MENÜ
   
 

2016 Volvo S90 – magas szintű biztonság és kényelem

A Volvo Cars bemutatta az új luxus sedan-ját az új S90-est, az XC90-vel bemutatott új design világgal. A bemutató a North American International Auto Show-n (NAIAS) volt Detroit-ban. Az új prémium sedan az S90 hangsúlyozza a hosszútávú elkötelezettséget a US piaccal, és a gondoskodás egyértelmű jele a folyamatosan növekvő értékesítéssel az elkövetkező évben. A Volvo értékesítései folyamatosan növekedtek az utóbbi hónapokban, ami a 87%-os növekedést jelenti az októberi eladásokban, a 90%-os növekedést novemberben, és a 89.9%-os növekedést a decemberi eladásokban. A folyamatos erős eladások az XC60 Crossover-t, és az új generációs XC90 SUV-t jelentik.

 
 

 

2016 Volvo S90

 
  Az új S90-es indulása a Svéd autógyártónak nagy beruházása Charleston-ban, South Carolina, ahol a Volvo Cars építette első üzemét Észak-Amerikában, valamint kb. 2 000 dolgozónak ad munkát. Az új S90 formák indulásával, a Volvo második fejezete a modell kínálat megújításában, ami a 2015-ben megjelent új XC90-essel kezdődött. Az új Volvo XC90-es megjelenésekor beérkezett kb. 88 000 előrendelés 2015-ben, amit felülmúlt a vállalati várakozás a kb. 50 000-vel, és gondoskodás az erős jellel, hogy az ügyfelek méltányolják az új Volvo design-t a tervezést, és a műszaki irányítást. Az S90-et széles körben dicsérték a világsajtóban decemberben a lenyűgöző külsővel, és a pazar belsővel. A külső megjelenése megkapta a homorú hűtőrácsot is, ami hódolás a legendás Volvo P1800-nak.  
 

 

2016 Volvo S90 - int -

 
  A Volvo új védjegyei közül már az S90-es is megkapta a Thor kalapácsát formázó T-világítást. Az utasterében néhány lenyűgöző részlettel jön, ami tartalmazza az új műszerfalat, és az új lég pengéket, amik állnak függőlegesen az oldalán. Az S90-es nagy sedan már alapfelszerelésnél tartalmazza az IntelliSafe Assist-et, ami hozzáteszi az Adaptive Cruise Control-t (adaptív tempomat), és a Distance Alert-et, valamint a fejlett fél autonóm vezetési jellemzőket a Pilot Assist-vel. A Pilot Assist funkciója ad szelíd kormányzást visszaigazítva a sávunkba az S90-est, az útburkolati jelek figyelésének köszönhetően, amihez hasonló rendszert, már az Audi Q5-ben teszteltem is. A rendszer kb. 130 km/órás (80 MPH) sebességig működik.  
 

 

2016 Volvo S90 - IIHS törésteszt -

 
 

A Pilot Assist másik lépése a teljesen autonóm vezetés, ami a kulcs innovációs terület a Volvo-nál, és ami kiemelt bemutató a Concept 26 kijelzővel. Az új S90 sedan hybrid hajtáslánccal is elérhető lesz, ami a tiszta és erős T8 Twin Engine plug-in hybrid hajtáslánc lesz, ami 410 lóerőt biztosít, és 3 különböző autó tapasztalatot a Pure, a Hybrid, és a Power módokban. Az S90 biztonság terén is fejlődött az elődhöz képest, ami megkapta a világ első City Safety funkciókat, ami már tartalmazza a nagy állatok érzékelését is, így fokozva a biztonságát vad állatokkal szemben is, ami már érzékeli a gyalogosok mellett, a szarvasokat, a lovakat, vagy akár a jávorszarvast is, éjjel és nappal egyaránt. A technológia intuitív figyelmeztetést ad, és fék támogatást az ütközés elkerülése érdekében, de ha már nem lehet elkerülni az ütközést, még akkor is enyhíti az ütközés mértékét nagy állatokkal szemben, ahogy a gyalogos ütközés, vagy más autóval való ütközésnél a közlekedésben.

- Kartos Patrik -

2016-01-22, 18:01:08

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

Free Counters
Free Counters

Asztali nézet