MENÜ
   
 

2016 Toyota Prius C - US

Az új 2016-os Prius C talán a márka legkisebb hybrid modellje a jelenlegi 8 közül, amihez hamarosan érkezik az új RAV4 Hybrid is. Az auto a kompakt szegmensben foglal helyet, ami az EPA értékelése szerint városban 53 MPG (kb. 4,5 l/100 km) a fogyasztása. Az új Persona Series Special Edition kombináció a szemet vonzó szín kombinációt kapott, és más további feljavítást. A jellegzetes modell decemberben érkezik meg, a US kereskedésekbe. Az új modell korlátozott darabszámban készül majd, amiből összesen 1 500 db készül. A Special Edition exkluzív fekete fényezést kapott, amit két különböző kiemelő színnel lehet majd választani, amik tartalmazzák az Electric Lime vagy Cherry Pearl kiemeléseket.

 
 

 2016 Toyota Prius C - Persona Series -  

Az új 2016-os PriusC limitált kiadású változatai

 
  A limitált kiadású modell kapott két tónusú szövet kárpit üléseket, 6-irányban állítható vezető ülést, 60/40 arányban dönthető hátsó üléseket, és tempomatot. A Prius C az ős Prius-val elindult hajtásláncot kapta meg, ami 1997-ben kezdte pályafutását (USA-ban 2000-ben), ami óta kb. 4,0 mil. Prius-t adtak el világszerte. A városi kisautó 3995.42 mm hosszal rendelkezik, ami előnyös a városi forgalomban, és könnyebb parkolást biztosít. A Prius C kapott egyedülálló LED projektoros fényszórókat, és a LED-es hátsó világítás és féklámpát. A megújult modell elérhető lesz az Electric Lime Metallic, a Sun Fusion, a Tangerine Splash Pearl, és a Sparkling Sea Metallic fényezésekkel. A hajtáslánca mellett maximalizált utasteret kapott. A Hybrid rendszer akkumulátorait és az üzemanyagtartályt a hátsó ülések alatt helyezték el így javítva a súly elosztását.  
 

  

2016 Toyota PriusC

 
  A kis Prius utastere 104 ft3 (kb. 2 944,95 liter) belsőtér méretet kapott, amiből 87.4 ft3 (kb. 2 474,89 liter) az utastér, és 17.1 ft3 (kb. 484,2 liter) a csomagtér mérete. A Toyota Hybrid hajtásláncot a Prius C platformra átépítették, ami megkapta a benzin-elektromos motor hajtást, a nickel-metal-hydride akkumulátor csomaggal, a teljesítmény szabályozó egységgel, a DC-DC átalakítóval, és a hybrid rendszer vezérlő számítógéppel. A hajtáslánc egy 1.5 literes soros 4-hengeres Atkinson ciklusú benzinmotort tartalmaz, ami 73 lóerős és 82 lb-ft (kb. 111,2 Nm) nyomaték leadására képes. Az 1.5-ös motor teljesítményét kiegészíti az elektromos motor, amivel az összteljesítménye 99 lóerő. A hybrid hajtáslánchoz még választható 3 vezetési mód is, ami tartalmazza a Normal, az ECO, és az EV módokat. Az ECO mód a nagyon takarékos használatra készült, mint más hybrid modellekben, és már néhány hagyományos hajtású modellben is megtalálható ehhez hasonló mód választó.  
 

   

2016 Toyota PriusC - int -

 
 

Az EV mód teljesen elektromos közlekedést biztosít, ami kisebb hatótávig elektromos használatot enged 25 MPH-s (40 km/óra) sebességig, de a Yaris HSD tesztautóval 50 km/órás sebességnél is probléma nélkül sikerült tisztán elektromosan közlekedni. A mini Prius C-n még nagy szilárdságú acélt is használtak, ami javítja az utas biztonságot, és csökkenti a súlyát, ami javítja a fogyasztását. A Prius C a kiemelt biztonsága, és alacsony fogyasztása mellett 0.28-as légellenállási együtthatót ért el, ami hozzájárul az alacsony fogyasztáshoz. A mini Prius alapfelszerelésnél 15”-ös acél felniket kap, de magasabb szintnél alu. felnik járnak hozzá, valamint 16”-os opciós felnikkel is elérhetőek, amik P195/50 R16 méretű abroncsokat is kapnak. A biztonságát fokozzák a TSS-C-vel, amihez jár a 9 légzsák is. Az alap Star Safety System tartalmazza a Jármű Stabilitás Vezérlő (Vehicle Stability Control - VSC), a kipörgésgátló (Traction Control - TRAC), az Blokkolásgátló fékrendszer (Anti-lock Brake System - ABS), az Elektronikus fékerő elosztó (Electronic Brake Force Distribution - EBD), a Vészfék asszisztens (Brake Assist - BA), és a Smart Stop technológiák.

- Kartos Patrik -

2015-10-31, 21:31:54

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter 

 

 

 

 

 

Free Counters
Free Counters

Asztali nézet