MENÜ
   
 

2016 Opel Astra ST

Opel korábban bemutatta az új generáció Opel Astra-t, ami elődjéhez képest kisebb lett megjelenésében, ledobott 200 kg-ot, és az utastere ennek ellenére tágasabb lett. Az 5-ajtós változat jött az SportsTourer kombi kivitel, ami megkapta az 5-ajtós utód jellemzőit. Az új kombi Astra dinamikus megjelenést kapott, a kombikra jellemző óriási csomagtér mellett, ami egészen 1 630 literig bővíthető, és már 18 260 €-tól elérhető Németországban. A kínálat tartalmazza a Bi-Turbo-s 1.6 literes csúcs dízel változatot, ami 160 lóerőt (118 kW) biztosít a sport kombinak, a 350 Nm-es nyomaték mellett, ami már 1 500-as fordulattól rendelkezésre áll.

 
 

Az új Opel Astra kombi sportos, fiatalos megjelenéssel

 
  A takarékos dízelmotorhoz 6-fokozatú kézi váltót és Start/Stop rendszert adnak alapelszerelésnél, amik segítik alacsonyan tartani a fogyasztást, így 4.2 l/100 km a fogyasztása és 107-110 g/km a CO2-kibocsátása kombinált ciklusban mérve. Peter Christian Küspert (Vice President Sales & Aftersales Opel Group) megemlítette, hogy az új Astra számos high-tech jellemzőt megkapott a magasabb kategóriákból, amik alap vagy opciós felszerelésben elérhetők az új modellhez. Az új Astra hatékonyság az eleganciával, ami mellett számos innovációt is megkapott. Az új Sports Tourer (ST) kombi változat szintén 200 kg-ot dobott le az elődhöz képest, ami előnyére válik az új modellnek. Az új modell számos technológiai és asszisztens rendszert is megkapott a magasabb kategóriákból, amik javítják az utasok kényelmét és biztonságát.  
 

 

2015 Opel Astra ST

 
  Az Opel OnStar asszisztens kapcsolati és szolgáltatás rendszert is megkapja, az ultra-modern IntelliLink szórakoztató rendszer mellett, ami kompatibilis az Apple CarPlay és az Android Auto rendszerekkel, valamint az új generációs modell már megkapta az úttörőnek számító adaptív IntelliLux LED mátrix fényeket is. Az új generációs Opel Eye első kamera jelentős biztonsági jellemzőket ad az Astra-nak, mint az optimalizált Traffic Sign Assist, a Lane Keep Assist, amik mellett az automatikus vészfékezés sem maradhat el, ami 8-60 km/órás sebesség között működik. Az utastér megkapta az új prémium ergonomikus üléseket, amik adnak oldal párna beállítást, masszázs funkciót, memóriás funkciókat, és a szellőztetést. A hátsó ülések viszont elérhetők lesznek ülés fűtéssel is.  
 

Az új Astra kombi csomagtér variálhatósága képekben

 
  Az Opel kompakt kombija elérhető 18 260 €-tól a nyitott rendelési könyvön keresztül, ami azonos erényeket tartalmaz, mint az 5-ajtós kivitel. A praktikussága nem veszett el a kombi változatnak, ami 1 630 literig bővíthet a hátsó üléssor ledöntésével, amit 40/20/40 arányban dönthetünk le. A FlexOrganizer, a csomagtérben elhelyezett oldalsó sínekkel, a választó hálóval, és a változó rögzítési pontokkal fokozzák a csomagtér praktikusságát. A felszerelése tartalmazza a Keyless kulcsnélküli nyitást-zárást és indítást, valamint a mozgás érzékelős csomagtér nyitást, ami korábban a magasabb szintű modelleknél volt elérhető, mint pl. az Opel Insignia szintű modelleknél. A motorkínálatban új benzin és dízelmotorok jelennek meg, amik biztosítják az alacsony fogyasztást és kibocsátást a kiemelkedő teljesítmény mellett. A leggyengébb elérhető motor 95 lóerős, és a csúcsteljesítményű motor a 200 lóerős változat lesz.  
 

 

Reklám

 
 

Az 1.4 literes 100 lóerős (74 kW) benzinmotor teljesen alumínium, aminek megfizethető belépő ára 18 260 €. Az erősebb 105 lóerős 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo 3-hengeres benzinmotor már egy új fejlesztésű motor, de már más modellekhez elérhető volt. A teljesen új 1.4-es ECOTEC motor választható 125 és 150 lóerős változatban, amik maximális nyomatékot adnak 245 Nm-vel. Az új motorok 5.3 l/100 km-es fogyasztás biztosítanak a gyártó mérései szerint. A csúcsváltozat a 200 lóerős (147 kW) teljesítményű közvetlen befecskendezéses turbófeltöltős benzinmotort használja, ami a 300 Nm-es nyomatékot ad, a 200 lóerő mellé. A rugalmassági gyorsulása 80-120 km/órás gyorsulásban 7.2 másodpercig tart, ami mellett a csúcssebessége 235 km/óra. A fogyasztása a nagy teljesítmény mellett 6.1 l/100 km, és a kibocsátási értéke 139-142 g/km CO2-kibocsátás. A dízel kedvelőknek az új Astra-hoz 1.6 CDTi modort kínál az Opel, 95-136 lóerő (70 – 100 kW) közötti teljesítményben. Az új Opel Astra ST 110 lóerős dízelmotorral csak 3.7 l/100 km a fogyasztása, és a CO2-kibocsátása 96-99 g/km.

- Kartos Patrik -

2015-12-25, 22:49:55

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

Free Counters
Free Counters

Asztali nézet