MENÜ


2015 Škoda FUNstar

Škoda újabb project eredményét mutatta be, aminek elkészítésében 23 gyakornok vett részt a ŠKODA AUTO Vocational School-ból. Az új alkotás alapját a legújabb Fabia adta, amiből egy pick-up-ot készítettek. Az alkotás elkészítésében 21 fiatalembert vett rész és két fiatal hölgy. A gyakornokokat támogatta a Škoda fő tervezője Jozef Kabaň és a Škoda Auto termelési igazgatója Michael Oeljeklaus. Az új „Trainee Car” premierje az idei GTI Meeting-en lesz Wörthersee-ben - május közepén. Az idei a második év a sorban, hogy a Cseh gyártó kiválasztott gyakornokokat, diákokat az új project-hez.

 

A vállalat célja a program támogatásával, hogy erősítsék a szakképzett diákok kreativitását és szakvéleményét. A Škoda FUNstar elegáns pick-up alapja a harmadik generációs Fabia-tól származik, ami egy igazi élmény faktor, ahogy a neve is mutatja. A FUNstar metál acél szürke és hold fehér fényezést kapott. A küszöbök, a hűtőrács keret, és a hátsó légterelő feltűnő kiemelést kapott a reflex zöld színnel. A fényszórói zöld LED fényeket kaptak, mint nappali futófény. A Škoda FUNstar megkapta az új Octavia RS 18”-as Gemini felnijeit, amik szintén egyedi fényezést kaptak. A meghajtásáról a kis 1.2-es TSI turbófeltöltős benzinmotor gondoskodik 90 kW (122 lóerő) teljesítménnyel.

   

A kis turbós erőforráshoz 7-fokozatú duplakuplungos váltót szerelnek. A sportossága folytatódik az utastérben az egyéni elemekkel acél szürke és hold fehér színekben. Az utastere még megkapta a legjobb sport kormánykereket a Škoda kínálatából, valamint a jó hangzásról 1400 Wattos audio rendszer gondoskodik, ami kiemelkedő zenei élményt biztosít. A Škoda Vocational School kínál a fiataloknak 3-4 éves képzési programokat technikai tantárgyakból.  A tanulóknak garantált a gyakornoki diploma, valamint jelenleg 13 tréning tanfolyam zajlik, ami 880 beiratkozott gyakornokot jelent. A Škoda Vocational School-t 1927-ben alapították meg Mladá Boleslav-ban, és azóta csaknem 22 000 diák fejezte be a képzést. A sikeres képzés után a diákoknak állandó munkahelyet is kínál a Škoda. 

- Rick -

2015. 05. 08., 18:30:48

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Free Web Counter
Free Web Counter

Asztali nézet