MENÜ

 

Új Skoda Fabia R 5

Újabb Škoda mérföldkő a magasabb tekintély a motorsportban. A következő siker az új rally autó, ami most folytatja a Cseh autó gyártó 114 éves motorsport siker sztoriját rally pályán a világban. Az új Fabia R 5 alapját a Škoda új generációs Fabia-ja adta és az utódja a Fabia Super 2000-nek, ami bevonult a történelembe, mint a legsikeresebb rally autó a történelemben a Škoda Motorsport-val. A bizonyíték, hogy jó az új rally autó a verseny szériában. Amikor dolgoztak a harmadik generáción gyártásra kész Fabia-n, ami élvezte az extrém sikeres rajtot a beépített néhány génnel a rally autókból. A Škoda új rally autója tiszta high-tech versenyautó lett.

   

Az FIA előírásokat teljesítette a Škoda Fabia R 5, ami felszerelt egy 1.6 literes turbófeltöltős motorral. A tekintélyes váltás a 2.0 literes motorról, ami a Fabia Super 2000-ben volt. Az új összkerék-meghajtású autó szintén felszerelt az 5 fokozatú szekvenciális váltóval és a McPherson rugóstaggal. A project kezdete óta, a Škoda Motorsport befektetett 15 hónap alapos fejlesztési munkát, a finom hangolásig az autón és biztosítja, hogy az ultra modern alkatrészek kölcsönhatása tökéletesen. Az új hónapokban az új Škoda Fabia R 5 lesz kitéve átfogó jóváhagyás az FIA-tól. A fő versenyzők olyanok, mint az Asia-Pacific bajnok - Jan Kopecky (CZ), az Európai bajnok - Esapekka Lappi (FIN), a rally legenda „Fast” Freddy Loix (B) és a többszörös Osztrák bajnok - Raimund Baumschlager (AT) a megadott érték a fejlesztés során az új rally autóval.

 

A tesztelés során kb. 10 000 km tettek meg a különböző út felületeken és vezetési körülményekben, tartalmazza a Cseh köztársaságot, Ausztriát, Németországot, Olaszországot, Franciaországot, Görögországot, Spanyolországot és Finnországot. A tesztelés jéghidegben és ragyogó napsütésben zajlott le, valamint aszfalton, murván, és havon is tesztelték a Škoda Fabia R 5-öt, a sikeres folytatás érdekében. Már nagy érdeklődés van az új Škoda Fabia R 5-re a vevői csapatoknál. A 2014-es rally szezonban, a Škoda befejezte a mesterhármas címmel a versenyzői és a gyártói bajnokságban az FIA Asia-Pacific Rally Championship-en (APRC), miközben az FIA European Rally Championship-en (ERC) a Škoda pilótája. A siker lista elérte tavaly az öt nemzeti címet is. Az összesen majdnem 50 nemzetközi, valamint nemzeti címet értek el az elmúlt 6 évben a Škoda Fabia Super 2000-vel, ami készült 2009-ben és a legsikeresebb project a vállalat 114 éves motorsport történelmében. 

- Rick -

2015. 04. 11., 18:34:45

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Free Counters
Free Counters

Asztali nézet