MENÜ


2015 Volvo V60 D5 Twin Engine

Volvo Cars leleplezte az új D5 Twin Engine Special Edition változatát a V60-nak. Az új autó lesz a Volvo Cars plug-in hybrid a szélesebb közönségnek készült. Az első autó készült a fejlesztéssel, és a gyártásba a dízel alapú plug-in hybrid hajtáslánccal, ami indul a V60 D6-val 2012-ben. A V60 D5 Twin Engine szállít 120 kW-ot a belső égésű motoron keresztül és kb. 50 kW teljesítményt a 11.2 kWh-s Li-Ion akkumulátor csomagtól, ezeket használja a V60 D5 Twin Engine. A maximális hajtáslánc teljesítménye hozzávetőlegesen 230 lóerő, amikor az elektromos motor és a dízelmotor együtt dolgozik. A Special Edition változat Crystal White fényezést kapott, 19”-es felniket, és fényes fekete külső részleteket.

   

Az utastere felszerelt fekete tetőkárpittal, és zongora fekete betétekkel. A V60 D5 Special Edition jellemzői közé tartozik, az egyedülálló Blond sport ülés kárpit - a dekoratív fehér varrással, mint látható a Volvo Ocean Race változatban is. A Twin Engine technológiának nevezi a Volvo a hybrid hajtáslánc innovációt, mint része a Drive-E Powertrain programnak. Az új modell vezetési mód választót is kapott, ami ad három teljesen különböző vezetési élményt a Pure, a Hybrid, és a Power módokban. A Pure módban az autó teljesítményét egyedül az elektromos motor adja, és a hatótávja 50 km. A Hybrid alap beállításaival, amikor az autó indult, a dízelmotor és az elektromos motor együttműködik, amik 48 g/km-es CO2-kibocsátást és alacsony 1,8 l/100 km-es fogyasztást ért el. A Power módban a technológia optimalizálással ad az autónak maximális lehetséges erőt.

 

A dízelmotor és az elektromos motor kombináltan szállítja a teljes erejét, ami 230 lóerő és a maximális 600 Nm-es nyomatékát. A gyorsulása 9,0 másodperc lesz álló helyzetből 100 km/órára. A megtakarított energiát az akkumulátor tárolja, és a vezető ezt használja tisztán elektromos módban, mint például a városi zöld zónában vagy a város szívében. A hybrid rendszerhez nagyfeszültségű generátor szerelnek, ami tölti az akkumulátor csomagot. A V60 Twin Engine újratölthető rendszer konnektorról (230V/6A, 10A vagy 16A konnektorról) tölthető otthon vagy parkolóban. A Volvo újratöltési ideje változik az áramerősségtől. A teljes töltés a 10A 4,5 órát vess igénybe. A töltési idő 3,5 órára csökken 16A-s konnektor esetén, miközben a 6A-csatlakozón keresztül a töltési idő 7,5 órára emelkedik. Az elektromos módban az autó használja a PTC (Positive Temperature Coefficient) levegő hősugárzást.

- Rick -

2015. 04. 25., 12:31:37

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Free Hit Counter
Free Hit Counter

Asztali nézet