MENÜ

2015 BUSEXPO – DrivingCamp

A BUSEXPO idén is hatalmas sikert és rekord látogatottságot ért el, a DrivingCamp területének 4000 m2-n. A NiT Hungaria által szervezett rendezvényen a legjelentősebb szakemberek is jelen voltak. A 4000 négyzetméternyi területen 37 kiállító volt jelen akik a jelenlegi és legújabb termékeiket mutatták be. Nagyfokú szakmai összefogásra és további járműkorszerűsítésre lesz szükséges, hogy a Volánok versenyképesek legyenek a 2017-es piacon is. A BUSEXPO sajtókonferenciáján Dr. Sárközi György  a VOLÁN Egyesület elnöke kiemelte, hogy a Volán vállalatok átalakítása megtörtént, ugyanakkor a járműpark átlagéletkorának további csökkentését és egy példátlan szakmai összefogás fontosságát is hangsúlyozta.

 

A buszos rendezvény másik jelentős témaköre volt az országos, és szűkebb értelemben a fővárosi turisztikai fejlesztések irányának áttekintése. A témakör előadását Szalay-Bobrovniczky Alexandera, a főpolgármester-helyettes tartotta.  A 37 kiállító és 22 autóbusz mellett, a kiállításon jelen volt még 9 veterán jármű is. A látogató közelebbről is megtekinthették a legújabb Autóbuszokat, és akár vezetni is lehetett a buszokat DrivingCamp pályán. A kiállításon jelenvolt a Volvo, a Scania, a Credo, a VDL, az Iveco, valamint a MAN is. A kiállítás alatt összelehetett hasonlítani a gyártók modelljeit, a városi, a városközi, és a turista buszokat is. Az új modellek között lehetett találni fa parketta padlós, bőr-szövet üléskárpittal ellátott modelleket is.

Az új modellek már a vezetőre is kiemelkedően gondol, olyan kényelmi elemekkel, mint bőrkormánykerékkel, a telefon kihangosító rendszerrel, valamint a magas szintű felszereléssel látták el, mint a modern multimédiás rendszerek. Az autóbusz gyártók mellett további kiállítók is jelen voltak, mint az Energotest – komplett szerviz felszereléseket forgalmazó cég, vagy a Hol Az Autó – Mobile LBS Kft., ami nyomkövető rendszereket kínál, személyautókhoz és autóbuszokhoz és más járművekhez, amik a rendszer beépítése után nyomon követhetők lesznek, valamint a jármű útját visszamenőleg is ellenőrizni lehet, de ez inkább vállalkozóknak készült a céges autók nyomon követésére. A látogatóknak a kiállítás jó szórakozást biztosított. 

Mercedes

Mercedes

Iveco

A látogatók között újságírók és vállalkozók is megjelentek, akik a helyszínen próbálhatták ki a legújabb modelleket, így a legjobb választás mellett dönthetnek. A rendezvény a NiT Hungariának is köszönhető, hogy már a 3. alkalommal is megrendezésre került. 

- Rick -

2015. 04. 23., 17:35:46

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Free Counters
Free Counters

Asztali nézet