MENÜ
     

 

 

Az új Mercedes-AMG GT S SafetyCar

Mercedes elkészítette az új GT sportkocsiját, amiből már a GT S változatot is piacra dobták. Az új sportkocsi a SLS AMG utódjaként készült el, amit elkészítettek SafetyCar-nak. A SafetyCar premierjét ünnepelték a második DTM versenyen május 29-31 között. A teljesítményéről egy 510 lóerős 8 hengeres benzinmotor gondoskodik, ami nagyrészt megegyezik az utcai változat motorjával. Az új Safety Car jelen van a Formula1-ben is. Az utcai változata a Mercedes-AMG GT S, ami márciustól jelen van a piacon, és most a DTM SafetyCar-jaként is jelen lesz. A Formula1 SafetyCar változata egy GT S utcai változat, amit átalakítottak, de a DTM egy kis pluszt tartalmaz, amivel eltér az utcai változatoktól kissé.

 
    
Az F-1 SafetyCar egy GT S változat, amit felszereltek a SafetyCar alap tartozékaival, amikbe a fényhíd is beletartozik. Az erőt a V8-as biturbo motor adja, ami orrközép elhelyezést kapott, és az erőt a duplakuplungos váltón keresztül továbbítja a kerekekre. A SafetyCar még kapott sport alumínium dupla-keresztlengőkaros felfüggesztést, amik javítják a menetteljesítményét. A kiváló menetdinamika veleszületett genetika a GT S-ben, amit az intelligens alumínium könnyű design-val ötvöznek, ami alacsony súlypontot és tömeget biztosít. A menetteljesítményét fokozták a kiemelkedő 47 – 53 %-os súlyelosztással az első és hátsó tengelyek között. Az 510 lóerős SafetyCar hajtáslánc elérhető az utcai GT S-hez, amiben a 4.0 literes V8-as biturbo 510 lóerőt és 650 Nm nyomatékot biztosít.  
     
A gyorsulásához 3.8 másodpercre van szükség álló helyzetből 100 km/órára, és a csúcssebessége 310 km/óra. A GT S még kapott módosított Performance kipufogó rendszert, ami fokozza a motorhangot. A GT S egyértelműen versenypályára született, ami AMG SPEEDSHIFT DCT 7-fokozatú sport váltót is kapott, ami megfelel a széria gyártású modellekével. Az AMG DYNAMIC PLUS csomaggal is felszerelték a SafetyCar-t, ami opciósan elérhető az utcai változatokhoz is, ami fokozza a menetdinamikát. Az AMG csomag tartalmazza a dinamikus motor és váltó módosítást a „RACE” DYNAMIC SELECT választó gombnak köszönhetően, és a kézi sebességváltás „M” módot is. A csomag még hozzáteszi a feszesebb rugókat és lengéscsillapítókat, valamint a sebesség érzékeny kormányzást.  

   

AMG GT & GT S Edition1

 

A biztonsági autó könnyű kereszt-küllős kovácsolt felniket kapott, amik elöl 9x19”-es méretűek és 265/35 R19-es abroncsokat kapnak, a hátsó 11x20”-as felnik viszont 295/30 R20-as abroncsokon futnak. A SafetyCar felni szettjei elérhetők az utcai változatokhoz az opciós listáról. A méretes felnik alatt kerámia kompozit fékek biztosítják, a megállást elöl 402 mm-es és hátul 360 mm-es méretben. Az aerodinamikai csomag pedig az Edition1 utcai változatok kapják meg. A DTM SafetyCar fény hídja és az első - hátsó LED kiegészítők jelzéseket adnak, amik narancssárga és zöld fényekkel jelez a versenyzőknek. A fényhíd tudja jelezni az előzési tilalmat is.

- Kartos Patrik -

2015-07-07, 20:40:24

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

 

Web Counter
Web Counter

Asztali nézet