MENÜ
   
 

2017 Fiat 124 Spider EU & US

Fiat visszahozza a legendás 124 Spider sportkocsiját, aminek alapját a 124 Sedan adta, amit Lada-ként ismerhetünk. A Fiat viszont közel 50 év után visszahozza a legendás sportkocsit, ami egy igazi Olasz sportkocsi, a kiemelkedő vezetési élménnyel, a technológiával, és a biztonsággal kombinálva. A meghajtásáról egy 1.4 literes MultiAir Turbo négyhengeres benzinmotor gondoskodik, amit először használnak hátsókerekes modellen. Az 1.4 Turbo motor 140 lóerőt és 240 Nm nyomatékot biztosít, amihez 6-fokozatú kézi váltót szerelnek.

 
 

 

2017 Fiat 124 Spider - US -

 
  Az 1.4 Turbo motor az Észak-Amerikai piacon viszont már 160 lóerős változatban kerül a 124-es modell orrába, ami mellett 184 lb-ft (250 Nm) nyomatékot biztosít, amihez elérhető 6-fokozatú kézi-, és automata váltó. A Spider felfüggesztése elöl kettős kereszt-lengőkaros megoldást használ, és hátul a multi-link felfüggesztést. A kormányzás és felfüggesztés beállítások mellett, a könnyű váz, a kiegyensúlyozott súlyelosztással, és a turbófeltöltős motor kombináció dinamikus vezetési élményt ad a vezetőnek. A teljesen új roadster elérhető biztonsággal és biztonsági jellemzőkkel, amik tartalmazzák az adaptív első fényszórókat, és a hátsó kamerát. A nagy szilárdságú karosszéria szállít nagy merevséget, és alacsony súlyt.  
 

 

2017 Fiat 124 Spider nyitott és zárt tetővel

 
  Az utastér néhány ismerős elemet is tartalmaz, ami az új generációs Mazda MX-5-ből lehet ismerős, mint a mérőegységek vagy a kormánykerék, ami a Mazda MX-5-vel együtt fog készülni. Az utastere kapott kényelmi kiegészítőket, mint a 7 colos érintőképernyős kijelzőt is megkapja, a digitális rádióval, a multimédiás vezérléssel, a Bluetooth csatlakozással, a fűtött ülésekkel, és a Keyless Enter’n Go-val. A jó hangzásról a Bose prémium audio rendszer gondoskodik a 9 hangszóróval. Az új 124 Spider-t a Centro Stile-ben tervezték Torino-ban (Olaszország), ami kölcsönöz néhány részletet az 1966-os Spider elődtől. A 124 Spider időtlen formavilága modernizálva kerül vissza a Fiat kínálatába, ami megkapta a klasszikus 124-es modell jól elosztott arányait, és a sportos kabin-motorháztető arányt.  
 

  

2017 Fiat 124 Spider - int -

 
 

A jellemzői között említhető a hexagonális feljavított hűtőrács, és a rács minta, az erőt sugalló motorháztető beütéssel, és a vízszintes hátsó lámpa-formák mellett. Az utasterében az utasok kedvére tesznek a prémium minőségű lágy tapintású anyagokkal. Az ergonómiái hangsúlyozzák a vezetési élményt, és biztosítanak könnyű használatot a kormánykerékkel, a pedálokkal, és a vezetéssel. Az új Spider elérhető lesz két felszerelés szinttel, amik tartalmazzák a 124 Spider, és Lusso felszereléseket. Minden egyes modell elérhető a 8 különböző színben, amik tartalmazzák a Rosso Passione (szolid piros), a Bianco Gelato (szolid fehér), a Nero Vesuvio (fekete metál), a Grigio Argento (szürke metál), a Grigio Moda (sötét szürke metál), a Bronzo Magnetico (Bronz metál), az Azzurro Italia (égszínkék metál), és a tri-coat Bianco Ghiaccio fényezéseket. Az új Fiat 124 Spider csak 2016 nyarán érkezik meg a kereskedésekbe.

- Kartos Patrik -

2015-12-14, 18:30:00

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Asztali nézet