MENÜ
   

 

 

 

 

 

2015 Toyota Auris

Toyota felfrissítette a nemrég piacra dobott új generációs Auris és Auris Touring Sports modelleket, amik elérhető hybrid, dízel- és benzinmotoros hajtáslánccal, valamint tartalmazzák a feljavított részleteket az új biztonsági felszerelésekkel. Az új generációs Auris-t már teszteltem HSD változatban, aminek felfrissült változata már lassan minden piacra elér. Az Auris Hybrid-et 2010-ben indították a Toyota elsőként, és egyetlen gyártóként kínálta három hajtáslánccal modelljét a C-szegmensben. Ma az harcban a korlátozott és a drága verseny, a széles Auris modell kínál egyedi ajánlatot.

 
     
A Toyota full hybrid technológia most teljesen megalapozott, mint a többségi hajtáslánc választó és az Auris Hybrid feltűnően csendes, sima, nyugodt és a stressz mentes vezetési élményt biztosít, a fokozatosan népszerűbb C-szegmens ügyfeleknek. A Hybrid modell jelenleg több, mint 50 %-a az összes eladott Auris-nak Nyugat Európában, ami várhatóan tovább növekedik a következő években. Hybrid hajtáslánccal is elérhető az Auris, amiből több, mint 200 000 db-ot adtak el, és ma az Auris a legkeresettebb hybrid Európában. A CO2-kibocsátása csak 79 g/km a kombinált eco vezetésnél, amivel csak 3,5 l/100 km az átlag fogyasztása. Tükrözi mindkét változást a rendkívül versenyképes piac és a Toyota ügyfél visszajelzései.  
     
A 2015 Auris jelentős fejlesztéseinek jellemzői az 5 kulcs területen: a Design, az Érzéki minőség, a Hybrid modell, a Biztonság és a javuló modell szegmens lefedettsége. A teljesen új 1.2 literes, közvetlen befecskendezéses, turbófeltöltős motor csatlakozik a benzinmotor kínálathoz. A 2.0 literes dízelmotort váltja le az új 1.6 literes D-4D egység, és a kis 1.4 literes D-4D motor a lényeges feljavítással. A kínálat mindegyik motorja már megfelel az Euro6 kibocsátási értékeknek. Az új külső stílus jellemzői az újratervezett orr része és hátsó része, így az Auris tekintélyesebb és a kifinomult utcai jelenléte.  
       

Az utastérbe érzékelhető a minőség a jelentősen javult és újratervezett műszerfalon keresztül - a prémium minőségű felületekkel és betét elemekkel, a 7”-os érintőképernyővel, és az új 4.2”-os színes multi-információs TFT képernyővel. A 2015 Auris kínálat további javulás a felfüggesztésben és a kormányzás feljavításában, amik javítják az utazási kényelemet, a kezelhetőséget. A számos feljavításból a váltó sem maradt ki, ami Noise (zaj), Vibration (vibráció) és Harshness (keménység) (NVH) tulajdonságait javították.

- Kartos Patrik -

2015-06-04, 19:12:28

 
   

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

 

Free Counters
Free Counters

Asztali nézet