MENÜ
   

 

 

 

 

 

 

2016 Kia Optima

A Kia Motors America 5 évvel ezelőtt mutatta be a teljesen új Optima-t, a New York International Auto Show-n (NYIAS), és bevezette a közepes méretű sedan-t. A történelemben ismételt a US bemutató a teljesen új 2016-os Optima-val, a szimbólum a Kia márkánál, készül a globális bemutatóra. Az Optima lesz KMA csúcs eladott járműve a három folyamatos évben, és a teljesen új modell folytatja a sikert. Az USA-ban elérhető lesz három választható motorral, ami tartalmazza az új 1.6 literes, turbófeltöltős, 4-hengeres motort, amihez 7-fokozatú duplakuplungos DCT váltót szerelnek. A teljesen új Optima tágasabb, több luxus utastér jellemzővel a hatásos szint, amivel jön az alap 5 US felszerelésen keresztül, amik tartalmazzák az LX, LX Turbo, EX, SX Turbo, és SXL felszereléseket, amikor jön a kereskedésekbe 2015 negyedik negyedévében.

 

2016 Kia Optima SX

 
Az előző generációs Optima olyan siker sztori a márkánál, a Kia tervezői csapata szán egyensúlyt az azonossággal, miközben készül magabiztosan. A sodró kortárs felületek és a modern szerkezet ihlette a design-t a teljesen új Optima-val, felfedve a kifinomult és dinamikus sedan-t. A teljesen új Optima vakmerően tervezése a funkcionalitással és a sportossággal, valamint a hosszabb, magasabb, és szélesebb méretekkel. A tengelytávja kiterjedt 110.4 colra (növekedett 0.4 collal), és szélesebb 1.0 collal, így 73.2 col széles. Mindkettő változás engedélyezi a tágas és kényelmesebb utasteret a nagyobb fejtérrel, a válltérrel, és a hátsó lábtérrel. A növekedett méretek szintén lehetővé teszik a nagyobb csomagteret. Az agresszív orra húzza a feszes a kerékjáratok felett, és a hátranyúló fényszórók elérik mélyen az ütközőt.  

 

2016 Kia Optima SX

 
A teljesen új Optima bevezeti a Kia először alkalmazott Bi-functional HID fényszóróit, és elérhető Dynamic Bending Lamps-vel, és a High Beam Assist-vel, ami megvilágítja az út felületét a kanyarok körül. Mint az előde, a teljesen új Optima magában fogalja, a teljesen új Optima-t az emelt csomagtér ajtóval. A 2016-os Optima kapott alu. felniket 16”-os 18”-as méret között, és a három új egyedülálló 18”-as felni design-t, felszerelés szinttől függően. Az Optima utastér nagyobb és kényelmesebb az újítással és a funkcionális utastérrel. Az utastere kialakításánál hatásos figyelem a részletekben, ami tartalmazza a varrást a műszerfal és ajtók mentén. A vezető orientált utastér lesz egyszerűsített a tisztább, egységesebb design-val. A csoportosítással ás a csökkentés a számokkal a funkcionális kulcsok és gombok, a Kia már kiváló ergonómiával jelentősen javult. Az utastér tervező csapata szintén különös figyelem szentelt az ülések kényelmére.  

 

2016 Kia Optima SX

 
A merevebb ülés váz csökkenti a vibrációt, és a puha hab a fejtámaszban, hát felső, és comb rész támogatása, és az utasoknak nagyobb oldalsó támogatás készült. Az extra kényelem, a fűtött és szellőztetett első ülésekkel elérhető az USA-ban elektromosan állítható vezető és utas oldali ülésekkel. A felszerelés szinttől függően, az ülések kaptak szövet, bőr, vagy luxus Nappa bőr kárpitot és az új utastér színeket. Az új Optima, megkapja az AndroidTM Auto-t és az Apple CarPlay-t, ami lehetővé teszi a vezetőknek a hozzáférést az alapfunkcióval azok az okostelefonokhoz. Az alap 6-hangszórós audio rendszer, mellett a jó hangzásról gondoskodik az Infinity Premium Audio System, ami tartalmazza a 14 hangszórós, Clari-FiTM technológiát, és a feljavított 630 Wattos digitális erősítőt. A Clari-Fi szabadalmaztatott zene felújítás technológia, ami újra építi az audio jeleket, ami elveszett a digitális tömörítési eljárásban. Ez a technológia lélegzik az új élettel, a kedvenc zenéddel.  

