MENÜ

    

WTCC időmérő - Marokkó

Az FIA World Touring Car Championship hétvégi Marokkói teszt tegnap elkezdődött, aminek eredménye alapján nagyon hatásosan indult José Maria López. A Citroën Racing éllovasa és Argentín hős C-Elysée-vel kiemelkedő eredményt ért el. López 0.581 másodperccel volt gyorsabb, mint a csapat társa Yvan Muller, és a helyi hős Mehdi Bennani a harmadik leggyorsabb. A negyedik leggyorsabb időt Hugo Valente - a Campos Racing Chevrolet RML Cruze TC1-vel érte el, valamint az újonc Ma Qing Hua az 5. helyet szerezte meg Citroën-vel.

 

A leggyorsabb Honda Civic-es versenyző Tiago Monteiro az 1:45,895-ös idővel, a 6. helyet tudta megszerezni. A legismertebb magyar WTCC pilóta Michelisz Norbi a 10 helyet tudta megszerezni a teszt napon. A LADA gyári csapatának versenyzője, az új Lada Vesta-val 12. helyet futotta meg, aki nem más, mint Rob Huff. A teszteléshez napos, száraz idő volt 26°C hőmérséklettel. A WTCC szombat első szabadedzése 08:15-kor kezdődött helyi idő szerint. A teszt kvalifikáció eredményei itt megtalálható.

Időmérő összefoglaló

A Marokkói szombati időmérő eredményei is már megvannak. Az időmérő Q3-as részét szintén López nyerte meg, ahogy a pénteki gyakorlást is. Az első három helyet Citroën-es versenyzők szerezték meg közöttük Ma Qing Hua-val, aki először volt a Circuit Moulay El Hassan versenypályán. A Q3-ban ott volt Sebastien Loeb és a két Honda versenyző is Tiago Monteiro és Gabriele Tarquini. López a vasárnapi első versenyen 5 megszerzett pontjával indul, és az első verseny 14 körös lesz. Az Argentín versenyző nagy kihívást jelenthet a versenynapon, amikor 30°C hőmérséklet lesz.

 

Bennani is Q3-ban végzett, aki még soha nem jutott be a Q3-ba, valamint Yokohama Driver’s Trophy versenyző. Az első helyekről induló versenyzők mellett Michelisz Norbert a 6. helyről indul vasárnapi versenyen, őt követi hetedik helyről Monteiro, 8. helyről Loeb, kilencedik helyről Tom Coronel, és 10. helyről Yvan Muller. A vasárnapi verseny helyi idő szerint 16:15-kor kezdődik, az első 14 körös versennyel. A másik verseny utána 17:30-kor kezdődik. A két versenyt élő közvetítésben meglehet nézni az Eurosport hálózatán, az Eurosport Player-en, valamint más csatornákon világszerte. Az fiawtcc.com biztosítja az élő közvetítést, valamint videókat, képeket és híreket is lehet olvasni a letölthető WTCC alkalmazáson keresztül. 

 -A képek és információk az fiawtcc.com és a wikipédia oldaláról származnak

- Rick -

2015. 04. 18., 21:19:10

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Free Hit Counter
Free Hit Counter

Asztali nézet