MENÜ
       
 

2016 Techno Classica – Alfa, Abarth, & Fiat

A Német városban házigazda volt a tekintélyes esemény a veterán járművek eseménye. A résztvevők között az FCA elhozta az Alfa Romeo, Abarth, és Fiat márkáinak legújabb és legjelentősebb történelmi modelljeit a számos legendás történelmi modellje mellett. Az esemény a 28. Techno Classica volt, amit idén április 6-10 között rendezték meg Gruga Hallen-ben (Essen). Az Alfa Romeo gyűjtemény összpontosított a sportsedan-okra, és ami most lesz felfrissítve és feljavítva az új Giulia. A látogatók az Essen-i kiállításon négy fényűző modellt tekinthettek meg az Alfa Romeo múzeum jóvoltából az Arese-nek nevezett „La macchina del tempo”, ami tartalmazta az 1900-as (1950-es) modellt, a Giulia TI Super-t (1963-ból), a 75 Turbo Evoluzione-t (1987-ből), és a 156 D2 „SuperTurismo”-t 1998-ból.

 
 

 

A legendás Abarth 124 Spider, és az új generációs Abarth 124 Spider

 
  A ritkaságok mellett a Giulia Quadrifoglio esszencia az új Alfa stílussal és a végső megnyilvánulása a „meccanica delle emozioni” tanulmánnyal. A sportsedan tanulmány származott az 1950-es évekből az 1900-as modellel, aminek meghajtásáról egy 1884 cm3-es, soros 4-hengeres, 80 lóerős motor gondoskodott, ami nyitott utat az új korszaknak a márkával. Az első autó, ami gyártósoron készült teljesen, és ez volt az első tervezett az ipari kritériumoknak megfelelően, ami tartalmazta a monocoque-t, és az első négyhengeres motor fejlesztett a tömeggyártással. 1963-ban jött a Giulia TI Super, ami egy tovább fejlesztett tanulmány modell, ami az úgy nevezett Sports Saloon volt. A kocsiból 501 db készült „ready-to-race” verzió a Giulia, a 4-hengeres 1.6 literes 112 lóerős könnyített motorral a csúcssebessége elérte a 190 km/órát.  
 

  

Alfa Romeo 1900 & Giulia TI Super

 
  A következő ritkaság a 75 Turbo Evolution soros 4-hengeres 155 lóerős motorral, ami hasonlóképpen történt 24 évvel a Guilia TI Super előtt. A Fiat kínálat szintén visszatér a Techno Classica idén megrendezett eseményére, ahol megjelent az ikonikus 1960-as évekből a Fiat 124 Sport Spider, amit idén be is mutattak új modellként a Fiat kínálatban, ahogy a Tipo típusnevet is visszahozták a kínálatba. A Fiat 124-esből fejlesztett Spider, ami siker modell volt a Fiat-nál, ami még a Pininfarina tervezett. Az alapot adó 124 sedan és kombi változatát több néven is forgalmazták, mint a Lada 1200, 1500 modellekként, vagy a Seat modell kínálatában is megjelent, mielőtt a Spanyolok elkészítették az első és utolsó saját tervezésű modelljüket a legendás 1. generációs Ibiza-t.  
 

 

Alfa Romeo 75 Turbo Evoluzione

 
  A Fiat 124 Spider-t a gyártó 5-fokozatú kézi váltóval és egy 1 438 cm3-es TwinCam szelepvezérléssel ellátott hajtásláncot kapott, és mind a négy kerék tárcsafékkel volt felszerelve. A Spider kivitelt megtartotta magának a Fiat, aminek sikere után idén vissza is hozták, ami már a Mazda új generációs MX-5-ösével készül majd, aminek elődjeit ismerve igazi élményautó lesz az új Fiat Spider is. Az új Fiat Spider néven megjelent modell elérhető egy 1.4 literes turbófeltöltős 4-hengeres motorral, ami MultiAir technológiát használ, és 140 lóerőt, valamint 240 Nm nyomatékot tud szállítani a kis sportkocsinak, de ez már 6-fokozatú kézi váltót kap alapfelszerelésnél. Az idei kiállításra az Abarth is készült, egy új alkotással, ami nem más, mint az új 124 Spider alapú Abarth kivitel.  
 

   

Az új Fiat 124 Spider, és az Abarth változatok

 
 

Az új modell tervezett teljesíteni még a legigényesebb vezetők elvárásait is, ami szeptembertől lesz elérhető. Az Abarth kivitel egy hátsókerék-meghajtású, kifinomult felfüggesztéssel felszerelt kabrió. A meghajtásáról egy 1.4 MultiAir Turbo motor gondoskodik 170 lóerős teljesítménnyel, amihez 6-fokozatú kézi váltót szerelnek, de elérhető 6-fokozatú Sequenziale Sportivo automata váltóval is. Az automata váltós kivitelhez kormány váltófüleket is szerelnek.

- Kartos Patrik -

2016-04-11, 11:08:33

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

Free Counter
Free Counter

Asztali nézet