MENÜ
   
 

2016 Genesis G90 - Korea

Hyundai leleplezte az új generációs Genesis G90-es modelljét, ami a Hyundai új Prestige Design divíziója, egy új márkaként lesz jelen. A Genesis márka az új G90-es modellel kezdi meg pályafutását, amit Koreában EQ900-asként mutattak be. Az új modellel, a nagy riválisokkal is szembe szállhat az új Genesis G90, mint az Audi, BMW, Merci, Jaguar, és a más nagyobb tételben gyártott prémium kategóriás luxusautóval. A Hyundai viszont három motorváltozattal értékesíti az új modellt, de az Európai piacon csak egy választható erőforrással jelent meg. A választható motorok csak benzinmotort tartalmaznak. Az erős benzines motorok mellett, az utastere megkapta a legfinomabb anyagokat, ami emberközpontú ergonómiát ad az utastérnek, ami igazi kényelmes luxus utasteret biztosít a vezetőnek és utasainak.

 
 

2016 GENESIS G90 (EQ900) - Korean - 01  

2016 Genesis G90

 
  Az innovációs technológiák közül még megkapja az új fejlesztésű Highway Driving Assistance rendszert, ami csak a Koreai piacon lesz elérhető, valamint az Advanced Smart Cruise Control-t, és a Lane Keeping Assistance System-t. Az új modellnél hangsúlyozták az ügyfél orientált megközelítést a Genesis-vel, a rendszer lényegében csökkenti a vezető fáradtságát így a hosszú távú vezetés is kellemesebb lesz vele. Az újonnan fejlesztett technológiáknak köszönhetően, első osztályú szinte autonóm vezetési élményt ad, az új G90 csúcskategóriás modell az vezetőnek. Az első osztályú kényelmet fokozták az új G90-es modellben, ami köszönhető az új Smart Posture Caring (SPC) rendszernek, ami automatikusan beállítja az üléseket, kormánykereket, a külső visszapillantókat, és a head-up kijelzőt az optimális pozícióba a vezető testéhet, ami szintén csak Koreában választható extra.  
 

   

2016 Genesis G90 - külső részletek -

 
  A G90 VIP változata még megkapja az utas ülés jellemző több tartományban állítható funkcióját is, amit jóváhagytak a Német kampány mutatja, hogy egészségesebb a hátnak. Az intenzív 4 éves fejlesztő program a csapattal, a G90 a legjobb lesz az osztályban, a finomításnak köszönhetően az NVH jellemzőkkel. A fejlett ergonómia diktálja a pozicionálást a vezető vezérléseivel, és az utas kényelem, valamint a szórakozás jellemzőivel, miközben a felhasznált anyagok a legfinomabb kézműves anyagok a világ körül. Az utazási komfortját, és az úttartását optimalizálták a fejlett H-TRAC összkerék-meghajtás rendszerrel, az először alkalmazott Genesis Adaptive Control Suspension-vel. A sportosságához kell erős motor is, amiket készített a Hyundai, amik közül 3-val kínálja majd, de csak eggyel választható Szlovákiában.  
 

 

2016 Genesis G90 - a kényelmes királyi utastér - 

 
  A tervezésekor a G90-est a Nürburgring-i versenypályán Németországban, és a Mojave teszt központok körül U.S.-ban tesztelték. Ennek ellenére az autó sportos és fogékony jellemzőket kapott, a belső kifinomult környezettel a 3 elérhető benzines hajtásláncokkal, amik tartalmazzák a 3.3 literes T-GDI V6-ost, a 3.8 literes GDI V6-ost, és az 5.0 literes GDI V8-as motorokat. Az frissen bevezetett G90-es Koreában már elérhető, de megjelenik az új modell az Egyesült Államokban, Kínában, Oroszországban, és a Közel-Kelet számos országában. A Genesis G90-es Európában megtalálható a Hyundai kínálatában, de a Citroen DS modellcsaládja, ahogy külön vált a Citroen-től új márkaként, úgy a Genesis is új különálló márkaként jelenik meg néhány piacon. A Hyundai kínálatában a G90-es Szlovákiában választható egy 3.8 literes V6-os GDI 232 kW-os (315 lóerő) motorral, de a Hyundai hivatalos Magyarországi weboldala szerint nem forgalmazzák még.  
 

   

Az új jelvényes kormánykerék, a tároló rekeszek, és a sok kényelmi funkció gombjai - Genesis G90 -

 
  A technikai adatok szerint a 3.3 literes T-GDI motor 307 lóerőt, és 6.2 másodperces gyorsulást biztos. Az Európában is forgalmazott 3.8 GDI benzines változat 315 lóerőt képes leadni, és 6.9 másodperces gyorsulást. A legnagyobb, és egyben a legerősebb elérhető motor, amivel készül, az egy 5.0 literes GDI 425 lóerős motor, amivel már csak 5.7 másodpercet vesz igénybe a 0-100 km/órás gyorsulása. Az alap hajtás mellett, összkerék-meghajtással is elérhető opciósan, valamint a kiemelkedő úttartásáról az első-hátsó Multi-link felfüggesztés fog gondoskodni. A technikai adatokban a hossza 5 209 mm, a szélessége 1 915 mm, és a magassága 1 495 mm méretekben van megadva, ami egy óriási prémium sedan-t ad az ügyfeleknek, a stílusos megjelenésével. A nagy teljesítményre szükség is van a több, mint 2.0 tonnás Genesis-hez.  
 

  

2016 Genesis G90 hajtáslánc & a légzsákok

 
 

A csomagtér mérete 484 literes, a Koreai nagy sedan-nak a Hyundai sajtóanyagában megemlített adatokban, és a 3.3 T-GDI és 5.0 GDI motorokhoz 83 literes üzemanyagtartályt adnak, de a Szlovákiában is elérhető 3.8-as változathoz, csak 77 literes tartály jár. Az új modell jelenleg Szlovákia mellet, Németországban, Csehországban, Lengyelországban, és további Európai országban már kaphatóak lesznek. Az említett országokban csak a 3.8-as V6-os motorral forgalmazzák. A Szlovákiai kezdőára 59 990 € (kb. 18,8 mil. Ft), Csehországi kezdőára 1 749 990 Kč (kb. 64 800 €/ 20,3 mil. Ft), a Lengyelországi kezdőára pedig 299 000 zł (kb. 70 000 €/ 22,0 mil. Ft).

- Kartos Patrik -

2015-12-31, 11:06:19

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

Free Hit Counter
Free Hit Counter

Asztali nézet