MENÜ
   

 


 

 

002

 

 

 

2016 Kia Cee’d & GT facelift

Kia ma bejelentette a felfrissített változatát, a fokozatosan népszerűbb Kia Cee’d modell családnak. A Kia Európai tervezőivel fejlődött az utastere, és a külső stílusa a jelenlegi Cee’d-nek, a hajtáslánc fejlesztő csapat szélesebb tartományban fejlődött a motorok és sebességváltók terén. A fejlesztések tartalmazzák a Kia teljesen új 3-hengeres 1.0 literes T-GDI motort, valamint a kínálatba megjelentek az új biztonsági, kényelmi, és komfort feljavítása. A megújulást megkapja mindegyik változat az 5-ajtós Cee’d, a Sportwagon-t (kombi), és a háromajtós Pro_Cee’d-et. A módosításokat a nagy teljesítményű Cee’d GT és Pro_Cee’d GT modellek is megkapják. A megújulással jön az új GT Line sportos megjelenést, és dinamikusságot tartalmazó felszerelés a GT modellektől. A GT Line felszerelés elérhető lesz mind a három Cee’d karosszéria típushoz, az 5-ajtós, a 3-ajtós, és a kombihoz. A feljavított Kia Cee’d örökli a modern, sportos megjelenését a jelenlegi modellnek, ami vizuális módosításokat kapott.

 

  

2016 Kia Pro_Cee'd

 
Az elején a Cee’d megjelenés megmaradt, „tiger nose – tigris orr” hűtőráccsal, a fényszórókkal, és a beépített ködfényszórókat. A változások a „face” a Cee’d-en tartalmazza a szögletesebb és szélesebb ütközőt, a króm betéteket a ködfényszórók körül, és az új ovális formájú rács hálót, és tervezett formákat az elején. A hasonló változásokat kapott a hátsója is a Cee’d-nek, az átalakított ütközőkkel és a sportos megjelenésű lámpákkal, hozzáteszi a nagyobb hangerejű és szilárdságú megjelenést. A LED hátsó lámpák teljesek a hátsóján, valamint kapott finomításokat. A stílusos új 16”-os és 17”-es felnik, szintén elérhető most. A magas minőségű utastér a Kia Cee’d-ben kapott kisebb stílusos feljavítás, az egyszerű eleganciával az utastér designban. Az alap utastér marad változatlan, de számos hajszálnyi fejlesztéssel hoz modernebb megjelenést az utastérben. Az aszimmetrikus vezető központú műszerfal kap króm kiegészítőket a műszerfalon, a vezető oldalán, és a középső szellőzők körül. A középkonzol most befejezett magasa minőségben, karcálló fényes feketében a prémium megjelenéssel.  

  

2016 Kia Cee'd

 
A 2016-os Kia Cee’d elérhető az új utastér szín csomaggal, az új BrownPack hozzáteszi az elegáns barna kárpitot az üléseken és az ajtókon. A dízel változatok, a feljavított utastérrel, a Cee’d kínál javított zaj, és vibráció jellemzőket. A tervezők hozzáteszik a hangelnyelő anyagokat szőnyeghez, és a szellőző rendszerhez, miközben kétszer annyi rezgéscsillapító habot kapott. Mindegyik dízelmotor felszerelt a hang elnyelő anyaggal, a motorblokkon, az olajteknőn, és a dízel részecskeszűrőn. A feljavított Cee’d kínál szélesebb választékot a hajtásláncból, mint előtte és mindegyik megfelel az Euro6 kibocsátási normáknak. Az 2016-os Cee’d-nek indításakor vezetik be mindegyik teljesen új 1.0 literes T-GDI turbófeltöltős közvetlen befecskendezéses benzinmotorokat. Az új downsizing a három hengeres erős egységgel takarékosabb lesz a kiemelkedő teljesítménye mellett. A Kia új turbófeltöltős motorja, fejlesztett a vállalat Namyang R&D központjában, Koreában, aminek jellemzői a nagy nyomású közvetlen befecskendezéses rendszer, és a fejlett motor hűtés.  

  

2016 Kia Cee'd SportWagon

 
Az új motor két teljesítménnyel lesz elérhető, a gyengébbik változat 100 lóerőt és 172 Nm nyomatékot tud majd leadni, miközben az erősebb 1.0 literes T-GDI termel majd 120 lóerőt és 172 Nm nyomatékot. A maximális motornyomaték elérhető 1 500-as fordulattól egészen 4 000-es fordulatig, ami készül a hihetetlenül rugalmas motorral minden körülmény között. A dízel Cee’d folytatja a népszerű választást az Európai vevőknél, és az 1.6 literes CRDi dízelmotort, szintén feljavítják az alkalmazással az új modellben. Az új nagy nyomású befecskendező rendszer, és a folyamatosan vezérelt olajpumpa csökkenti a súrlódási veszteséget a motorban. Az alacsonyabb teljesítményű 110 lóerő verzió elérhető a Cee’d és a Cee’d GT Line változatokon egyaránt. A CO2-kibocsátása 102 g/km-ről esett 94 g/km, amikor felszerelték a Kia ISG-vel (Idle Stop/Go).  

