MENÜ
   
 

2016 Suzuki Vitara S 1.4 BOOSTERJET

Suzuki az új Vitara UK piaci indítása után 8 hónnappal, a nagy sikert követően piacra dobja a sportos S változatot, ami már egy új 1.4 literes turbófeltöltős motort kap. A népszerű Vitara-ból már több, mint 5 000 db elkelt a UK piacon, ami után nagy sikerre számíthat az új 1.4 Turbó változat a sportosabb megjelenéssel. Az új S modell egyedülálló vizuális megjelenést kapott, ami a sportos modellek kedvelőinek kedvére tesz a Vitara kínálatában. Az alap felszerelés részét képezi a 7 légzsák, az alu. felni szett, a DAB Radio – USB-vel, és Bluetooth csatlakozási lehetőséggel, valamint a tempomat a sebesség korlátozással, az automata klíma, és az első-hátsó elektromos ablakok.

 
   
  Az S modell még megkapja a 17”-es Gloss Black fekete felniket, az egyedülálló hűtőrács design-t, a szatén ezüst ajtó kilincseket, a LED fényszórókat, a hátsó légterelőt, és a fekete oldalsó díszléceket. Az utastere sportos téma felé indult el, olyan részletekkel, mint a piros varrásokkal, a piros kiegészítőkkel a klíma szellőzők körül, és a műszerfal, valamint az alumínium ötvözet pedálok. A Vitara S az ügyfelek számára elérhető lesz a szolid Bright Red (UK, SK) pirosban, valamint a Cool White Pearl fehér (UK, SK), a SILKY SILVER ezüst (SK), a Galactic Grey szürke (UK, SK), és a Cosmic Black fekete (UK, SK) metál fényezésekkel. Az új S modell kapja meg először az új BOOSTERJET technológiával készült motort, ami az új 1.4 literes közvetlen befecskendezéses turbófeltöltős (DITC – Direct Injection Turbocharged) benzinmotor, a 140 lóerős teljesítményével.  
   
  A 140 lóerő mellett a Vitara-nak 220 Nm nyomatékot is biztosít, ami már 1 500-as fordulattól rendelkezésre áll egészen 4 000-es fordulatig. A BOOSTERJET újonnan fejlesztet Suzuki egység egy újabb turbó technológiás motor nevet hoz az autók világába, az EcoBoost, a TSI, TFSI, és más márkák turbófeltöltős benzinmotor jelölései mellett. A turbófeltöltős egység a Vitara-nak 10.2 (2WD 9.5 s) másodperces gyorsulást biztosít 0-100 km/órás sprinthez, kézi- és automata váltós változatban, valamint a csúcssebessége eléri a 200 km/órás (124 MPH) sebességet. Az alap felszereléshez jár a 6-fokozatú kézi váltó, ami optimalizált áttételezéssel biztosít kiemelkedő teljesítményt a vezetési élményhez, mellette alacsony fogyasztásban is segít.  
 

 

Reklám

 
 

A 6-fokozatú kézi váltó mellett, egy 6-fokozatú automata váltóval is elérhető az opciós listáról. A Vitara CO2-kibocsátásnak alacsony tartásában segített a nagy szakítószilárdságú acél használata is, ami segített a súly csökkentésben is. Az új Vitara így a legkönnyebb SUV-k közé tartozik a SUV-k kategóriájában, az 1 210 kg-os kézi váltós S modellel. Az Engine Auto Stop Start rendszer szintén csökkenti a fogyasztását, és a CO2-kibocsátását. Az új ALLGRIP összkerék-meghajtás rendszert is megkapja az új modell, ami javítja a fogyasztását összkerék-meghajtása ellenére is, így a kézi váltós változat kibocsátási értéke csak 127 g/km. Az új összkerék-meghajtás rendszer már megjelent az S-Cross-ban, ami mellett 4 választható vezetési mód közül választhat a vezető, amik tartalmazzák az Auto, a Sport, a Snow, és a Lock módokat. Az új Vitara 1.4t S MT6 kezdőára 6 210 000 Ft/ 20 000 € - 22 100 € (Vitara S 1.4t 2WD – 4WD MT6 „SK”).

- Kartos Patrik -

2015-12-12, 18:54:29

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

Reklám

 

 

 



Reklám

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Asztali nézet