MENÜ
   
 

2016 MINI John Cooper Works Convertible

A MINI gyári versenygép kínálata bővül az új generációs MINI kabrióval. A kiemelkedő teljesítményt a kabrió mini is megkapta, az sportos külsővel, a kiemelkedő vezetési élményével, felfüggesztés technológiával, és az aerodinamikai kiegészítőkkel. Az új JCW modell meghajtásáról egy 2.0 literes, 4-hengeres, erős egység gondoskodik. Az 2.0 literes (1 998 cm3) benzinmotor már a MINI TwinPower Turbo Technology-t használja, ami javítja a motor hangját és teljesítményét. A magas teljesítménye köszönhető az új dugattyúknak, a turbófeltöltőnek, és a kipufogórendszernek, amiknek köszönhetően erősebb lett az elődhöz képest, és már 231 lóerőt (170 kW) biztosít, ami 20 lóerővel (15kW) erősebb.

 
 

 

Az új MINI Cabrio JCW

 
  A 231 lóerő mellett még 320 Nm nyomatékot is ad, ami 6-fokozatú kézi váltón vagy 6-fokozatú Steptronic sport automata váltón keresztül juttat a kerekekre. A nagy teljesítmény ellenére a mért fogyasztása 6.5 l/100 km (AT: 5.9 l/100 km), és a kombinált CO2-kibocsátása 152 g/km. Az alacsony fogyasztása mellett a 0-100 km/órás gyorsulásához 6.6 másodperc kell, ami 0.3 másodperces javulás (kézi váltóval 6.5 másodperc, ami 0.6 másodperces javulást jelent gyorsulásban). A rugalmassági értékei 80-120 km/órás gyorsulásban 6.1 másodperc a Steptronic váltóval, ami mellett a csúcssebessége 242 km/óra kézi váltóval, de automata váltóval is alig lassabb, ami 240 km/órás csúcssebességet tud elérni. A teljesítményét az első kerekeken adja le az útra, amihez magas minőségű felfüggesztés technológiát kapott.  
 

 

A Mini Cabrio JCW zárt és nyitott tetővel

 
  Az alapfelszerelés tartalmazza a Brembo sport fékeket, a 17”-es John Cooper Works felnik alatt, és a kormányzást sebességfüggő Servotronic kormányrásegítéssel fokozzák, a még jobb vezetési élményért. A Dynamic Damper Control (Dinamikus lengéscsillapító vezérlés) opciósan elérhető, valamint alapfelszerelés része a Dynamic Stability Control (DSC - kitörésgátló), amihez tartozik még a DTC (Dynamic Traction Control - kipörgésgátló), az EDLC (Electronic Differential Lock Control), és a Performance Control. A kifejező design a dinamikusan feszített árnyképpel, a teljesítmény felület, ami kapott még nagyobb hűtőlevegő bevitelt, az első kötényben, valamint még kapott új hátsó ütközőt is. A külső megjelenése még megkapta a LED fényszórókat és hátsó lámpákat, a hűtőrácsot, az oldalsó nyílásokat, és a csomagtér ajtót a John Cooper Works logo-val. A kabrió már teljesen elektromos szövet tetőt kapott, amit 18 másodperc alatt lehet nyitni/zárni menetközben, 30 km/órás sebességig.  
 

 

2016 MINI JCW Cabrio - int -

 
  A méretei is változtak, a tengelytávban, és nyomtáv szélességben, ami nőtt az elődnél. Az utasterében optimalizálták a 4 különálló ülést, ami a hátsó üléssorban is megmaradt, de a kabrió változatnál is osztottan dönthető. Az alap csomagtér méret 215 literes zárt tetővel, de ha nyitott tetővel használjuk, akkor már csak 160 literes csomagterünk van alaphelyzetben. A magas minőségű utastere kifinomult prémium környezetet biztosít az utasoknak, a sportkocsi pilótafülkében. A JCW Mini megkapta a szokásos küszöbvédő listát az ajtóknál, a JCW sport üléseket Dinamica/szövet kárpittal és Carbon Black integrált fejtámlákkal, valamint a JCW bőr multi-funkciós sportkormányt is, a váltófülekkel automata váltó esetén, és a sport pedálokat és lábtartót. A biztonságról magas szintű merev karosszéria szerkezet gondoskodik, a légzsákok, a 3 pontos övek, az első anyósülés ISOFIX gyermek ülésrögzítési pontjai, valamint még megkapta a gyalogos védelmi motorháztetőt, és a borulás védelmi eszközöket.  
 

 

A csomagtere bővíthető rakodó nyílással

 
  Az alapfelszereléshez adják a MINI Driving Modes választót, a Radio MINI Boost-ot, AUX-IN és USB csatlakozókkal, valamint a Park Distance Control-t. A kényelmet fokozták az opciós MINI Head-up kijelzővel, a JCW jellemző kijelző tartalommal, a MINI Driving Assistant-vel, a Parking Assistant-val, a hátsó tolatókamerával, a 2-zónás automata klímával, és még sok opciós extrákkal. Az új Mini JCW-hez opciós csomagok is választhatók, mint a Comfort Access csomag, ami tartalmazza az eső érzékelős ablaktörlőket, és az automatikus fényszóró vezérlést. A MINI Excitement Package kiegészítő csomag az alapfelszerelést kiegészíti MINI logo vetítéssel, a külső visszapillantókból a földre, a MINI navigációs rendszert, de a Wired csomag is választható, ami tartalmazza a navigációs rendszert, a MINI Touch Controller-vel, a Bluetooth mobiltelefon előkészítést, a küllős visszapillantó sapkákat ChiliRed színben, a 18”-as JCW felniket 2-tone fényezéssel, és a versenycsíkos motorháztetőt.   
 

 

Reklám

 
  A szórakozásról a MINI Connected szórakoztató program gondoskodik, ami állandó frissítést biztosít. Az exkluzív MINI funkciók olyanok, mint a MINI Streetwise, az online kereső, vagy a Force Meter. A rádióadásokról a netes rádiók gondoskodnak, mint a SPOTIFY, az AUPEO!, a Stitcher, a Deezer, az Audible, a Napster/Rhapsody, a TuneIn, és a GoPro.

- Kartos Patrik -

2016-01-17, 16:30:27

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Asztali nézet