MENÜ


2016 Volvo XC90

A teljesen új Volvo XC90 lenyűgöző, prémium minőségű 7 személyes SUV - a világ vezető biztonsági felszerelésével, az új hajtáslánc technológiákkal, a páratlan erő – fogyasztás kombinációval, valamint a felsőfokú utastér befejezés. Az új XC90 egyedisége kezdődik a Volvo történelmében új fejezettel, a jövő design-val, ami tartalmazza az új technológiákat és hasznosítja az új Scalable Product Architecture (SPA) technológiát. Az új XC90 az első Volvo, ami viszi a vállalat új kiemelkedőbb jelvényét, ami az ikonikus nyíl elegánsan igazítva az átlós vágással a hűtőrácson. Az új design-hoz tartoznak az új DRL fényszórók, amik megkapták a T formájú nappali világítást, ami a Thor kalapácsát jelképezi.  Az új XC90 egyedi motorháztetőt, övvonalat, és váll összekötést kapott ami tetoválásszerű az új SUV-n, valamint új hátsó lámpákat is kapott.

   

A megjelenéséhez még hozzáteszi a vizuális izmokat az oldalán. Az XC90-hez választhatóak lesznek különböző méretű felnik, amik közül a legnagyobb 22”-es méretű. Az új modell utasterét a legnagyobb luxussal tervezte a Volvo. A legszembetűnőbb jellemző a tablet-szerű érintőképernyő a középkonzolon, ami a szíve a teljesen új in-car vezérlő rendszernek. A rendszer virtuális gombok ad, ami egyszerűbb használatot biztosít, a vezetőnek és utasainak. A teljesen új XC90 utasterét kombinálták a minőségi anyagokkal olyan, mint a legfinomabb Nappa bőr és a kézelkészült fa részletek, amik tartalmazzák a fokozat választót, ami kristályüvegből készült az Orrefors-nak köszönhetően. A Orrefors egy híres Svéd üvegkészítő, valamint a a start/stop gomb és a hang vezérlő is egyedülálló gyémánt mintát kapott a Volvo tervezőitől. A Volvo Cars feltalálta a felszerelés szint stratégiát, ami hasonlít a fára a két ágával. A Kinetic alap felszerelést követ a nagyon versenyképes Momentum felszerelés.

   

Az Inscription és R-Design forma a két ág a fán. A védjegy csomag tervezett az ügyfeleknek, ami akar elegáns megjelenést adni a luxus élményével, miközben az R-Design sportos és dinamikus aurát ad az XC90-nek. A Volvo már élvezi a hírnevet nyújtó legkényelmesebb ülésekkel az iparban. Az új XC90 fokozza a hírnevét a kínálattal az innovatívan tervezett ülésekkel, amik szintén fel szabadítják az utasteret az utasoknak, a második és harmadik üléssorban. A teljes ülés belseje ergonomikusan formázott, ami hasonlít az emberi gerincre. Az új ülések elérhetők az állítható oldaltartás beállítással, valamint a masszázs funkció. A második üléssor felszerelt három egyéni üléssel döntéssel. A beépített gyermek ülés magasító az ülés közepében opciós tétel. A harmadik üléssor kínál osztályvezető kényelmet az utasoknak 170 cm-es magasságig. Az új modell generációval egy teljesen új alváz is érkezett. Az új XC90 biztosít sima, szolid utazást a prémium SUV kombinációval éles kezeléssel és válasszal. A dupla kereszt lengőkaros első felfüggesztés és az új integral link hátsó tengely szintén felszerelt az új keresztirányú laprugókkal, amik készültek könnyű anyagból.

     

Az XC90 szintén felszerelt elektronikusan vezérelt légrugós felfüggesztéssel, és választható 5 móddal. Az új XC90-hez kínálnak egy 2.0 literes, négyhengeres, Drive-E hajtásláncot, ami ad kiemelkedő kombinációt a teljesítménnyel és takarékossággal. A kínálat csúcsa az XC90 Twin Engine, ami egy kompresszorral és turbófeltöltővel felszerelt benzinmotort kap, plusz a kiegészítő elektromos motort. A kínálat így páratlan kombinációt ad, a teljesítménnyel és a tiszta működéssel, aminek összteljesítménye 400 lóerő és a CO2-kibocsátása 59 g/km. A normál vezetéssel alapértelmezett hybrid módban működik. A nyomógombbal a vezető tudja kapcsolni a csendes és kibocsátás nélküli városi vezetést tiszta elektromos erővel, és a hatótávja ilyenkor több, mint 40 km. A kombinált maximális nyomatéka 640 Nm, ami ad 5.9 másodperc 100-as sprintet álló helyzetből. A Volvo XC90 kínálata szintén tartalmazza a D5 twin turbo dízelmotort a 225 lóerős teljesítményével és a 470 Nm-es nyomatékával, az osztály legjobb átlagfogyasztásával 5,7 l/100 km.

       

A D5 dízelmotor mellett, a D4 turbófeltöltős dízelmotor is választható lesz, ami 190 lóerőt és 400 Nm nyomatékot biztosít az XC90-nek, az 5,3 l/ 100 km-es fogyasztás mellett. A benzinmotor kínálat két motorból áll a T6-os kompresszorral és turbófeltöltővel felszerelt benzinmotort kap 320 lóerős teljesítménnyel és 400 Nm-es nyomatékkal. A második benzinmotor a T5 254 lóerőt és 350 Nm nyomatékot kap. Mindegyik motorváltozat jön Volvo Cars 8-fokozatú automata váltójával, mint alap. Az új Sensus felhasználói felület kétségtelenül a legmodernebb in-car vezérlő rendszer a piacon. A hagyományos választó gombokkal és vezérlőkkel cserél helyet sima interaktív nagy tablet-szerű érintőképernyő. A digitális műszer és head-up kijelző elöl a vezetőnek biztosítja a legfontosabb adatok elérhetőségét, amikor szükséges. A kiemelkedő in-car lehetőséget tartalmazza az Internet Rádiót, a navigáció csatlakozást, stb. A teljesen új XC90 fokozza a kényelmet a 4-zónás klíma rendszerrel, egyéni beállításokkal az utasoknak az első ülésekben és a második sorban. A Volvo Cars CleanZone levegő tisztító rendszert is kapott, ami tovább javított hozzáadással az új szénszűrő hatékonyabb elfog kisebb, káros részecskéket, és a pollent a bejövő levegővel. Az XC90 megkapja az 1 400 W-os Class D erősítőt és a 19 Bowers & Wilkins hangszórót. Az új XC90 kínálja a legátfogóbb és technológiailag kifinomult alap biztonsági csomagot, ami elérhető az autóiparban. 

- Rick -

2015. 04. 30., 18:49:02

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Free Web Counter
Free Web Counter

Asztali nézet