MENÜ
   

 

 

2016 Nissan Maxima – US

Nissan bemutatta az Amerikai piacon még kapható Maxima modell új generációs változatát, a 2016-os modellt. Az új modell bemutatója a New York International Auto Show-n volt, ami már a 8. generáció. Az új modell megkapta az új Nissan védjegy hűtőrácsot, és a legjobb köridőt futotta meg a Buttonwillow Raceway versenypályán a 2015-ös Acura TLX 3.5 (FWD) – Technology csomagos változat, a 2015-ös Audi A4 2.0T Quattro Premium Plus Tiptronic, és a 2015 BMW 328i sedan modellekkel szemben.

 
    
Az új modell tovább viszi a 4-Door Sports Car nevet. Az új 2016-os Maxima kombinálja az alacsony profilt - a széles nyomtávval, valamint a feltűnő orrésze viseli a V-Motion hűtőrácsot, és az úszótető fokozza a megjelenését. Az új Maxima utastere a prémium szintet képviseli, és kapott vadászgép ihletett pilótafülkét is. Az új generációs modell átdolgozott 300 lóerős, 3.5 literes, CQ szériás, V6-os motort kapott, és a hozzá tartozó teljesítmény orientált Xtronic sebességváltót. Az újratervezési erőfeszítéseknek köszönhetően 15%-val takarékosabb lett, és a fogyasztása 30 mérföld/gallon.  
      
A Maxima technológiai jellemzői tartalmazzák az alap NissanConnectSM-et, a navigációs rendszerrel és az elérhető 11 hangszórós Bose prémium audio rendszerrel, a NissanConnectSM Services-vel, a SiriusXM-vel (SiriusXM egy műholdas előfizetéses rádió), és az Around View Monitor (AVM) – a Moving Object Detection-vel (MOD). Az új Maxima biztonsági felszerelése is fokozott, olyan biztonsági rendszerekkel, mint az intelligens tempomat, vagy a hátsó keresztforgalom figyelmeztető rendszer, de még a holttér figyelő rendszer is segít a vezetőnek.  
      

A Maxima ügyfelek most 5 felszerelés közül választhatnak, ami tartalmazza az S, SV, SL, SR, és Platinum felszerelés szinteket. Az új modell összeszerelését Smyrna-ban, Tennessee-ben végzik, a benzinmotor összeszerelését pedig Decherd-ben lesz, ami szintén Tennessee-ben van. Az alap modell Maxima S kezdőára 32 410 $ (kb. 9,0 mil. Ft/ 28 800 €), és a csúcs változat Platinum indulóára 39 860 $ (kb. 11,1 mil. Ft/ 35 400 €).

- Kartos Patrik -

2015-06-14, 19:22:00

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

 

Free Counter
Free Counter

Asztali nézet