2016 BMW M3 30JAHRE LIMITED EDITION

A BMW 1986-ban indította útjára a legendás első generációs M3-as modell szériát, a BMW M GmbH sport részlegnek köszönhetően, ami után nagy sikert ért el az első generáció. A sport részleg már korábban is készített M-es modellt az 5-ös BMW-kből, ami után most az M3-as széria ért el egy újabb évfordulóhoz, ami idén a 30. az M3-asoknál. A 30. évforduló alkalmából a BMW egy limitált szériás M3 Sedan-t dob piacra 30 JAHRE LIMITED EDITION néven, amiből összesen 500 db készül majd. Az új M3 30 JAHRE LIMITED EDITION változat már tartalmazza a Competition csomagot, ami elérhető az alap M3-ashoz is, kisebb plusz költség ellenében. A Competition csomag a motor teljesítményét is növeli, ami 19 plusz lóerőt ad, így 450 lóerőre emeli a motor teljesítményét és a kombinált fogyasztása 8.8 – 8.9 l/100km (34mpg), és a kibocsátási értéke 194 g/km.

 
 

 

2016 BMW M3 "30 JAHRE LIMITED EDITION"

 
  A felszerelése még tartalmazza az adaptív M felfüggesztést új rugókkal, gátlókkal, és stabilizátorokkal, valamint módosított jellemgörbékkel, ami köszönhető a három választható módnak is, a COMFORT, a SPORT, és a SPORT+ módoknak. A limitált szériás modell alapfelszerelésében már tartalmazza az aktív M-es differenciált a hátsó tengelyen, és a DSC-t (Dynamic Stability Control). Az ünnepi M3-as megjelenése megkapta a 20”-as kovácsolt M666 csillag küllős felniket, amikre 265/30 R20-as abroncsokat szerelnek az elsőkre, és 285/30 R20 méretben kapják meg a hátsó felnik. Az M3 minden vezető mértéke érezhetően emelkedett a dinamikai teljesítményben, ami nem utolsósorban tükrözi a javuló gyorsulást is. A 30 Jahre Limited Edition modellt 7-fokozatú M DCT automata váltóval szerelik, amivel a gyorsulása 0-100 km/órára 4.0 másodperc, és 0.1 másodperccel gyorsabb az alap M3 Sedan-nál, ami kézi váltót használ. A meglepő BMW Individual Frozen Silver metál fényezése kiemeli az elegáns és izmos formáit.  
 

  

2016 BMW M3 "30 JAHRE LIMITED EDITION" - int -

 
  A külső megjelenése még tartalmazza a fekete króm kipufogó végeket, az M Sport kipufogó rendszerhez, valamint a változatos szénszál kiegészítők. A szénszálas részletek között megtalálható az első légterelő ajak és betétek, a visszapillantó sapkák, a hátsó diffúzor, és a hátsó légterelő. A BMW M3 ünnepi kiadásában az első két ülésén elhelyezték a 30 JAHRE LIMITED EDITION jelölést, amivel szintén egyedibbé tették a ritka M3-ast. A biztonsági övekbe pedig beleszőtték a BMW M GmbH színeit, így fokozva a sportos utastér légkörét. Az utastér kiegészítőihez még hozzátették a BMW M Performance Alcantara kormánykereket, és a BMW M Performance Alcantara fokozat választó sapkát. Az M3 30 Jahre logot elhelyezték még az ajtó küszöböknél is, ami szintén emlékeztet az M3-as egyediségére. Az utastérből még a jelölő kis táblát sem hagyták ki, amik jelzik hányadikként jött ki a gyárból az adott példány a limitált 30 Jahre M3-ból.  
 

  

2016 M3 "30 JAHRE LIMITED EDITION" külső részletek, és a még erősebb motor

 
 

Az exkluzív teljesen bőr utastér Merino kárpitot kap, bicolour fekete/Fjord kék varrással. A felszerelése még tartalmazza ezeken kívül a harman/kardon surround audio rendszert, a 16 hangszóróval. A felszerelése még néhány alap kiegészítőt tartalmaz, mint az adaptív LED fényszórókat, a BMW M Carbon-kerámia fék rendszert, a BMW M Head-Up kijelzőt, a BMW M duplakuplungos váltót, a Surround View kamerát, a fejlett parkolás csomagot, és a sebesség korlát kijelzőt. Az új BMW M3 30 JAHRE EDITION ára kb. 34 000 000 Ft (82 675 font - UK), és a várható érkezése a kereskedésekbe idén nyáron esedékes. Az eredeti BMW M3 bemutatója az 1985-ös Frankfurti autókiállításon volt.

- Kartos Patrik -

2016-05-29, 16:40:37

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

Free Web Counter
Free Web Counter