  

2016 Kia Cee'd

 
A Cee’d-hez és az új GT Line változathoz elérhető lesz, a magasabb teljesítményű 1.6 CRDi motor, ami 136 lóerőt (128 lóerőről emelkedett) és 285 Nm nyomaték tud leadni, az utóbbi 265 Nm-ről emelkedett meg. A Kia Cee’d folytatja a kínálatot a 128 lóerős GDI és 100 lóerős 1.4 MPI (Multi-Point Injection) benzinmotorokkal, valamint a népszerű 1.4-es CRDi dízelmotorral, de mindegyik motor már megfelel az Euro6 kibocsátási értékeknek. Az megújult Cee’d-ben debütál a második új technológia is, ami teljesen új 7-fokozatú dupla-kuplungos váltó (DCT). Az új 1.0 literes T-GDI teljesítmény egység, a Kia új DCT szintén fejlesztett a gyár hazájában, és lesz tervezett az alacsony üzemanyag fogyasztáshoz, és a sportos vezetési élményre, amikor manual módban használjuk, és a kényelemmel és sima járással, amikor automata módban használjuk. A vezetők meghatározzák az új DCT előnyeit a gyorsabb fokozat váltásokkal, mint a hagyományos automata váltó esetében, valamint az alacsonyabb üzemeltetési költségek.  

  

2013 Kia Pro_Cee'd GT

 
Amikor megkapja az új DCT-t, az 1.6 literes CRDi motor csak 109 g/km CO2-kibocsátási értéke lesz. A szélesebb Cee’d elérhető lesz a 6-fokozatú kézi váltóval, az 1.6 literes GDI motor, de a 6-fokozatú duplakuplungos váltó is elérhető lesz hozzá. A Biztonság elsőbbség a Kia-nál és a népszerű Cee’d-ben, most elérhető az opciós Speed Limit Information Function-val (SLIF – sebesség korlát információ funkció), ami használása a kamerát a felismerő rendszerhez. A Blind Spot Detection (BSD), és a Rear Cross Traffic Alert (RCTA) szintén elérhető, mint opció használ szenzorokat a monitort, az oldalsó és hátsó járművekre figyelmezett vak foltokban, és ad a sofőrnek vizuális hangjelzést. A vezető támogató rendszer segít a parkolás-ban is a feljavított Smart Parking Assist System-vel (SPAS). Az SPAS használja az oldalra szerelt ultraszónikus érzékelőket, és az első és hátsó parkoló érzékelőket, valamint az elektromos kormányrásegítő rendszert, amikkel megtalálja a megfelelő parkoló helyet.  

  

2013 Kia Cee'd GT

 
A feljavított Cee’d jellemzői szintén a Kia legújabb audio-visual navigációs (AVN) rendszer a modernebb megjelenéssel, és a 7.0 colos kijelző a középkonzolon. A Kia Connected Services bevezetett a Cee’d kínálat a vonalban az indítással, az új GT Line részletezés az esedékes Európai negyedik negyedévben. Az új nagyteljesítményű Cee’d GT és Pro_Cee’d GT feljavított a módosításokkal, ami hajtáslánc és menetteljesítmény javításokat is tartalmazza. A GT a lenyűgöző és a legjobb megjelenésű autók között kap helyet a C-szegmensben, a „HotHatch”-ek között. A külsővel megjelenése eltér GT modelleknek az alap Cee’d kínálattól, ami tartalmazza a stílusos IceCube nappali futófényeket, és a sportos karosszériát. A 2016-os Cee’d GT most szintén elérhető az új 18”-as felni design-val. Az utastérben a Cee’d GT és Pro_Cee’d GT modellek most kapnak újonnan tervezett lapos fenekű kormánykereket - a GT logo-val és a homorú középkonzol design-val.  

    

2013 Kia Cee'd GT és Pro_Cee'd GT utastér jellemzői

 

A króm kiegészítők szintén hozzáteszi az ajtón az elektromos ablak gombjait. Az autó RECARO velúr kagylóüléseket kapott. Az új elektronikus hang generátort az exkluzív GT modellekbe szerelik, amit a GT Mode gombbal lehet aktiválni a vezetési élmény fokozása érdekében. A hatékony szintetizáló az 1.6 literes T-GDI gyors pörgős motor hangjegy az utas térben. A nagy teljesítményű 1.6 literes T-GDI motor található a Cee’d GT és Pro_Cee’d GT modellek orrában, az új turbófeltöltős rendszerrel. A növelt légnyomás adag és a motor reakcióval javult a 0-100 km/órás gyorsulás 0.1 másodperccel, és így már csak 7.6 másodpercre van szüksége a sprinthez. A vezetők szintén élvezik a nagyobb gyorsulási fokozatot, ami köszönhető az új turbófeltöltőnek. Az 1.6 literes T-GDI termel 204 lóerőt és 265 Nm nyomatékot, és a CO2-kibocsátása csökkent 170 g/km-re. A Kia mérnökei tovább fejlesztették a dinamikát a Cee’d GT-n. Az új opciós nagyobb első féktárcsák méretét növelték 300-ról 320 mm-re, az eredmény a nagyobb hő kapacitás, és a javított ellenállása. A 100-0 km/óra fék távolsága is javult a Cee’d GT-nek, ami 36.4-ről csökkent 35.0 méterre.

- Kartos Patrik -

2015-07-21, 09:29:33

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

 

Free Counter
Free Counter

Asztali nézet