MENÜ
   
 

2016 Toyota Avalon - US

Toyota bemutatta az új generációs Avalon-t az Amerikai piacon, ahol 20 éve jelent meg először. Az új modell a prémium közép kategóriás sedan-ok között foglal helyet. A 2016-os Avalon folytatódik a gyors bevezetésével az új választéknak, ami tartalmazza a két egyedülálló felfüggesztést, ami a dinamikus vezetési élményt ad a vezetőknek, de a másik felfüggesztés magas minőséget és kényelmet ad. Az új modell egy új tervezésű orr stílust kapott, a hozzáadott XLE Plus felszerelés szinttel. A sima coupe profilt fokozták a kiemelő króm betétekkel, és az utastér bőséges terével, és a 16 ft3 (453 liter) méretű csomagterével. A design megjelenése még vonzóbb a 2016-os modell változatnak, az ügyfelek számára, ami köszönhető az új hűtőrácsnak és irányjelzőknek is. A Touring változat kínál sajátos sportos megjelenést az új hűtőráccsal, a LED fényszórókkal, és a LED nappali fényekkel. Az új sportos felfüggesztés tuning, és a 18”-as sötét szürke felnik is fokozzák a sportos megjelenését az Avalon Touring sport sedan-nak.

 
 

 2016 Toyota Avalon - US   

2016 Toyota Avalon - US -

 
  Az új XLE és XLE Plus modellekben az alapfelszerelés része lesz az alap Entune Audio Plus rendszer, az alap 7 colos képernyővel, és a Connected Navigation Scout GPS Link-vel. Az utóbbi felhasználása az ügyfelek okostelefon kapcsolata a járművel, amihez adnak még navigációs funkciót. Az XLE Premium kap Entune Premium Audio rendszert, In-Vehicle navigációt, és App Suite-et. Az XLE Premium előnyei a Qi drót nélkül töltés, ami összekapcsolható okostelefonokkal is, ami debütált a Limited modellekben. A Limited változat erősíti a prémium megjelenését az új szuperkróm 17”-es felnikkel a Hybrid változatoknál, és 18”-as felnikkel a benzines változatokon. A Limited változatban debütált az opciósan elérhető TSS – Toyota Safety Sense-P rendszer, a 2016-os modell generációban.  
 

   

Az új Avalon Touring

 
  A TSS-P tartalmazza az automata táv fénykapcsolást (Automatic Beam fényszórók), a dinamikus radaros tempomatot (Dynamic Radar Cruise Control), az ütközés megelőző rendszert (Pre-Collision System-t), a gyalogos felismerőt (Pedestrian Detection), a sávelhagyásra figyelmeztető (Lane Departure Alert), és a kormányrásegítő (Steering Assist). Az új Avalon felszereléstől függően választható lesz mindegyik színben, amik tartalmazzák az új Ooh La La Rouge Mica, a Sizzling Crimson Mica, és a Parisian Night Pearl fényezéseket is. A három utastér szín választék tartalmazza a mandula, a világos szürke, és a világos szürke kárpitot – szürke kiemelős varrással. Az utastere még halkabb lett az új Avalon-nak, ami köszönhető az új hang elnyelő-szigetelő anyagoknak, és az akusztikus üvegnek, amit használtak a szélvédőn, az oldal ablakokon, valamint a szigetelő habot az A-, B-, és C-oszlopokban használták.  
     
  Az utastere kapott elegáns füst króm betéteket a középkonzolon, miközben fényes betétet kapott a váltó. Az Avalon XLE felszerelése tartalmazza a bőr üléseket, amik közül a vezető ülés 8 irányban állítható, és az utas oldali 4 irányban, de mindkettő elektromosan állítható és fűthető. Az Avalon Hybrid változatok még kapnak Hybrid System Indicator-t, ami mutatja az energia áramlását, és az energia termelést fékezésnél. A Limited felszerelésű változatok lyuggatott bőr üléseket kapnak, aminek vezető ülése 10 irányban állítható, és az utas oldali ülés 8 irányban állítható, valamint az első ülések fűtöttek és hűtöttek, és hátsó üléssor fűtést is kapott. A Limited modellek már 3 zónás klímát kapnak, de az alacsonyabb felszereléseknél csak 2 zónás klímát adnak. A hátsó ablakok még elektromos árnyékolót is kapnak, amik hátramenet kapcsolásakor lehúzódnak, így biztosítva a tökéletes hátra látást, de előremenetben automatikusan vissza is húzódik az árnyékoló.  
 

