MENÜ
   
 

Visszatért a 130RS legenda – 2016 Hoffmann & Novague R200

A Škoda legendás díjnyertes 130RS modellje visszatér egy teljesen új formában, a Hoffman & Novague-nak köszönhetően. A Cseh cég a legendás Škoda-t újra tervezte, a mai kornak megfelelően, ami verseny 130RS 140 lóerős motorja helyett egy 400+ lóerős Audi V8-ast kapott, amivel már képes a kemény szupersportkocsikkal is szembe szállni. A H&N választása a Škoda 130RS-re (Erko) esett, ami az akkor még Czehszlovákia legendás sikeres versenyautója volt, amivel sorba nyerték a Rally versenyeket, de pálya verseny változat is készült belőle.

 
 

2016 Hoffmann & Novague R200 , a műhelyben

 
  Az új alkotás innovatív lett, de a megőrizte a legendás ős jellegzetes formavilágát, ami mellett a Škoda nem készített utódot a jelenlegi kínálta. Ahogy a Chevrolet visszahozta a Camaro-t, a Ford a Mustang-ot, és Dodge a Challenger legendás ősök formavilágát, a modern kínálatban, így az új R200-asnak is nagy sikere lehet a kis darabszám ellenére is a gazdagabb, tehetősebb ügyfelek számára. Az új 130RS utódnak R200 nevet adták, ami néhány ismerő alkatrészt is kapott, mint az Audi R8 hajtásláncot, a Bentley fényszórókat, valamint a Lamborghini LED hátsó lámpáit. A H&N egy teljesen új alumínium karosszériát adott az R200-hoz, ami jelentősen csökkenti a súlyát a szupersport kategóriás Škoda utódnak.  
 

2016 H&N R200 - int -

 
  A jellegzetes design, mellett néhány adatot is megadott a gyártó az új alkotásukról, aminek meghajtásáról egy 430 lóerő teljesítményű motor gondoskodik, az Audi R8-hoz hasonló középmotoros elrendezésben, amihez egy 6-fokozatú kézi váltót adtak, amik közösen segítenek a vezetési élmény fokozásában. A menetteljesítményei számokban a következők: a 0-100 km/órás sprintje 4.5 másodpercet vesz igénybe, és a csúcssebessége eléri a 280 km/órát, valamint az átlagfogyasztása 12,5 l/100 km. A külső mellett az utasterében finom tapintású anyagokat használtak fel, valamint az alap autó rádióval nincs felszerelve, de inkább testreszabott és finom hangolt audio rendszer készült az AQ-val.  
 

2016 H&N R200 trailer

 
 

A készítők már a képek mellett, bemutató videót is készítettek az új R200 első bevetéséről versenypályán, amivel probléma nélkül drifteltek a videó felvételen, bemutatva az új sportkocsi tudását a leendő ügyfeleknek. Az új modell várhatóan kis darabszámban fog készülni, és csak néhány szerencsés jut hozzá majd.

- Kartos Patrik -

2015-12-09, 21:44:33

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

 

 

 

 

Free Counters
Free Counters

Asztali nézet