MENÜ
      
 

Új Volvo XC90 IIHS & EuroNCAP törésteszt

Volvo új generációs XC90-ese elérte az IIHS töréstesztjét az EuroNCAP Európai törésteszt után. Az Amerikai IIHS törésteszteken kiemelkedően magas biztonságot ért el. Az XC90 még megkapta a Top Safety Pick+ díjat is, amit az American Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) adott. Az IIHS törésteszt pontszámok kiválóak voltak megelőzésben és védelmi biztonsági teljesítményben. Az új Volvo XC90 az EuroNCAP töréstesztek után tovább bizonyítja magas szintű biztonságát Amerikában is. Az IIHS törésbiztonsági tesztjei tartalmazzák az átfedésű, mérsékelt átfedésű, oldal, tető merevség, fejtámla, és ülések tesztjeit. Az új modell magasabb értékelést ért el az alap frontális ütközésnél is, ami az első alap felszerelésű modell, ami már a 2015 Top Safety Pick+-t is meg kapta.

 
 

 

2015 Volvo XC90 - IIHS - 

 
  A VolvoCars elkötelezettsége, hogy 2020-ra már nem lesznek komoly sérültek vagy halott utasok az autóikban az utakon beleset bekövetkezőse után sem. A Volvo City Safety nevű fejlett ütközés elkerülő rendszert is megkapja az új modell, ami fokozza az alap biztonságát az új XC90-nek. Az XC90-es korábban már átesett az EuroNCAP töréstesztjén is ahol szintén magas értékeket ért el az ütközés tesztek alatt, amik után összesített eredményben megkapta az 5 csillagot. Az Európai törésteszten egy XC90 5D Momentum változatot használtak, aminek súlya 2040 kg. Az új XC90 Európai töréstesztjén a felnőtt utasok védelmére 97%-os értékelést kapott, ami tartalmazta a frontális ütközés tesztelést a teljes átfedéssel és részleges átfedéssel.  
 

 

2015 Volvo XC90 IIHS - törésteszt videó -

 
  A frontális ütközés során jó védelmet kaptak a térdek és a combok is, a vezető és utas oldalán az első üléseknél. A teljes merevségű akadály tesztek során kiemelkedő eredmény ért el az XC90 a kritikusabb karosszéria részeken is. A súlyosabb oldal ütközés védelmet biztosít az utastérben az új XC90-es karosszériája, valamint az eredeti oldal ütközés teszten, és a csekélyebb mértékű oldal akadály tesztek alatt az oldal függönylégzsák biztosít védelmet, amit a 3. üléssor is megkapott. Az EuroNCAP töréstesztek a felnőtt utasoknál még tesztelték hátulról való ütközést, amiben szép eredményt ért el a prémium Svéd SUV. A beépített rendszerek pedig a maximális pontszámot kapták meg a törésteszteken. A gyermek utas védelemben 87 %-ot értek el mindkét kategóriában a 1½ éves és 3 éves gyerek biztonságban.  
 

             

Utas oldal & Vezető                                                                       Car & Pole                    

2015 Volvo XC90 - EuroNCAP - frontális Offset & kereszt irányú törésteszt eredményei képekben

 
  A védelemben maximális pontszámot értek el a teljeskörű ütközés tesztekben. Az első utas ülés lehetővé teszi a gyerekülés használatot a légzsák kikapcsolással és menetiránnyal ellentétes irányban behelyezve. A gyalogos védelemben is szép eredményt ért el a 72%-os értékeléssel, amiben jól teljesített az első ütköző, ami egy fajta védelmet biztosít a gyalogos lábainak is, az elkerülhetetlen ütközéskor. A motorháztető pedig a fejnek ad védelmet, így csökkenti a gyalogos sérüléseit ütközés során. A biztonságban még segít az autonóm vészfékező rendszer, ami képes felismerni a gyalogosokat, a kerékpárosokat, és más autókat.  
 

 

2015 Volvo XC90 EuroNCAP törésteszt

- a videó az euroncapcom YouTube csatornáról származik -

 
 

Az asszisztens rendszerek közül az All Safety Assist rendszert is díjazták, aminek jellemzőit értékelték az EuroNCAP-n, ami alap felszerelés része az XC90-ben, az elektronikus stabilitás vezérléssel, a biztonsági öv figyelmeztetéssel, ami tartalmazza az opciós 3. üléssor figyelmeztetést is, valamint a sáv asszisztens rendszert, ami figyelmezteti a vezetőt, amikor az autó kisodródna és automatikusan visszakormányozza a sávba óvatosan. A rendszer még tartalmazza a sebesség asszisztens rendszert is, ami a kamerák és a digitális térkép segítségével biztosítja a helyi sebesség korlátozásokat, és képes az autonóm vészfékezésre is. A biztonsági rendszerei a leghatékonyabban teljesítik az ütközés megelőzési feladatukat éles helyzetben is, amikre az EuroNCAP 100 %-os értékelést adott. Az összesített eredményei után pedig megkapta az 5 csillagot, ahogy az IIHS töréstesztjén Amerikában.

- Kartos Patrik -

2015-10-15, 17:39:59

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

2017 Porsche 911 Targe4 & Carrera4

 

 

 

 

Free Counters
Free Counters

Asztali nézet