MENÜ
     

 

2016 Audi S4 Sedan & Avant - IAA

Audi Frankfurtban bemutatta az új S4 Sedan és Avant modelleket, a nemrég megjelent új generációs A4-es modell családból, amik után várhatóan érkezik majd az Allroad és az RS4-es változat is. Az új modell meghajtásáról már egy új fejlesztésű V6-os TFSI turbófeltöltős benzinmotor gondoskodik. Az új erőforrás a 3.0 TFSI V6-os feltöltős benzinmotor, ami 354 lóerős (260 kW) és 500 Nm (368.8 lb.ft) nyomatékot biztosít az új S4-eseknek. A csúcsnyomatékát 1 300 – 4 500 között biztosítja, amit Quattro hajtáson keresztül juttat a négy kerékhez. Az új V6-os erőforrás 4.7 másodperces gyorsulást biztosít (0-100 km/óra, 0-62 MPH), amihez 250 km/órás (155.3 MPH) csúcssebesség jár, amit az elektronikai rendszere korlátoz.

 
 

2016 Audi S4 Sedan  2016 Audi S4 Sedan - Misano Red - 02  

2016 Audi S4 Sedan

 
  Az NEDC ciklusban mért fogyasztása 7.4 l/100 km (31.8 US MPG), és a CO2-kibocsátása 170 g/km. A turbós motorhoz már az új 8-fokozatú TipTronic automata váltót szerelik, ami takarékosság mellett, gyors váltást biztosít az új sport modelleknek. A Quattro állandó összkerék-meghajtáshoz, önzáró központi differenciálművet szerelnek, ami a nyomaték 60%-át is hátra tudja küldeni, 40 %-át pedig az első tengelyre. A helyzettől függően a teljesítményének és nyomatékának 70%-át tudja az első tengelyre küldeni, valamint 85%-át a hátsó tengelyre. Az új S4-esekhez az opciós listáról még elérhető lesz sport differenciálmű is. A meghajtás mellett a felfüggesztését is feljavították a nagy teljesítményhez. Az újonnan fejlesztett felfüggesztése megfelelő úttartást biztosít a nagy sebességű kanyarvételhez is.  
 

Az új Audi S4 Sedan - bemutató videó -

 
  A futómű mellett a kormányzáson is javítottak, ami elektro-mechanikus kormányrásegítőt kapott, amivel sebességfüggő dinamikus kormányzást biztos az S4-esnek. Az alap S sport felfüggesztés 23 mm-vel ülteti meg az alap A4-es változathoz képest, valamint aktív lengéscsillapító vezérlést is kapott, amivel hétköznapi használatra is alkalmas a kemény pályanapozás után. A CDC (Continuous Damper Control) biztosít választási lehetőséget a vezetőnek, a környezethet megfelelő beállítással. Az alap 18”-as 5x2 küllős csillag design-os felnik mellett, opciósan elérhető lesz 19”-es felnikkel a Quattro GmbH kínálatából. A megjelenését a Singleframe hűtőrács, a hangsúlyos víszintes vonalak, a légnyílások, a matt szürke elemek, és a fokozott króm betétek díszítik. Az S-modell sport hátsó ütközőt kapott, a beépített diffúzorral, és a két oldalra kivezetett dupla kipufogóvégekkel.  
 

  

Az új S4 részletei

 
  Az új generációs modell önsúlya még alacsonyabb lett, ami a Sedan esetében 1 630 kg és az Avant kombi változaté 1 675 kg. Az utastere 5 személynek biztosít helyet, és az S4 sedan csomagtere 480 literes. Az S4 Avant 505 – 1 510 literes csomagtérrel rendelkezik, amihez elérhető az elektronikusan vezérelt csomagtér ajtó és kalaptartó. A S4 sport sedan gyöngy Nappa bőr és Alcantara kárpitot kapott ébenfa színben, valamint integrált fejtámlákat. A tipikus S modellek utasterében fekete az uralkodó szín, és a matt szálcsiszolt alumínium. A technikai innovációk közül megkapta az Audi virtuális pilótafülkét, a teljesen digitális mérőegység kijelzővel, ami minden kulcsfontosságú információt meg tud jeleníteni a 12.3 colos nagy felbontású képernyőn keresztül.  
 

2016 Audi S4 Sedan - Misano Red - 24  2016 Audi S4 Sedan - Misano Red - 25  

2016 Audi S4 Sedan - int -

 
  Az MMI rendszerét a vezető 3 lehetőség közül vezérelheti, amik tartalmazzák a hang vezérlést, a multifunkciós kormánykeréken elhelyezett gomb vezérlést, és a középkonzol gombjait. A csúcs információs rendszer az MMI navigációs plusz rendszer, az MMI touch-val, és a 8.3 colos képernyővel alkotnak egyet. Az MMI vezérlése a forgó nyomógombbal történik, és az integrált touch pad-val. Az MMI navigáció plus már a második generációs modulári információs rendszert használja (MIB). Az integrált wi-fi hotspot lehetővé teszi az utasoknak a szörfözést a neten, és az e-mail küldést mobilkészülékkel, miközben a vezető tudja használni az online szolgáltatásokat. Az Audi okostelefon kezelőfelülete tartalmazza az iOS, és az Android mobilok csatlakozási lehetőségeit.  
 

  

2016 Audi S4 Sedan - utastér -

 
 

Az Audi rendszerén keresztül Tablet is használható, a hátul utazók szórakoztatására, amit még lehet fokozni a Bang&Olufsen hangrendszerrel, és a korszerű 3D hangzással. Az új S4-es sportmodellek hatékony asszisztens rendszereket is kapnak, amik az alacsony fogyasztásban is segítenek. Az Audi aktív sáv asszisztense segít a vezetőnek vonalban tartani az autót, valamint az adaptív tempomat Stop&Go, ami tartalmazza a forgalmi dugó asszisztenst a gyorsulás, lassulás, és kormányzás funkcióval. Az új S4 még megkapta a parkoló asszisztenst, a kereszt forgalom asszisztenst - hátul, Exit warning-et, az ütközés megelőző asszisztenst, a kanyarodás asszisztenst, és az Audi pre sense rendszereket, amik fokozzák a biztonságot. A kamera alapú közlekedési tábla felismerő rendszerrel is elérhető. Az alapfelszereléséhez még hozzáteszik a LED fényszórókat és LED hátsó lámpákat a dinamikus jelző fényekkel. Az opciós listáról elérhető lesz hozzá az új Matrix LED fényszóró, a head-up kijelző, és az érzékelő vezérelt csomagtér ajtót az Audi S4 Avant-hoz. Az árak és a részletes adatok hamarosan nyilvánosságra kerülnek.

- Kartos Patrik -

2015-09-18, 20:34:41

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

2016 Porsche Mission E

 

 

 

 

Web Counter
Web Counter

Asztali nézet