MENÜ
     
 

2016 Mazda RX-VISION Concept – TOKYO

Mazda bemutatta az új RX-VISION Wankel motoros sportkocsi tanulmány modelljét Tokyo-ban, ami az új RX Mazda utód is lehet. A Mazda a Wankel motor gyártásban a legnagyobb tapasztalattal rendelkező vállalat, aminek legutóbbi modellje az RX-8-as volt, ami Wankel motort használt. Az RX-8 megszűnése után, most visszatértek egy új Wankel motoros modellel, ami egy új tervezésű SKYACTIV-R Wankel motort kapott, az új RX-VISION concept, amihez orr motor - hátsókerék meghajtás elrendezést kapott. A Wankel-motor fejlesztése a vállalatnak fáradhatatlan kihívást jelent, amik már összeforrt a márkával. Az új modell világ premierjét Tokyo-ban rendezték meg.

 
 

 

Az új Mazda RX tanulmány

 
  Az RX-VISION szép arányokat kapott, és orr motor - hátsókerék meghajtás elrendezést, amit kombináltak a Mazda KODO design filozófiával. A külső megjelenés alacsony és széles karosszériát kapott, valamint rövid túlnyúlásokat, és alacsony magasságot. Az egyedülálló piros karosszéria az energikus fényerővel és mélységgel, kiemeli a ragyogást a fény és az árnyék között. Az utastere egyszerű műszerfalat kapott, és valódi bőr kárpitot, ami tartalmazza a nyereg motívumot a kardánalagúton. A következő generációs SKYACTIV-R Wankel motor az ideális belsőégésű motor, ami visszatért a rajztáblához a SKYACTIV-G benzinmotorok, és a SKYACTIV-D dízelmotorok közé.  
 

2016 Mazda RX-VISION Concept - TOKYO - 03  

A KODO design filozófia ihlette formák

 
 

A Mazda 2012-ben fejezte be az RX-8-as gyártás, ami a legutolsó Wankel motoros Mazda volt, ami után tovább folytatták a motor fejlesztését. Az új motor már a SKYACTIV technológiával készül, ahogy a többi új benzin és dízelmotor a Mazda-nál. A Mazda három kulcsfontosságú kérdésre összpontosította a fejlesztésben, amik tartalmazzák a hatékony fogyasztást, a kibocsátási teljesítményt, és a megbízhatóságot, amiket javítottak fejlesztés alatt. A Mazda soha nem áll meg a kihívást jelentő szállításig, az új Wankel motorokkal, amik adnak egyedülálló márkát és vezetési élményt.

- Kartos Patrik -

2015-11-04, 15:58:18

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

 

 

 

 

Free Hit Counter
Free Hit Counter

Asztali nézet