MENÜ
   
 

2016 Audi A4 allroad quattro

Audi egyedülálló tanulmány modellként mutatta meg az új Audi A4 allroad quattro-t, ami kiemelkedő kényelmet és a terep képességeket ötvözi. Az új generációs Audi A4-esekben is kiemelkedően teljesítő Quattro hajtáslánc mellé hasmagasság növekedést ad az allroad quattro változat, ami földúton való használatra is alkalmasabbá teszi a prémium kombit. Az új A4 allroad quattro egyedülálló megjelenést is kapott, ami tartalmazza a domborodó kerékjárati íveket és a különleges hátsó ütközőt, amik vonzzák a szemet, ami elérhető matt Strukturszürkében, de a karosszéria színében is kérhetjük. Az A4 Avant új generációjának vonásait szintén megkapta, ami egyben az allroad quattro alapját is adta, mint az előző generációnak.

 
 

 

Az új Audi A4 allroad quatttro

 
  A megjelenése megkapta az új Single frame hűtőrácsot, ami függőleges króm lamellákat is kapott, mint az A6 Avant allroad quattro modellek, és megkapta az allroad feliratot a sárvédőin és a csomagtérajtón. A meghajtásáról nyomatékos TFSI és TDI motorok gondoskodnak, az alacsony fogyasztása mellett dinamikus menetteljesítményt is biztosítani tudnak az új off-road változatnak. A TFSI és TDI motor kínálat 150 – 272 lóerő (110-200 kW) közötti teljesítménnyel lesz választható. A benzines és dízel erőforrásokhoz 6-fokozatú kézi váltót szerelnek, de az új 7-fokozatú S-tronic váltóval is elérhető, valamint a továbbfejlesztett 8-fokozatú TipTronic-val. Az új A4 Avant-hoz képest 23 mm-es hasmagasság növekedést kapott, és a tekintélyes méretű kerekekkel együtt 34 mm-vel növekedett a szabadmagassága.  
 

 

Az új Audi A4 allroad quattro utastere

 
  A csillapítás szabályozás minden körülmény között kényelmet biztosít, ami az Audi drive select menetdinamikai szabályozón keresztül egy gombnyomással állítható. A választási lehetőségek tartalmazzák a comfort, az auto, a dynamic, az efficiency, és az individual beállításokat, amik kiemelkedő kényelmet biztosítanak, a sima aszfalt utakon keresztül a terepes off-road földutakig. Az új A4 allroad quattro első kerék felfüggesztései tartalmazzák a továbbfejlesztett 5-karos felfüggesztés alkalmazását, és a hátsó felfüggesztése is megkapta az ötkaros konstrukciót a korábbi trapézkaros megoldás helyett. Az intelligens vegyes anyaghasználattal 12 kg-val csökkentették a futómű részeinek súlyát. Az új allroad változat alapfelszerelése tartalmazza a 17”-es felniket, a több küllős design-val, de a quattro GmbH kínálatából még választható lesz további 17”-19” méretű felnikkel is.  
 

  

Az új A4 allroad quattro külső részletek

 
 

A megállásról belső szellőzésű féktárcsák gondoskodnak, amik elöl 338 mm átmérővel rendelkeznek. A csomagtér mérete alaphelyzetben 505 literes, de egészen 1 510 literig bővíthető, ami tetőig mért mérete a bővített csomagtérnek. A kényelemet fokozza az elektromosan mozgatható csomagtér-roló és a csomagtérajtó, valamint az utóbbi mozdulatvezérléssel is elérhető az opciós listáról. Az új modellhez opcióként elérhető Audi virtual cockpit pilótafülke, és az új MMI kezelési koncepció. Az Audi connect további szolgáltatásokat biztosít az új modell ügyfeleinek, és az Audi okostelefon kezelőfelület és az induktív töltési lehetőség sem maradhat ki a listából. Az audio rendszer közül megkapta a Bang&Olufsen Sound System audio rendszert a 19 hangsugárzóval megvalósított térhangzással. A Q7 után az A4 allroad quattro is megkapja a vontatmány vezérlést, ami az MMI rendszeren keresztül segít a vezetőnek a manőverezésben. Az új modell Németországban és az Európai kereskedésekbe nyáron érkezik meg.

- Kartos Patrik -

2016-02-02, 20:28:43

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

Hit Counter
Hit Counter

Asztali nézet