 

2016 Toyota Avalon - int - US -

 
  A tolató kamera már mindegyik felszerelésnél az alapfelszerelés részét képezik. Az Avalon meghajtásáról egy 3.5 literes DOHC V6-os motor gondoskodik, ami Dual VVT-i vezérlést használ, amivel 268 lóerőt tud leadni 6 200-as fordulaton, és 248 lb-ft nyomatékot biztosít 4 700-as fordulaton. A V6-os motorhoz 6-fokozatú automata váltót szerelnek, amivel a 0-60 MPH-s (0-96 km/óra) gyorsulása kevesebb, mint 7.0 másodpercet vesz igénybe. A V6-os motorral szerelt változat fogyasztását az EPA mérte, ami szerint átlagban 24 MPG, városban 21 MPG, és országúton 31 MPG a fogyasztása (á./v./o. – kb. 9,8 l/ 11,2 l/ 7,6 l/100 km). A V6-os modellek jellemzői közé tartozik a kormányra szerelt váltó fülek, és az Eco, Normal, és Sport mód választó is. A Sport mód kisebb módosítást ad a sportosabb vezetéshez, amik tartalmazzák a vezetési élményfokozását a fokozott gázreakcióval, elektronikus kormányrásegítővel, és a váltási érzettel.  
 

   

2016 Toyota Avalon utastere

 
  Az Eco mód a más gyártók modelljeihez hasonlóan, a takarékosságot teszi előtérbe, mint a tesztelt Škoda Octavia RS-ben is. A Hybrid Synergy Drive – HSD rendszerek kombinálják a teljesítményt a 2.5 literes Atkinson ciklusú 4-hengeres motornak, és a nagy nyomatékú elektromos motornak. A rendszer teljesítmény kombináltan 200 lóerő lesz, de a Prius-hoz, Auris HSD-hez hasonlóan, az Avalon is tud menni tisztán elektromosan és benzinmotorral is. Az EV Drive módban a Hybrid változat rövidtávot tud csak megtenni, ami kb. 20 MPH (32.2 km/óra) sebességig lehetséges. A hagyományos fék rendszer hatásfokát növeli a mozgási energiát átalakító rendszer, ami fékezés és motorfék használata közben termel áramot, és tölti fel a nickel-metal-hydride akkumulátorokat, ami a csomagtér alatt kapott helyet, így csak 14 cu.ft (396 liter), méretű csomagterünk marad.  
        
  Az Avalon a kiemelkedő hangszigetelése mellett az utasok szórakoztatására is gondolt olyan audio rendszerekkel, mint az alap 8-hangszórós Entune Audio Plus-val, az elérhető 9-hangszórós Entune Premium Audio-val - az in-car navigációval és az App Suite-vel, vagy még választhatjuk az Entune Premium JBL Audio rendszert – navigációval, App Suite-vel, és 11 JBL GreenEdge hangszóróval. A 8-hangszórós Entune Audio Plus rendszer 7-colos érintő képernyős kijelzőt kap, amihez AM/FM CD-s rádió is tartozik. Az audio rendszerhez még SiriusXM rádió is jár a 3 hónapos ingyenes próbaidővel, valamint a HD rádió és a HD rádió közlekedési és időjárási hírekkel. Az audio rendszer kiegészítői között van, még az audio jack, az USB 2.0 port - az iPod csatlakozóval, és a Bluetooth szabad kéz csatlakozás.  
 

    

Az új 2016-os Toyota Avalon külső részletei

 
 

Az XLE és XLE Plus felszerelést megkapta a 9-hangszórós Entune Premium Audio rendszer navigációval, ami használ 7 colos nagy felbontású érintőképernyőt osztott képernyős képességekkel. Az Entune Premium JBL Audio rendszer szintén navigációs rendszerrel jön, amihez 12 hangszóró tartozik a JBL Synthesis erősítővel és a 11 hangszóróval, amik tartalmazzák a két subwoofer-t is, a jellemző GreenEdge technológiával. Az Avalon alap felszerelése tartalmazza a 10 légzsákot, és a Toyota Star Safety System-t, ami hozzáteszi a menetstabilizáló elektronikát (VSC-Vehicle Stability Control), a kipörgés gátlót (Traction Control – TRAC), a blokkolásgátlót (Anti-lock Brake System - ABS), az elektronikus fékerő elosztót (Electronic Brake Force Distribution – EBD), a fék asszisztenst (Brake Assist – BA), és az okos megállás fékezést felülíró technológia (SST). Az új modellhez elérhető lesz a holttér figyelő (Blind Spot Monitor), ami használja a radar felismerő rendszerét. A radar technológiát még használja a hátsó kereszt forgalom figyelmeztető (Rear Cross Traffic Alert) rendszer is.

- Kartos Patrik -

2015-10-31, 11:23:28

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

 

 

 

 

Free Counter
Free Counter

Asztali nézet