MENÜ
     
 

Az 5tengelyen versenyen egy női sofőr

Magyarországon idén is megrendezik az 5tengelyen biztos kézzel közlekedés biztonsági és vezetéstechnikai megmérettetést, ami egy országos kamion verseny. A verseny győztesét 1 000 000 Ft-val jutalmazza a NiT Hungary, azaz a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete és az ORFK-OBB. Az idei versenyen egy női kamion sofőr is részt, aki egy 47 éves, két gyermekes, és kijokushinkai karatéban sárga öves nő.

 
 

Lipcsei Éva munka közben

 
  Augusztus 14-én zárult le a NiT Hungary és az ORFK-OBB által meghirdetett 5tengelyen biztos kézzel ügyességi kamion verseny. A versenyre 230 regisztrált versenyzővel sikerül megduplázniuk a tavalyi jelentkezők számát. A verseny 1 millió Ft-os fődíjáért most a férfi versenyzők mellett, egy női sofőr is küzd majd. Lipcsei Éva 10 évig kamionozott többnyire egyedül a volánnál és nem egyszer került olyan helyzetbe, ahol szüksége volt a 3.5 éves karate tudására.  
   
 

A kajak-kenuban 8 évig élsportoló, ifi diszkoszvetés bajnoka, hisz abban, hogy egyes helyzetekben a női kamionsofőrök sokkal ügyesebbek. Magyarországon mindössze néhány tucat női kamionsofőr van, a többségük a Kamionos csajok az utak királynői Facebook csoportjában található meg, ahonnan értesült Éva a versenyről. A rangos verseny online selejtezőjét augusztus 30-án, vasárnap rendezik meg, ahonnan a legjobb 40 kamionos jut tovább az elődöntőre.

- Kartos Patrik -

2015-08-27, 16:21:47

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

 

 

 

 

Free Counters
Free Counters

Asztali nézet