MENÜ

WTCC verseny hétvége - Hungaroring

Az idei harmadik verseny hétvége Magyarországra hozta a WTCC versenyzőket, a Hungaroring-re. A harmadik versenyen végre sikerült Honda-nak az élen végeznie, Michelisz Norbert-vel a kormány mögött - a második versenyen. A Citroën-nek plusz erejével szemben, a Honda-k kicsi elmaradásban vannak, de még így is sikerült az élen végezni.

 

A szurkoló tábor 35 000-es tömege a hazai versenyzőnek szurkolt. Az első versenyen 8. helyre hozta fel magát Michelisz Norbert, aki a 10. helyről rajtolt. Az élen Jóse María López és Yvan Müller állt a Citroën Total WTCC csapattal. A második versenyen fordított rajt volt, így Michelisz indult az első helyről. A szép rajt után egyre jobban lehagyta a riválisokat, és a Citroën-esek beragadtak hátrább a mezőnyben, így nagy előnyre tett szert Michelisz. A második versenyen Rob Huff járt rosszul a LADA-jával, akinek kitört a hátsó felfüggesztése így, kiesett a mezőnyből. 

A kikerülő manővernek köszönhetően ütköztek a hátsókerekének. A második és harmadik helyet Tom Coronel és Tom Chilton szerezte meg, mindketten a ROAL Motorsport versenyzői. A negyedik helyen Tiago Monteiro végzett szintén Honda-val, a Castrol Honda World Touring Car Team-vel. A negyedik helyet követte a három Citroën-es - Sébastien Loeb, José María López és Yvan Müller (5,6,7 hely). Az első 10-ben még ott volt Hugo Valente (Campos Racing), Ma Qing Hua (Citroën Total WTCC) és Grégoire Demoustier (Craft Bamboo Eng.), és így a top 10-es lista megszületett. 

A képek és információk az fiawtcc.com weboldalról származnak - 

- Rick -

2015. 05. 03., 19:41:28

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Hit Counter
Hit Counter

Asztali nézet