 

2016 Kia Optima SXL

 
Az Optima prémium Infinity audio rendszere szintén jön és felszerelt a következő generációs QuantumLogicTM7 Surround technológiával. A Kia Motors America egy az első autógyártókkal, ami egyesíti a Clari-Fi technológiát azokkal az audio rendszerekkel, amik debütáltak a 2016 Sorento-ban és Optima-ban először valaha a Kia sedan a jellemző QuantumLogic Surround technológiával. A teljesen új Optima kényelmes a következő szinten a hosszú listával, ami elérhető technológiákon keresztül a változó felszerelés szintekkel. Az elérhető Optima a tolatókamera kijelzővel, miközben más US felszerelés szintek kínálnak 360°-os Around View Monitor-t (körül néző monitor). Az új modell elérhető a vezető támogató technológiákkal, ami tartalmazza az Advanced Smart Cruise Control-t (SCC – fejlett intelligens tempomat), a Blind Spot Detection-t (BSD – holttér érzékelő), Rear Cross Traffic Alert (RCTA – hátsó keresztforgalom riasztás), és az Autonomous Emergency Braking (AEB – autonóm vészfékezés), ami megfelelő körülmények alatt lesz, hogy a jármű a teljes megállásával potenciálisan elkerülje az ütközést és csökkentse az ütközést, ami a vezetés megkönnyítésére készült még kényelmesebb vezetésért.  

  

2016 Kia Optima SXL

 
Az új modell elérhető lesz először a Bi-function HID fényszórókkal, a Dynamic Bending Lamps-val (DBL – dinamikus kanyarodó fényszórók), és a ráérző High Beam Assist (HBA – távolsági fény asszisztens), ami felismeri a közelgő járműveket, és automatikusan lekapcsolja a távfényt. A 2016-os Optima jellemzői az egyedülállóan tervezett karosszéria, ami kombinálja a változó nagy szilárdságú erős acél ötvözetet, ami merevebb és tartósabb köszönhető a megnövekedett használatnak az Advanced High Strength Steel-nek (AHSS – fejlett nagy szilárdságú acél). A karosszéria szerkezet biztosít ütközés védelmet, jobb menetdinamikát, és a csendesebb utazás. A motor szerelt, a karosszéria elemekkel, és a kerekekkel, amik merevebbek a teljesen új Optima-n, és csökkentik a vibrációt, a motorzajt, és az út zaját. A nagyobb kereszttartó perselyek segítik elszigetelni az út és motor zajt, valamint csökkentik a motor vibráción keresztül a padlón, és a kormánykeréken.  
    

A teljes alváz könnyebb és merevebb, ami kapott javított kormányreakciót, a nagysebességű stabilitással és kezelhetőséggel. A teljesen új Optima elérhető az USA-ban három választható motorral, a meglepő teljesítmény egyensúly a sportossággal, és az alacsony fogyasztással. A két hajtáslánc viszi az előző generáció fölé, a 2.4 literes GDI 4-hengeressel, és a 2.0 literes GTI Turbo motorokkal. A 2.4 literes becsülten termel 185 lóerőt 6 000-es fordulaton, és 178 lb-ft (241 Nm) nyomatékot 4 000-es fordulaton. Mindkét motor megkapja a 6-fokozatú automata váltót a Sportmatic váltással, de némelyik változat a váltófüleket is megkapja. Mindkét motort újrahangolták a takarékossággal, és a jobb teljesítménnyel, és a maximális nyomatékkal, ami most elérhető alacsonyabb fordulaton is. A teljesen új 2016-os modell 1.6 literes, 4-hengeres, turbófeltöltős motorral szállít 178 lóerőt 5 500-as fordulaton, és 195 lb-ft (264 Nm) nyomatékot 1 500-as fordulaton. Az új motor kapott egy 7-fokoztatú DCT váltót, ami először jelenik meg a Kia kínálatában. A váltót optimalizálták a motor fogékonyságához a sportos érzéssel, ami nem áldozat a fogyasztás terén. Pontos részletekkel, felszerelés szintekkel, árakkal, és az Európai indításának dátumát hamarosan bejelentik.

- Kartos Patrik -

2015-07-24, 17:00:28

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Asztali nézet