Újabb Koenigsegg rekord

A Koenigsegg nagy sikereket ért el az utóbbi időszakban, a One:1 sportkocsival, ami része a Castrol EDGE kampányának, és ismét a világ leggyorsabb verdája címet is megszerezte, az Egyesült királyságban jegyzett Vmax200-on. A Koenigsegg-vel először küldték tesztvezetésre Christoffer Nygaard-ot Londonba, ahol a vezetés szimuláció része az egyik legkeményebb és legritkább Koenigsegg volt, a One:1 a precíz vezetési paraméterekkel. A szimulációs guruk kivágják és tapasztják az Ascari digitális pályájának teszt köreit.

 
 

Koenigsegg One:1

 
 

A küldetésük az Ascari pályán a legjobb köridőt megfutni a One:1-val. A kérdés: Hogy ment?, erre olyan választ adtak, hogy nézzük meg a videót, ami a választ tartalmazza. A Koenigsegg One:1 siker eredménye a Castrol EDGE új reklámja is, ami új adalékanyagot tartalmaz a Titanium FST-t, ami párosítja a filmerősséget a jobb motor védelemmel. A Castrol EDGE Supercar motorolajat olyan sportkocsikban használják majd, mint a Koenigsegg One:1, ami extrém terhelésnek van kitéve, a hihetetlen nagy teljesítményével.

 
 

 

Koenigsegg One:1 a körrekord és a sebességrekord

 
 

A másik nagy hír az új sebesség rekord, amit szintén Koenigsegg One:1-val döntöttek meg, a BHP Project csapatával közösen, és a kormány mögött Oliver Webb-vel. A Vmax200 sebesség rekordot már korában más gyártók is megdöntötték, mire ismét a Koenigsegg lett a legjobb a 240 mérföld/órás (386.242 km/h) csúcssebességével, az 1.4 mérföldes (2.59 km) Bruntingthorpe pályán, az Egyesült Királyságban. Az új rekordot a Vmax200 by Auto Vivendi oldalán jegyzik be, ami leggyorsabb kocsik eredményeit tartalmazza, az 1.4 mérföldes szakaszon mérve.

 
 

Koenigsegg One:1 sebesség rekordra készül

 
  Az új rekord sebességet múlt hónapban, május 21-én (2016) döntötték meg, a BHP Project csapattal és a One:1 hypersportkocsival, ami rekordot döntött a Bruntingthorpe pályán, a kemény aszfalton, amit még az időjárás is nehezített. A rekordot korábban 229 mph-val (368.539 km/h) megdöntötte meg a Porsche 911 a hangolt beállításainak köszönhetően, még 2013-ban. Az eső nem kedvezett a rekord elérésében, ami a felszáradás után sikeres lett a 240 MPH-s (386.242 km/h) tempó elérésével, Oli-val a kormány mögött, ami így 11 mérfölddel döntötte meg a korábbi rekordot.  
 

Oliver Webb és a Koenigsegg One:1

 
 

A BHP Project online megjelenését képviselte a használt kék Carbon Koenigsegg One:1, ami a kivételes gyűjtemény része. A Koenigsegg One:1 kormánya mögött nem akárki ült, hanem a World Endurance Championship pilótája Oliver Webb (Oli), aki 2016-ban a ByKolles Racing-nél hajtsa az LMP1 kategóriás versenygépeket.

- Kartos Patrik -

2016-06-21, 13:02:48

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

Web Counter
Web Counter