MENÜ
   

 

 

 

 

2015 BMW 3.0 CSL HommageR

BMW bemutatta az új 3.0 CSL HommageR modelljét a Concours d’Elegance-on, Pebble Beach-en a legendás 1975-ös BMW 3.0 CSL 40. évfordulóján. A Bavariai gyártó 1975-ben alapította a BMW of North America-t, ami az első hivatalos értékesítési vállalat Európán kívül. A megjelenésekor a BMW Motorsport is debütált a motorsport verseny állami oldalán, az IMSA szériában a speciálisan készített 3.0 CSL-vel. Néhány héttel később a BMW rekordot döntött az első történelmi diadallal a 12 óráson Sebring-ben. A siker után győzelem követte a győzelmet, ami tartalmazta a LagunaSeca-t, éppen 15 mérföldre Pebble Beach-től. A BMW újoncként kiemelkedő sikereket ért el a fehér BMW 3.0 CSL-vel, a BMW Motorsport színeiben.

 

2015 BMW 3.0 CSL HommageR & 1975 BMW 3.0 CSL   

2015 BMW 3.0 CSL HommageR

 
A siker összekapcsolt a meglepő design-val, és a „Bavarian Motor Works” legendás címerrel, amit elhelyeztek szélvédőn és a hátsó ablakokon. A BMW 3.0 CSL HommageR ideálisan összpontosított a figyelemre a vezetőre. Az utastere megkapta a Head-Up kijelzőt, ami már bizonyította a hatékonyságát, így a vezető mindig tudja az utat figyelni, a fontos információk leolvasása mellett. Az új modellben a vezető és az autó között kapcsolatban van, ami fokozza a vezetési élményét is. Az utastere kapott szénszálas kagyló ülést, ami anatómiai ülőhelyzetet biztosít a vezetőnek. Az új modell még szerkezeti szénszálas elemet is kapott, amivel növelték a torziós merevségét a 3.0 CSL-nek. A fehér ülésfelület foltvarrás design-t kapott, és a BMW Motorsport védjegy csíkos 6-pontos biztonsági övet is megkapta.  

2015 BMW 3.0 CSL HommageR & 1975 BMW 3.0 CSL - 01  2015 BMW 3.0 CSL HommageR & 1975 BMW 3.0 CSL - 02  

2015 BMW 3.0 CSL HommageR & 1975 BMW 3.0 CSL

 
A szénszálas csővázat integrálták a szerkezetébe az autónak. Az utastér majdnem teljesen szénszálból készült, de csak faszerű megjelenést kapott a műszerfal. A különös kihangsúlyozás hozzáadott információval, megvilágított a fán keresztül. A BMW 3.0 CLS győzelme a Laguna Seca-n májusban volt (1975-ben), amire visszaemlékezés a 3.0 CSL HommageR-ben a kijelzőkkel, a pályával, az elrendezéssel, és a fékezési pontokkal a műszerfal elemen. A segítségével az úton ez ultra kifinomult, és a szuper sima információs kijelző eltávolítja a szükséges klasszikus kijelzőt, és minimalizálja az utastér design-t. Az utastér komfort funkciója csak két szellőzőt kapott az oldalán, ami a kormányoszlopon biztosít a vezetőnek másodlagos információkat olyan, mint a köridő, a teljes verseny idő, és az autó jelenlegi pálya pozíciója.  

2015 BMW 3.0 CSL HommageR & 1975 BMW 3.0 CSL sketch

 
Az utastér még kapott piros biztonsági jellemzőket, olyanokat, minta a kivezető fúvóka a tűzoltóhabbal, a tűzoltó készülék maga, és a két kapcsoló a középkonzolon a vészhelyzeti lekapcsoló, és a tűzoltó mechanizmus. Az aprólékosan kialakított szerkezeti elem, az anyagokkal és a részletes megoldások a BMW 3.0 CSL HommageR-ben műszaki kifinomultságok, és a finomság a formával. A motor versenyen keresztül a külső. A feszített karosszéria keretezett a jellegzetes légterelővel, az erős kerékívekkel, és a kiemelkedő hátsó légterelővel, ami hasonlóképpen idézi a sikeres IMSA verseny változatot az eredeti BMW 3.0 CSL-t. A Hommage modell részletei származnak a sikeres versenygéptől 1975-ből, amit feljavítottak a modern technológiával, és design-val. Az eleje befejezett a BMW 3.0 CSL HommageR-nek, a legszélesebb és legalacsonyabb más modellekhez hasonlóan a BMW modellcsaládban.  

  

2015 BMW 3.0 CSL HommageR - ext -

 
A középpontban az orr befejezés nagy változat a védjeggyel, a BMW vese hűtőrácsokkal, ami a referenciák a függőleges forma kedvezett az idővel. Az ismerős 4 szem a kortárssal, a kortárs 6 szögletű formával, hangsúlyozza a sport szándékot az új orral. A lézer fényes, és LED technológiás modell lehetővé teszi a vékony modern könnyű grafikájú, és keskeny kontúros fényszórókkal, a BMW összpontosítást a tipikus BMW megjelenéssel. A vese hűtőrácsa vizuális célzás a motor teljesítményére. Az új első kötény, és a vese hűtőrács a jelenlegi modern cápa orr részeit képezik, ami már az 1975-ös modellen is megjelent. A hosszú tengelytávja, és az elsöprő motorháztető megjelenése nyújt a HommageR-nek eleganciát az uralkodó sportosság elevenségével.  

  

2015 BMW 3.0 CSL HommageR - int - kijelző, bukósisak nézet, & a sport ülések

 

A külső megjelenése még megkapta a Brilliant White metál fényezést, a BMW Motorsport kiegészítő színeivel. A megjelenését még feldobták a matt aranysárga 21”-es felnikkel, ami hozzáteszi a speciális mozdulatot. A BMW 3.0 CSL hommageR hátsó része maximális sportos célzást kapott. A nagy hátsó légterelő, és a szénszálas dupla légterelő a versenyautóról származik, és az aerodinamikai kifinomultság. Az erőteljes kiemelt hátsó kötény felhívja a figyelmet az autó kerekeivel, így alkot vizuális kirakatot az erős BMW 3.0 CSL HommageR. A hátsó design-ja különösen jellegzetes a LED sávval a légterelő mentén. A motorháztető szellőzőnyílás, a szélesebb „V” vese hűtőrács a fényszórókkal, a meglepő és dinamikus BMW kupék között foglal helyet.

- Kartos Patrik -

2015-09-16, 09:23:32

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

2016 Audi R8 V10 & R8 V10 plus

 

 

 
 

 

Hit Counter
Hit Counter

Asztali nézet