblokk és hengerfej, amik segítenek csökkenteni a jármű átlagos tömegét a fokozott teljesítmény és fogyasztással. A hengerfej anyaga mellett a kipufogó csatorna is csökkenti a súlyát, ami jellegzetessége. A motor fogyasztását szintén fokozza súrlódás csökkentésen keresztül, ami tartalmazza az alacsony súrlódású - dugattyúgyűrűket, a vezérműtengely hajtást és az alacsony súrlódású olaj pumpát. Az 5-fokozatú kézi váltó vagy a kettős tartományú folyamatosan változó sebességváltó elérhető az új 1.4 literes motorhoz. A 2016-os Chevrolet Spark épült a jelenlegi modell generáció hírnevére az átadó kiváló utas biztonsággal a mini autó kategóriában.

 

2015 Chevrolet Spark

Az erősebb karosszéria szerkezet a magja az új Spark biztonságának, és egészíti ki a szélesebb sort a passzív és aktív biztonsági jellemzőkkel. Az alap 10 légzsák tartalmazza a vezető/utas oldali térd légzsákokat, az oldal légzsákokat és az ülésbe szerelt légzsákokat. A borulás érzékelő védelmi rendszer szintén felajánlott. A biztonsági felszerelését még kiegészítik az új aktív biztonsági jellemzőkkel, amik segítik a vezető ütközés elkerülését a kamera alapú technológián keresztül, a figyelmeztetésekkel a lehetséges ütközés elkerülése érdekében. A vezető támogató rendszerek közül tartalmazza a felszerelése az ütközés figyelmeztetést, a sávelhagyásra figyelmeztetőt, és a holttér figyelmeztetőt. A hátsó képet a kamera rendszer biztosítja, ami alap felszerelés rész, és elérhető hátsó parkoló asszisztens is. 

- Rick -

2015. 04. 07., 14:23:56

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Free Counters
Free Counters

Asztali nézet