MENÜ
   

 

 

 

 

 

2015 Alfa Romeo Giulia

Alfa Romeo kínálatába visszatér Giulia, ami egy igazi vadítós sport sedan a Quadrifoglio jelvénnyel, amivel először bemutatták az Alfa Romeo Museum-ban, Arese-ben, Milano közelében. Alfa Romeo most ünnepli a 105. évfordulóját az autógyártásban, aminek alkalmából most mutatták be a nagy dobásukat. Az A.L.F.A. rövidítése, az Anonima Lombarda Fabbrica Automobili (Lombardi Autógyár állami vállalat) alapították 1910-ben, június 24-én. Az öt elem, amivel készült az Alfa Romeo a legkívánatosabb autómárka, a megkülönböztető Olasz design-val, a korszerűséggel, az innovatív motorokkal, a tökéletes 50:50 arányú súlyelosztással a tengelyek között, az egyedülálló megoldásokkal, és a legjobb súly-teljesítmény arány.

 
   
Ezek az elengedhetetlen összetevők alkotják az Alfa Romeo-t. Az eredménye az érzékeny kormányzás, a gyorsulással, és a gyors váltás - fékezés. A hátsó vagy összkerék meghajtással elérhető lesz az új Alfa Romeo. Az Alfa Romeo-ban az összefoglalta szavakkal „La meccanica delle emozioni”. Az új Giulia kemény riválisa lehet a német prémium márkáknak, mint pl. a BMW-nek, amihez hasonlóan az új Alfa is 50:50 arányú súlyelosztást kapott, hátsó kerék meghajtást, és a csúcs változata megdolgoztatja az M3-as BMW-t is, valamint a formavilága igazi vadságot mutat. A Giulia nagyon rövid túlnyúlásokat, hosszú motorháztető, és első szárnyat kapott. A hátsókerék meghajtás mellé hátsó légterelőt is kapott, ami fokozza megjelenését. Az új modell tengelytávja leghosszabb a kategóriában. Az arányok felhívják a figyelmet dinamikus formákkal. Az új modell korszerű, innovatív motorokat kap, ami a másik jellemző elem a valódi Alfa Romeo-knak. Az egyedülálló motor feltételek a technológiával és teljesítménnyel, ad új szintet a márkának, az alkotott Quadrifoglio verzióval.  
   
A hathengeres turbófeltöltős benzinmotort hangolták a tervezők Ferrari háttérrel, ami szállít 510 lóerőt, és a hihetetlen teljesítménye biztosítja a 3.9 másodperces gyorsulást 0-100 km/órára. A szenzációs erő és nyomaték mellett az új motor meglepően hatékony fogyasztásban, ami köszönhető az elektronikusan vezérelt henger lekapcsoló rendszernek. Az új modell már a következő generációs benzin- és dízelmotorokat kapja meg. A sajátossága az új Giulia-nak a tipikus Alfa Romeo vezetési élmény, a kiemelkedő 50:50 arányú súly elosztása, ami fokozza a menetteljesítményeit. A felfüggesztését optimalizálták az utazáshoz, amiben segít a multi-link megoldás a csúcsteljesítménnyel, a vezetési élményt és kényelmet fokozva, és a teljesítményét a hátsó tengelyre küldi. Az első kerekek alatt az új dupla kereszt lengőkaros felfüggesztést találjuk, ami fokozza a vezetési élményt az optimalizálással, és garantálja a gyors - pontos irányítást. Az Alfa Romeo tervezői kultúrájának, a design-val, az építéssel, és választás az anyagokkal, az alvázzal, valamint a felfüggesztéssel elkészült a tökéletes Alfa.  
   

A technikai megoldások közül megkapta a Torque Vectoring-et (Nyomaték Vektor) a dupla kuplunggal, ami lehetővé teszik a hátsó differenciál vezérelt nyomaték szállítását, mindegyik kerékre külön. Az Integrated Brake System az innovatív elektromechanikus rendszerrel, ami kombinálja a stabilitás vezérlést és a hagyományos fékrásegítőt a gyors fék reakcióval, ami rekord fékutat biztosít. A kiváló Cx-vel tökéletes az egyensúly az erőkkel a kanyarokban, és a leszorító erő. Az új modell az Active Aero Splitter-t is megkapta, ami az első rendszer, ami aktívan kezeli a leszorító erőt magasabb teljesítménnyel, és jobb tapadást biztosít magasabb sebességnél is. Az új Alfa Romeo Giulia jellemzői az újratervezett Alfa DNA, ami módosítja az autó dinamikai viselkedés a vezető választása szerint, ami lehet Dynamic, Natural, Advanced Efficient (energiatakarékos mód), és a naturally Racing (a nagy teljesítményű verziókon – természetes verseny). A 159-as Alfa utódjára nem keveset kellett várni, de megérte és a formavilága még több ügyfelet és rajongót vonz majd az Alfa Romeo-hoz.

- Kartos Patrik -

2015-06-28, 22:38:29

 
 

 

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

 

Free Counters
Free Counters

Asztali nézet