Visszatérhet a Škoda Pickup

Škoda már rég nem kínált a kertészeknek, melósoknak haszon gépjárművet főként a Pickup modellek hiányoznak a kínálatból. A régi szép időkben még ott volt az 1203-as furgonok, az Octavia Pickup változata, amit a 90-es években követett a Favorit alapú Pickup, és ennek utód a Felicia Pickup és Felicia FUN, amik utód nélkül maradtak. A jelenleg még forgalmazott haszonjármű a Roomster Praktik haszongépjármű változata. A Škoda nemrég bemutatta a Kodiaq nagy SUV-ját, és már álcázott változatban közúton is tesztelték, ami egy illusztráció alapján az alapját is adhatná az új Pickup-nak.

 
 

Skoda Vision T pickup - csak illusztráció -

 
  A VW csoport döntésétől függ az új Vision T-nek is nevezett modell sorozatgyártása, aminek közös alapja lehetne a VW Amarok Pickup-val, ami már csak V6 TDI motorokat használ. A Pickup piac egyre csak bővül a többi gyártó csatlakozásával, mint a Renault, Mercedes, és még további gyártókkal, így várhatóan a Škoda is beszáll, ami egy újabb modellt jelent a Škoda kínálatába a Kodiaq mellett. A Pickup-ok is praktikus kocsik, az autó piacon, amik egyre népszerűbbek, mivel használható munkára, nagy utazásokhoz, és a plató fedéllel a csomagtartó se lesz vizes, mint egy egyszerű kombiban, ami mellett terep sem okoz gondot neki. A Škoda legutóbbi Pickup-ja a Felicia Pickup és Felicia Fun, amik kedvenc autók voltak a kategóriában, a FUN akár 4 személynek is tudott helyet biztosítani.  
 

  

90'-es évek Felicia FUN-ja, a sportosabb Pickup megjelenéssel,

és a kihúzható + 2 üléssel

 
 

Azóta is jelentek meg Pickup-ok, mint a Funstar, ami a 3. generációs Fabia alapján készült a diákok tanulmánya ként, vagy a Yeti Pickup is korábban elkészült egy bemutatóra. Az új modell látványtervén sokan szívükhöz kapnak, a világszerte legkeresettebb gyártó modelljeivel, megfogják a vásárlókat az egyszerűségükkel, és modern megjelenésükkel, ami némelyik VW modellnél sokkal jobbra sikerültek. Ha sikerül az új Škoda-t gyártásba hozni, újabb ügyfeleket hozhat a Škoda-nak, aminek olyan riválisokkal kell szembe szállni, mint a Nissan Navara, Toyota Hilux, Mitsubishi L200, a 2017-ben érkező Renault Alaskan Pickup, a Fiat Fullback, és további Pickup-val szemben.

- Információ a www.autoforum.cz oldalról származik -

- Kartos Patrik -

2016-08-02, 21:30:49

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

Free Hit Counter
Free Hit Counter