MENÜ

                                                                                                                                                    

Volvo XC90 next-gen

Volvo a következő XC90 concept változata lehet, az új concept modell, amivel a jövő SUV vonalát mutatja be a Svéd gyártó. A kupé Concept-et már bemutatták a 2013 Frankfurt Motor Show-n. A második szériában a három concept bizonyítja a Volvo sokoldalúságát, az új Scalabe Product Archutecture-vel (SPA). 

  

 

A második modell egy 3 ajtós 4 személyes concept volt, ami a Volvo XC60 méreteivel azonos, és  a Concept XC nevet viselte. Az új XC90 pedig a harmadik új tervezésű modellje lesz a Volvo-nak, amit bemutatnak. Az új XC90 szintén 3 üléssort kap, 7 üléssel. Az új modell érdekessége a lebegő hűtőrács, a T-alakú LED elemek a fényszórókban, és az egyedülálló hátsó világítás (aláírás). A kocsinak ezek klasszikus külsőt adnak, amikhez még jön a stílusosan megformázott oldalsó küszöbök, és a 21”-es felnik.

    

A kocsi kapott egy iPod méretű érintőképernyőt, ami  Android alapú Sensus Connected Touch szórakoztató rendszerrel van ellátva, és lehetővé teszi hogy alkalmazásokat töltsünk le. Az új generációs Volvo-k szintén a legbiztonságosabb Volvo-k lesznek az úton. Az új modell már az SPA platformot fogja használni, amit mindegyik S60-as is használ. A kocsi marad 7 személyes, mint a jelenlegi generáció, és csak ez a modell használja a négyhengeres 2.0 literes benzin és dízelmotorokat. A legerősebb benzinmotor pedig a feltöltős 306 lóerős motor, ami a hybrid rendszerrel 406 lóerőt, és 600 Nm nyomaték leadására képes.  Az új XC90 várható érkezése 2016-ban lesz. 

2014. 01. 08., 14:24:07

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Asztali nézet