MENÜ
   

 

2015 Mercedes-Benz SL Special Edition „Mille Miglia 417”

Mercedes-Benz év elején ünnepelte a 60. évfordulóját az emlékezetes verseny sikerének, az SL Roadster ünnepi változatával. Az emlékezetes győzelmet a 300 SL-vel szerezték meg a gyártásban levő sportkocsik kategóriájában az 1955-ös „Mille Miglia”-n, ami az egyik legnagyobb kihívást jelentő hosszú távú versenyei a világon. Az ünnepi modell egy SL Special Edition „Mille Miglia 417” ami fokozott élményt ad vezetőnek a maximális kényelemmel és a versenyszellemmel, ami hagyományos jellemzés mindegyik SL-nek. A Mercedes-Benz SL Roadster több, mint egy ikon.

 
 
A legendás jármű a modell történetben uralkodik. Az SL a híres „Mille Miglia”-n indult, 1955-ben a 417-es versenyszámmal, és 11 óra, 29 perc, 21 másodperc alatt teljesítette a versenytávot, ami 1 597 km nyilvános úton Brescia-tól Roma-ig és vissza. A kormány mögött egy Amerikai magán sofőr John Fitch ült, mellett asszisztense Kurt Gessl, és nagy sikert arattak az 5. hellyel a teljes ranglistán, de a gyártásban levő sportkocsik között az elsők lettek. A 300 SL autók megszerezték a második, és a harmadik helyet is a kategóriában. 60 év után az új SL Special Edition „Mille Miglia 417” most kifejezi a győzelmet. Az ünnepi változat meghajtásáról gondoskodhat a 6-hengeres motor az SL400-ból 333 lóerővel (245 kW), vagy a 8-hengeres az SL500-ból 455 lóerős (335 kW) teljesítménnyel.  
   
Az alapfelszerelés része az ESP Curve Dynamic Assist, az adaptív állítható lengéscsillapító rendszer, és az opciós listáról elérhető egyedülálló Active Body Control ABC, miközben kitűnő kényelmet kínál. A piros szín az első légterelőn, és hátsó ütközőn. A piros féknyereg csillognak a küllőkön keresztül a fekete AMG Performance felnik alatt, amik kaptak piros kiemelést a szélükön, valamint elöl 19”-es és hátul 20”-as méretben kerülnek fel. A Special Edition „Mille Miglia 417” jön alapszínként magnetit fekete metál fényezéssel. Az ügyfelek opciós listáról választhatják még két a designo éjszaka fekete magno-t, és designo kasmír fehér magno matt fehér fényezést, de elérhető még a designo gyémánt fehér ragyogó fényezéssel is.  
   

A Mercedes tovább korszerűsítette a fényűző, még sportosabb utasteret a finom anyagokkal, és az aprólékos mester kivitelezéssel. Az AMG Line ülések, és a fekete középkonzol a kontrasztos berakással, valamint a piros szegélyezés szemet gyönyörködtető jellemzői. A bőr sport fejtámlák a szénszál mintát kaptak, amiken elhelyezték a hímzett „SL Mille Miglia” címkét. A sport kormánykerék piros és fekete nappa bőr borítást kapott. A betét elemek a matt carbon megjelenést kaptak, valamint fekete padló szőnyegen is elhelyezték a piros sport jelvényt a „1000 Migla” címkével. Az SL Special Edition „Mille Miglia 417” elérhető, mint SL400 és SL500. A Special Edition változatok április 7-től már rendelhetők.

- Kartos Patrik -

2015-07-10, 16:50:39

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

 

 

 

 

Free Counters
Free Counters

Asztali nézet