MENÜ
   
 

2016 Mercedes-AMG C63 & C63 S Cabriolet

A Mercedes C-osztály Cabrio változataiból is jönnek az AMG változatok, a C63 AMG és C63 AMG S modellek. A meghajtásáról AMG V8-as motorok gondoskodnak 476 lóerős (350 kW) és 510 lóerős (375 kW) változatokban. A Cabrio kapott kiszélesedő első-hátsó kerékjáratokat, szélesebb nyomtávot, és nagyobb hangsúlyosabb felniket eltérő méretben elöl és hátul. A felfüggesztése megkapta még az AMG RIDE CONTROL-t, az adaptív gátlókkal, és a hátsó sperrdifit. A teljesítmény orientált változatokkal már 12 változat lesz elérhető a C-osztályból Sedan, Combi, Coupé, Cabriolet változatokban. A választék tartalmazza a V6 Bi-Turbo motort összkerék-meghajtással kombinálva, és a V8-as Bi-Turbo erőforrást két teljesítmény szinttel, hátsókerék-meghajtással és sperrdifivel.

 
 

2016 Mercedes-AMG C63 S Cabriolet

 
  Az új C63 AMG Cabriolet kivételes modell a kínálatban, ami büszkélkedik a 8-hengeres Bi-Turbo motorral. A V8-as motor kiemelkedő élményt, és félreérthetetlen motorhangot biztosít, a hihetetlen teljesítmény és nyomaték mellett. A nagy teljesítmény lehetővé teszi a 4.1 másodperces százassprintet álló helyzetből a C63 AMG S Cabrio-nak, és 4.2 másodperces sprintet a C63 AMG változatnak. Az új AMG modellek csúcssebessége 250 km/óra, de az AMG Driver’s csomaggal ez növelhető 280 km/órára. Az új AMG V8-as motor, egy 4.0 literes Bi-Turbo erőforrás, amit már használ a C63 AMG Sedan, Combi, és Coupé változat. A motor karakteres jellemzői a két turbófeltöltős, amiknek köszönhetően megmaradt a nagy teljesítmény az AMG modellnek, de a fogyasztásuk jelentős mértékben csökkent, amit elvárnak az Európai „Euro” kibocsátási szabályok. A tipikus V8-as motorhang megmaradt a mély hangzással, a növekvő fordulatszámmal.  
 

2016 Mercedes-AMG C63 S Cabriolet

 
  Az AMG kipufogó rendszer fékszárny technológiát is használ, ami már az alapfelszerelés része és javítja a motorhangot. A felszerelése tartalmazza az AMG DYNAMIC SELECT mód választót is, ami fokozza a teljesítményét, a motor fordulattal. A V8-as motorhoz AMG SPEEDSHIFT MCT 7-fokozatú váltót szerelnek, a sport váltásért. Az automata váltó kormány váltófüleket is kapott, amik gyors váltást biztosítanak. Az AMG DYNAMIC SELECT-nek köszönhetően a vezető befolyásolni tudja a C63 AMG menettulajdonságait. A vezető választhatja a Comfort módot, ami jó kiegyensúlyozott váltási módot ad, a kényelemhez igazított felfüggesztéssel és kormányzással. A Sport és Sport Plus módok a nevükből érthetően a sportosságát erősítik fel az AMG Cabrio-knak, de a C63 AMG S változat még RACE módot is kapott, ami kemény pálya géppé varázsolja az utcai C63 AMG S Cabriolet-eket. Az elektromechanikus, és sebesség függő sportkormánykerék precíz és gyors kezelhetőséget biztosít. A vezetés előnyei a közvetlen lineáris kormányzás, ami 14.1:1 arányú áttételt kapott.  
 

2016 Mercedes-AMG C63 S Cabriolet - A V8-as szív -

 
  A rásegítőt még befolyásolják a Comfort, a Sport, és Sport Plus beállítások is. A nagy motor teljesítményhez, nagyteljesítményű fékek járnak, amik kereszt szellőztetett 360 mm-es tárcsákat tartalmaznak, de az S AMG változat esetében 390 mm-es tárcsákat szerelnek elölre. Az utasterét pedig finom részetekkel is ellátták a gondosan kiválasztott anyagokkal, és a precíz kivitelezéssel. A műszerfal kapott fekete ARTICO bőrt, és a kontrasztos tetővarrás sem maradhatott el. A szárnyszerű alumínium betét és az analóg óra IWC design-t kapott, ami szintén a magas minőségi szintre utal. A felszerelését még ellátták az AMG RIDE CONTROL-val, ami 3-fokozatban állítható felfüggesztést takar, és a 3-fokozatú ESP-t, de még az AMG Performance kipufogó rendszerrel lehet fokozni. A 3-küllős Performance kormánykerék kapott közép jelölő csíkot, és a sebességmérőt 320 km/óráig skálázták. A Cabrio változat intelligens tető nyitást is kapott, ami 50 km/órás sebességig működik, valamint opciósan elérhető hozzá AIRSCARF fűtést is kapott, ami nyakra fújja a meleg levegőt, ami az év mindennapján alkalmassá teszi a használatra, de nyitott tetővel nem annyira biztos, hogy a nyak fűtés sokat segítene, mint más kabrióknál is.  
 

 

2016 Mercedes-AMG C63 S Cabriolet - int -

 
 

A csomagtér mérete alaphelyzetben 355 literes, ami nyitott tetővel 260 literesre csökken. A teljesen automatikus az akusztikus szövet tető, ami elérhető fekete, sötét barna, sötét kék, és sötét piros árnyalatokban. A kabrió változatokból is készül Edition1 speciális kiadású változat. Az Edition1 modellek Polar fehér fényezést kapnak, de gyémánt fehér fényezéssel, és új AMG exkluzív színekben is elérhető lesz. A Night csomag kiegészíti kiemelésekkel, mint a króm kipufogóvéggel és a fényes fekete légterelő ajakkal. A két AMG Carbon-Fiber csomag szintén opcióként érhető el. A szénszálas elemeket tartalmazza az Exterior 1 csomag is, ami az AMG első kötényt, az AMG oldal küszöböket, és a belső betéteket is tartalmazza, az AMG hátsó köténnyel együtt. A megjelenését még fokozzák az ultrakönnyű AMG kovácsolt felnikkel, amik matt fekete fényezést és keresztküllős design-t kaptak, amik elöl 255/35 R19-es abroncsokat kapnak, a 9.0J x 19”-es felni méretekkel. Az hátsó 10.5J x 20”-as felnikre pedig 285/30 R20-as abroncsokat kapnak, amik a különböző méretnek köszönhetően növelik a tapadást. Az AMG Perfromance pedig 5-Twin küllős felniket kap, amik elérhetők az S változatokhoz, mint opciós tétel, és szintén matt fekete fényezést kapnak. Az első kerekek 9.0J x 19”-esek, amikre 255/35 R20-as surranókat kap, és hátul 285/30 R20-as abroncsokon futnak a 10.5J x 20”-as felnik.

- Kartos Patrik -

2016-04-17, 22:42:05

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

Free Counters
Free Counters

Asztali nézet