MENÜ
     

 

 

 

Új NSX a 93. Pikes Peak-en

A második generációs Honda NSX szupersportkocsija Acura jelvényekkel van jelen Amerikába, amik a hivatalos felvezető kocsik voltak a 93. Broadmoor Pikes Peak International Hill Climb-on június 28-án. A szokásos verseny ihlette egyenruhát megkapta, a twin-turbo feltöltős NSX felvezető kocsi, ami lesz a vezető a pályán a 140 belépővel a 14 110 láb (kb. 4 300 méter) magas colorado hegyen. Az Acura NSX kimagasló teljesítményű jármű, és újszerű módon elősegíti a képességeit az ikonikus versenyen a Pikes Peak-en.

 
 
Az NSX a 12,4 mérföldes út szakaszon, 156 kanyarral találkozott, amihez 75°-os twin turbós V6-os motor biztosította az erőt, a hozzá kapcsolt 9-fokozatú dupla-kuplungos váltón keresztül, valamint a három motoros Sport Hybrid Super Handling All-Wheel Drive (SH-AWD) rendszer segített, a kanyarodási képességében, mintha csak sínen „ont he rails” futna. A felvezető kocsit speciálisan előkészítették a versenyre, amiről a Honda R&D Americas, Inc.-vel gondoskodott, akik szintén részt vettek az NSX globális fejlesztésében.  
   

A szupersportkocsit vezette Sage Marie a 2x-es Pikes Peak versenytárs és utcai versenyző. Marie nyert először a Pirelli World Challenge B-Spec versenyen 2012-ben, és versenyzett számos más jelentősebb motorsport eseményen is, amik tartalmazzák a 2013-as és 2014-es Pikes Peak International Hill Climb-ot is. A Pikes Peak-ben először az Acura lesz felszerelve 24 kamerával a pálya mellett, mint a hivatalos felvezető kocsi a 360°-os képekkel a szupersportkocsival. A rajongók az Acura közösségi média csatornáin is nézhették a közvetítést az Instagram, a Twitter, a Facebook, a Google+, és a Youtube csatornákon, ahol a képek átalakult exkluzív videóvá.

- Kartos Patrik -

2015-08-04, 19:55:58

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Asztali nézet