MENÜ
     

 

 

 

 2015 Subaru Outback

Subaru korábban bemutatta a megújult Outback-et, ami már kapható a Subaru kereskedéseknél. A teljesen új jármű szegmensben az Outback a világelső crossover, amin sikeresen kombináltak a kombi autók praktikusságát az all-road képességekkel. Az Outback 20 éve a Subaru zászlóshajója Európában, a győztes dicsért praktikussággal, az all-road természettel, és a hosszú utazás képességekkel. A kereskedésekhez már megérkezett az új 5. generációs Outback, ami jön a teljesen új sportos külső design-val, valamint a magasabb minőségű utastérrel és új biztonság technológiákkal. Az új Outback fejlesztett a méretes helykínálattal és praktikussággal, a világszínvonalú biztonsággal, valamint all-terrain terepe képességekkel is ellátták.

                                   
 
 Az új modell dinamikusabb lett, de a gyökereihez hűen a crossover képességeket és megjelenést is megkapta. Az első ütköző hexagonális hűtőrácsot kapott, és sólyomszem fényszórókat, amiket már az új Impreza, az Sti, és a Levorg is használ. Az új modell átalakított utasteret használ, a magasabb minőségű anyagokkal és a több prémium szereléssel, mint kiegészítve az új 7.0 col átmérőjű érintőképernyővel, ami a gyárilag beépített szórakoztató rendszert és sat-nav rendszert is tartalmazza. A legújabb feljavítások készültek az új Outback-hez, amivel praktikusabb, mint az előd a több tároló rekesszel és a nagyobb utastérrel. A csomagtartó mérete növekedett 4.5 %-val, így alaphelyzetben 559 literes csomagteret kapunk, amit egészen 1 848 literig bővíthetünk. A csomagtér ajtó már elérhető az új Smart Power Tailgate, funkcióval ami elektromos csomagtér ajtót ad.  
     
Az új modell EyeSight fejlett ütközés megelőző technológiát is kapott, ami a vezetőt tájékoztatja a színes kamera technológia a monitoron keresztül az útról és a forgalomról. Az új technológia most először elérhető Európában, ami hozzájárulva az Outback maximális 5 csillagos EuroNCAP törésteszt eredményéhez is. A rendszer két színes kamerája az Outback oldaloin van elhelyezve, ami figyelmeztet a járművekre, gyalogosokra, a kerékpárosokra, és más potenciális veszélyre. EyeSight az alapfelszerelés része mindegyik Outback-ben, a Pre-collision Braking, a Pre-collision Throttle Management, az adaptív tempomat, a Lane Departure & Sway Warning, a Pre-collicion Steering Assist, és a Lead Vehicle Start Alert-et. Az ügyfelek választhatják hozzá a 2.0 literes turbó dízelmotort, ami 150 lóerőt és 350 Nm nyomatékot biztosít, de a szívó 2.5 literes 175 lóerős benzinmotor mellett is dönthetnek, ami 235 Nm nyomatékot tud biztosítani.  
     
A dízelmotoros változat elérhető lesz a 6-fokozatú kézi váltóval, de a Subaru Lineartronic (CVT) váltó is elérhető hozzá. A dízelmotor mellett választható még a 2.5 literes benzinmotorral, ami kizárólag Lineartronic automata váltóval választható. A kezelhetősége és az utazás minősége feljavított a kifutó modellhez képest, az adoptált új merevebb első rugóstagokkal, amik vágott tekercs, és a feljavított rugók és lengéscsillapító értékek - a rugalmasabb reakcióval. A kormány áttételen is módosítottak az új modellben, ami pontosabb és lineáris kormányreakciót eredményez. Az új modell a legjobb on-road kezelhetőségét kapta meg kategóriájában. Az Outback-nek most még jobb off-road képessége van, amiben segít az új X-Mode vezérlő, ami jellemző a Lineartronic modellekre, valamint 200 mm-es hasmagassága. Az új modell Trend, Active, Active EyeSight, Comfort, Comfort EyeSight és Sport EyeSight (Szlovákia: Comfort, Superior és Exclusive NAVI) felszerelésekkel választható.  
      

A TREND felszerelés tartalmazza a tempomat, az Active Torque Vectoring, a 17”-es alu. felnik, valamint a 6.2”-os kijelzővel felszerelt szórakoztató rendszert, a tolatókamerával. A 2.5 Active felszerelése még hozzá teszik a kibocsátás csökkentő start-stop rendszert, az első ülések fűtését, és a LED fényszórókat – fényszóró mosóval. Az Outback Active felszerelése a dízel változat esetében is tartalmazza ezeket a tételeket, de az X-Mode csak automata váltóval kerül be az Outback felszerelésébe. A legmagasabb felszerelés a Sport és az Exclusive (HU & SK), ami már tartalmazza napfénytetőt, a kulcsnélküli nyitást és nyomógombos indítást, a 18”-as alu. felnik, a bőr ülések, HARMAN/KARDON 12 hangszórós audio rendszert, és az elektromos csomagtér ajtót a hozzáadott funkciókkal. A Subaru Outback 2.0 Boxer Diesel TREND alap modell kezdőára 10 490 000 Ft és a csúcs a 2.0 Boxer Diesel Sport EyeSight felszerelésű változat, ami 12 800 000 Ft-os kezdőárral indul, ezt még lehet növelni az opciós kiegészítőkkel. A Szlovákiai piacon az Outback 2.0 D MT Comfort az alap modell, ami 32 990 €-val kezdődik, és a csúcs változat a 2.0 D ES CVT Exclusive NAVI, amiért 38 990 €-t kérnek el.

- Kartos Patrik -

2015-06-01, 22:11:22

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

 

Free Counter
Free Counter

Asztali nézet