MENÜ
   

 

 

 

 

 

2016 Hyundai Tucson (ix35)

A teljesen új 2016-os Hyundai Tucson megérkezett a kereskedésekbe az éles külső design-val, az üzemanyag takarékos hajtásláncaival, és a stílusos utastérrel, ami még tágasabb, mint az előd. Az új modell fejlett biztonsági jellemzőkkel is elérhető lesz, ami tartalmazza a Lane Departure Warning rendszert (sávelhagyásra figyelmeztetés), a Blind Spot Detection-t (holttér figyelő), a Rear Cross-traffic Alert-et (hátsó keresztforgalom riasztás), a Lane Change Assist-et (sávváltás asszisztens), és az Automatic Emergency Braking-et (AEB – automatikus vészfékezés). A folyamatos Hyundai Fluidic Sculpture 2.0 design témát megkapta, ami debütált a 2015 Genesis-en, és az új modellnek kifinomult esztétikus karosszéria formákat, és a sportos vonásokat ad.

 

 

2016 Hyundai Tucson - US

 
Az eleje megkapta az uralkodó 6-szögletes hűtőrácsot, ami már kulcs elem a Hyundai design védjeggyel, a fokozott elérhető nagy hatékonyságú LED twin-projektoros fényszórókkal, a LED fényszóró kiegészítőkkel, és a beépített LED nappali futófényekkel (DRLs). A Tucson tengelytávja növekedett több, mint 2,54 cm-vel, a fokozott design arányokat, az utastér rugalmasságot, és a simább utazást biztosít. A Tucson most először kap 19”-es felniket kínálatába a dinamikus küllő design-val. A hátsóján megjelenik a Z-t formázó karakteres vonalak, amik hangsúlyozzák az agresszív, sportos oldal profilját. A hátsó lámpák szintén használják a LED technológiát, ami alkot prémium design elemet, miközben nyújt fokozott láthatóságot. A hátsóját befejezték a dupla ferdén vágott króm kipufogó végekkel, és az alap hátsó légterelővel, ami még több sportos célzást ad az új modellnek.  

 

2016 Hyundai Tucson - US

 
Az utastér érintési pontjai lesznek feljavítva a prémium puha tapintású anyagokkal. A Tucson mindegyik utastér kapcsolója kifinomultabb érzést ad. A teljes légkör a tágassággal, tovább fokozott az elérhető teljes hosszúságú panoráma napfénytetővel, ami lehetővé teszi az első és hátsó utasoknak nappali vagy éjjeli égbolt figyelését. A 2016-os Tucson hosszabb lett +0.3 collal (7.62 mm), szélesebb lett 1.1 collal (27.93 mm), és növekedett a tengelytávja +1.2 collal (30.48 mm), mint az előd. Teljes a csomagtér méretét növelték 877,8 literre „31.0 ft3” (727,7 literről „25,7 ft3-ről”), és kapott dupla szintes csomagtér padlót. A csomagtér ajtó nyílása nagyobb lett minden méretben. A 60/40 arányban dönthető hátsó üléssor jobb variálhatóságot biztosít. A 2016-os Tucson hajtáslánca kínálata takarékos motorokat tartalmaz.  

  

2016 Hyundai Tucson - int -

 
Az alap modell kapott egy 2.0 literes, közvetlen befecskendezéses, 4-hengeres benzinmotort, ami 164 lóerőt és 151 lb-ft (207,4 Nm) nyomatékot biztosít, amit a hozzákapcsolt 6-fokozatú automata váltón keresztül ad le. A 6-fokozatú automata váltó kínál SHIFTRONIC kézi váltási módot. Az EPA fogyasztása értéke a 2.0 literes FWD változatnál 23 /31/26 MPG (városban/ autópályán/ átlagban – 10,2 l/ 7,58 l/ 9,05 l/100 km). A 26 MPG-s (9,05 liter/100 km) átlag fogyasztási értéke 1 MPG-vel javult az előd alap motorjához képest. Az Eco, Sport, és Limited modellekhez elérhető az új Gamma motor családot, az 1.6 literes turbófeltöltős, közvetlen befecskendezéses, 4-hengeres motorjával, ami 175 lóerőt és a 195 lb-ft (264,4 Nm) nyomatékot biztosít.  

  

2016 Hyundai Tucson utastér részletek

 
A nyomatéka már 1 500-as fordulattól elérhető és egészen 4 500-as fordulatig tart. A turbófeltöltős motor kapott a szegmensben elsőként 7-fokozatú EcoShift duplakuplungos váltót (DCT). A Hyundai fejlett duplakuplungos váltója kínál kiemelkedő hatékonyságot a gyors, zökkenőmentes váltással, és az élénk gyorsulással. Az EPA fogyasztási értéke ezzel a hajtáslánccal, az Eco FWD modellekkel 26 / 33 / 29 MPG (város/országút/átlag – 9,05 l/ 7,1 l/ 8,1 l/ 100 km), ami szintén takarékosabb az előd Tucson 2.4 literes változatához képest. A Sport és Limited FWD turbófeltöltős modellek értéke 25/ 30/ 27 MPG (v./o./á. – 9,4 l/ 7,8 l/ 8,7 l/100 km). A hozzáadásban az új Tucson üzemanyagtartálya növekedett 1.1 gallonnal (4,16 liter). A 2016-os Tucson kínál fejlett AWD rendszert, amit fejlesztett a Hyundai a Magna Powertrain-vel. A rendszer tartalmazza a vezető választható AWD lock-t, ami lehetővé teszi a differenciál nyomaték elosztását az első és a hátsó kerekeken.  
     
