MENÜ
   
 

2016 Subaru Levorg – EU

A teljesen új Subaru Levorg megérkezett az Európai kereskedésekbe is, ami már kapható. Az új sport kombi Európai bemutatója a 2015 Geneva Motor Show-n volt, de előtte már Japánban is bemutatták. Az új modell a szellemi utódja a 4. generációs Legacy kombinak. Az új Levorg országtól függően változóan egy vagy több felszerelés szinttel lesz választható, ami Szlovákiában az 1.6 GT és GT-S változatokból áll, valamint Magyarországon az 1.6 GT Trend, Comfort, vagy Sport felszerelés változatokból. A kezdőára Magyarországon 8 490 000 Ft, 8 990 000 Ft, és 9 590 000 Ft (Trend, Comfort, és Sport). A Szlovákiai kezdőárai 26 316 € és 29 640 €, az 1.6 GT és GT-S felszerelés változatoknak.

 
 

2016 Subaru Levorg

 
  A Subaru mérnökei és dizájnerei ígérik, hogy a Levorg a kínálat legkifinomultabb utasterét adja, a jelenlegi Subaru modell kínálatából. Az utastere kapott még jobb minőségű anyagokat, és bőrbe csomagolt sport üléseket az egyedülálló Levorg kék varrással. Az utastérbe bőkezűen használták a bőr kárpitot, ami tartalmazza az ajtóbetéteket, a középkonzolt, és a multi-funkciós kijelzőt a műszerfalon. Az Legacy kombi utód még nagyobb praktikusságot ad az ügyfeleknek, mint az előd, és a csomagtere alaphelyzetben 522 literes, de egészen 1 446 literig bővíthetjük. A kiegészítők tartalmazzák a védő elemeket, a tároló eszközöket, mint a tető csomagtartó, valamint az STi sport kiegészítőket is, amikkel egyedibb sport kombink lehet.  
 

 

2016 Subaru Levorg

 
  A meghajtásáról egy 1.6 literes DIT (Direct Injection Turbo) Boxer benzinmotor gondoskodik, amihez a Subaru Lineartronic (CVT) fokozatmentes váltót ad, ami páratlan kifinomultságot ad az új modellnek. A turbós 1.6-os motor azonos teljesítményt kínál, mint a szívó 2.5-ös Boxer motor. A teljesen új 4-hengeres motor 170 lóerőt és 250 Nm nyomatékot biztosít. Az új modell 0-100 km/órás (0-62 MPH) gyorsulásához 8,9 másodperc elég, ami mellett a 6,9-7,1 l/100 km-es (40 MPG) kombinált fogyasztása, és a 164 g/km-es CO2-kibocsátása nem is rossz. A meghajtásához még hozzátartozik a Subaru híres Symmetrical All-Wheel Drive rendszer, a Vehicle Dynamics Control-val, és a nyomaték vektorral, amik közösen páratlan stabilitást adnak, minden vezetési körülmény között.  
 

2016 Subaru Levorg - int -

 
 

Az új Levorg a legbiztonságosabb modellek közé tartozik az utakon, ami köszönhető az ultra nagy szilárdságú acélnak, valamint a könnyű acél ötvözetnek, ami nagyobb biztonságot ad ütközésnél. A felszerelése még tartalmazza a Subaru Rear Vehicle Detection-t, amit SRVD-nek rövidítenek. Az SRVD-t kombinálták a Spot Detection-nel – ami figyelmezteti a vezetőt, a holttérben levő járművekről, a Lane Change Assist asszisztens rendszert – figyelmezteti a vezetőt a gyorsan közlekedő járművekre, amikor sávot akarnak váltani irányjelző bekapcsolásával, valamint még a Rear Cross Traffic Alert-et is - ami az autó mögötti kereszt forgalomra figyelmezteti a vezetőt, ami sokat segít parkolóból való tolatásnál is. A Levorg még megkapja az SI Drive-t (Subaru Intelligent Drive), ami lehetőséget ad a vezetőnek két vezetési mód választást, ami lehet az Intelligens mód vagy Sport mód. Az új Levorg csatlakozik a WRX Sti és az új Outback modellekhez. A biztonsági asszisztens technológiák között még megtalálható az első, az oldal, a függöny légzsákok, és a vezető térd légzsákja is, valamint a fényszóró asszisztenst (HIGH BEAM ASSIST) is megkapja, és várhatóan az 5 csillagos értékelést eléri az EuroNCAP törésteszten is.

- Kartos Patrik -

2015-11-22, 16:34:10

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

 

 

 

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Asztali nézet