MENÜ



 

 

 

    

 

2016 Toyota Camry

Toyota felfrissített a Camry modelljét Ausztráliában, az új agresszív megjelenéssel. A megújulással már sportos változat is elérhető lesz az ügyfeleknek. Az új modellhez már elérhetők lesznek a baleset megelőző technológiák is. Az új modell kezdőára 26 490 dollár (AU) lesz, ami egy benzinmotoros változatot takar. A 2016-os modell több, mint 800 áttervezett alkatrészt kapott, amihez egy sportosabb megjelenés is tartozik. A hagyományos változatok mellett hybrid változat is elérhető, ami most 2 helyett 3 felszereléssel lesz választható, amik tartalmazzák az Altise, Atara S, és Atara SL felszerelés szinteket. A meghajtásáról 2.5 literes négyhengeres benzinmotor vagy hybrid benzin-elektromos hajtáslánc gondoskodhat. Az Atara SX egyedülálló sportos modell változat lesz. A dinamikus SX csomagot a Toyota Ausztráliai részlege tervezte, ami sokkal sportosabb, gyorsabb vezetési élményt biztosít a Camry vezetőjének. Az agresszív megjelenéshez izmos 5-küllős felniket terveztek, amik 18”-as méretben kerülnek fel a Camry-ra. Az új sportos felfüggesztés és a feljavított elektromos kormányrásegítő rendszer fokozza a Camry sportosságát.

     

 

   
A Toyota Camry már 22. éve a legkeresettebb mid-size kategóriás modell Ausztráliában. A megújulásához tartozik az agresszívebb ütköző és hűtőrács, valamint az alacsony profilú fényszórók és a LED nappali fények is. Az utastere kifinomultabb lett, a megújult kárpitokkal, és az új három küllős kormánykerékkel is. Az utastere még megkapta a feljavított műszerfalat és multi-információs kijelzőt. Az új 2016-os modell simábban indulást, kanyarodást és lassítást biztosít, valamint javult az egyenes vonalú stabilitása, különösen rosszminőségű utakon. A Camry 5 csillagos értékelést kapott a törésteszten, ami köszönhető az alapfelszerelésben járó 7 légzsáknak, a tolatókamerának, a jármű stabilitásnak, és a kipörgés gátlónak, valamint a csúszásgátló féknek a fék asszisztenssel és az elektronikus fékerő elosztónak. A különböző felszerelések eltérő kerekeket kapnak. Az Altise 10 küllős 16”-os felniket kap, az Atara S szintén 10-küllős felnit kap, de ez már 17”-es méretű. Az Atara SL 15 küllős felnikkel van felszerelve 17”-es méretben, és az Atara SX kapja a legnagyobb felniket 18”-as méretben, ami elérhető az Atara SL-hez, mint opció. Az Altise hybrid modell kulcsnélküli nyitást és indítást is tartalmaz, valamint automata kétzónás klímát.
 

Az Atara S egy szinttel feljebb helyezkedik el, ami már elektromosan állítható vezető ülést is tartalmaz, és a bőr kormánykereket, a két hátsó parkoló szenzorral. Az Atara SX sport hűtőrácsot, hátsó légterelőt, bőr sport üléseket, és sötét diffúzort is kap. Az Atara SL felszerelt radar érzékelőkkel és szélvédőre szerelt kamerával, ami a szíve a fejlett biztonsági technológiáknak, mint az ütközés megelőző rendszernek, az aktív tempomatnak, a sávelhagyásra figyelmeztetőnek és a hátsó keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszernek. A kényelmet még fokozzák az automata fényszórók, az eső érzékelős ablaktörlők, és a holttér monitor. A csúcsváltozatokhoz elérhető a bőr elektromosan állítható első ülések is, memória funkcióval, valamint a prémium audio rendszer - a 7” col átmérőjű képernyővel, a szatelit navigáció és a távolság érzékelő szenzorok. Az opciós listáról elérhető a billenő – csúszó tetőablak az Atara SX és SL változatokhoz. A megújulással két új fényezés is érkezik az Indigo (mélykék) és az Ocean Mist (halványkék). A Camry meghajtásáról erős és takarékos 2.5 literes benzinmotor gondoskodik, a 133 kW-os (180 lóerő) teljesítménnyel, és a 6-fokozatú automata váltóval, valamint a fogyasztása csak 7,8 l/100 km. A Hybrid változat maximális teljesítménye 151 kW (205 lóerő), az elektromos és benzines motor közös működésekor. A Hybrid modell fogyasztása a nagyobb összteljesítmény ellenére is csak 5,2 l/100 km.

 - !A képek a MotorTrend magazin oldaláról származnak! - 

- Kartos Patrik -

2015. 05. 17., 21:17:55

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Free Web Counter
Free Web Counter

Asztali nézet