MENÜ

 

Rosneft új WTCC partner

Eurosport esemény támogatja az FIA World Touring Car Championship-et, és bejelentették a jelentős új társaságot, a Rosneft-et. A névadó szponzor a LADA Sport gyári csapattal indul a WTCC szezonban. A Rosneft növeli bevonását a bajnokságba az Event Presenting Partner a WTCC versenyekkel Oroszországban és Kínában, a két kiemelt esemény 2015-ben. A Rosneft WTCC Race of Russia a Moszkvai versenypályán lesz június 5-7 között, a Shanghai International Circuit versenypályán pedig a Kínai verseny szeptember 25-27 között. A szponzor által hozzáadott két verseny mellett az élő közvetítés nézhető lesz földi és műholdas csatornákon a világ körül. A Rosneft aktív támogató a szakmai és amatőr sportnak.

 

Az egyetértés az Eurosport eseményekkel és támogatása WTCC-nek, nyitások új lehetőségek felé a legnépszerűbb motorsport kategóriákban, a világban. A magas minőségű Rosneft kenőanyagokat tervezték a motorsporthoz, amik biztosítanak új adatok megszerzésére, ami segít készülni a Rosneft termelés kifinomultabbá válásához, valamint kínál még több fejlődés a kenőanyagokban az ügyfelekig. A Rosneft tevékenységei tartalmazzák a hydrocarbon kutatást és a gyártást, ami projekt a hydrocarbon finomításhoz és a nyersolaj és termék marketing Oroszországban és külföldön.

 

A 12 fordulós 24 verseny a World Touring Car Championship vitatott a motorsport megasztárokkal, akik között megtalálható a 9x-es rally világbajnok Sébastien Loeb, az ex-Formula 1 versenyző Tiago Monteiro és Gabriele Tarquini, a WTCC cím nyertesei Rob Huff és Yvan Muller, a Dakar hős Tom Coronel. Az előbb említettek mellett Mehdi Bennani és Ma Qing Hua szintén éllovas a szériában és lett az első versenyző a WTCC-ben 2014-ben, amikor 649.7 millió néző nézte a WTCC-t 148 csatornán és 188 országon keresztül. A World Touring Cars használ tömeggyártású autókat, amik 1.6 literes közvetlen befecskendezéses turbófeltöltős motorokat használnak és aerodinamikai támogatást. Mindegyik autó használja a hivatalos partner Yokohama gumiabroncsait.

- Rick -

2015. 04. 14., 22:39:25

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Free Counters
Free Counters

Asztali nézet