A rendszer magában foglalja a Hillstart Asisst-et és a Downhill Brake Control-t, a vezető támogató rendszerek közül. A teljes Tucson alváz merevebb lett több, mint 50%-val az Advanced High Strength acélnak köszönhetően. A Tucson felfüggesztése fokozott a tökéletesebb kezelhetőséggel, az utazási komfort romlása nélkül. Az első felfüggesztés MacPherson a rugókkal, a gáztöltésű lengéscsillapítókkal, és a 24,7 mm-es stabilizátor rúddal. A hátsó felfüggesztés egy független multi-link az FWD-nél és AWD-nél is. Az első és hátsó felfüggesztés SACHS lengéscsillapítókat használ. A felfüggesztés perselyek részei most magasabb csillapítás biztosítanak a szintetikus gumikkal, amik 30%-val merevebb és simább utazási jellemzőket adnak, mint a hagyományos gumival.  
    
A 2016-os Tucson szintén kínál Drive Mode Select-et, ami lehetővé teszi a vezetőnek a testre szabást a Tucson dinamikai reakciójában, a kormányzási érzetben, a váltóban, és a teljes hajtásláncban. A teljes súrlódása a kormányzási rendszerrel, lett csökkentve több, mint 20%-val az elődhöz képest. Az újonnan elérhető jellemzők közül a Tucson tartalmazza a LED fényszórókat és kiegészítőket, a LED nappali futófényeket, a HID fényszórókat, a Dynamic Bending Light-ot (DBL – dinamikus kanyarodó fény), ami a kormánykerékkel vezérelhető a kerekek fordulásával. A LED térkép lámpát, a színes LCD kijelzőt, az egyéni gumiabroncs monitort, az elektromos utas ülést, és a fűtött hátsó üléseket is megkapta. Az új Tucson szintén kínál Smart Power Liftgate-et automata nyitással. Az új Tucson kínál alap felszerelésnél 5”colos színes LCD kijelzőt a tolatókamerával, és az érintőképernyő funkcióval.  
    
Az Apple Siri „Eyes Free” integráció most elérhető. A navigáció felszerelt a Tucson-ban, a népszerű alkalmazásokkal, olyanokkal, mint a Pandora Internet Radio és a Yelp, amiket már a multimédiás rendszer tartalmaz. A Yelp alkalmazás optimalizált a Tucson 8” colos érintőképernyőjéhez, valamint segít találni éttermeket, üzleteket, és stb. A választott éttermek szintén kínál értékeléseket, és árakat is. Az audio file-okkal a Tucson szintén kínál 405 W-os AM/FM/SiriusXM prémium audio rendszert 8 hangszóróval. A legújabb generációs SiriusXM Travel Link-vel, a Traffic-vel (forgalommal), Sports-val (sporttal), Weather-vel (időjárással), és Fuel Prices-vel (üzemanyag árakkal) szintén elérhető. A SiriusXM Tune Start lehetővé teszi a számok visszajátszását. A hozzáadott multi-kulturális csatornák szintén elérhetőek. A Hyundai kínál az új Tucson-hoz következő generációs navigációs rendszert, a fejlett 8” colos kijelzővel.  
    

A színválaszték 8 tetszetős külső fényezést tartalmaz és három utastér szín környezetet. A színválasztékból 6 szín teljesen új, ami tartalmazza a Chromium Silver-t, a Coliseum Gray-t, a Ruby Wine-t, a Mojave Sand-t, a Sedona Sunset-et, és a Caribbean Blue-t. Hyundai a teljesen új 2016-os Tucson-t páratlan kombinációval kínálja, ami tartalmazza a modern design-t, a fokozott menetdinamikát és segédprogramokat, valamint a legújabb biztonsági és szórakoztató technológiákat, a kezdőd ára 22 700$-val (kb. 20 700 €/6,5 mil. Ft „USD-EUR/USD-HUF) az Egyesült Államokban. A felszerelés lista tartalmazza az „SE” -jól felszerelt, ár vezető modellt, ami tartalmazza a népszerű opciókat. Az „Eco” felszerelés egy megfizethető turbófeltöltős modellt ad, ami szállít több erőt az alacsony fogyasztása mellett. A harmadik felszerelés a Sport, ami sportos jellemzőket és menetteljesítményt ad a vezetőnek, valamint a Limited csúcsfelszerelés, egy luxus modellt ad az ügyfeleknek, bőrrel, fejlett technológiákkal, és más prémium jellemzőkkel. Az alap modell egy SE 2.0L AT6 FWD változat 22 700$-ért, és a csúcsmodell kezdőára 31 300$, amiért egy Limited 1.6L-Turbo EcoShift7 AWD változatot kapunk, aminek árát már csak extrákkal lehet növelni.

- Kartos Patrik -

2015-08-01, 20:00:07

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter 

 

 

Free Web Counter
Free Web Counter

Asztali nézet