2017 Škoda Kodiaq – újabb részletek

Škoda leleplezi a teljesen új Škoda Kodiaq-ot szeptember 1-jén Berlinben, ahol már álca nélkül láthatjuk az új, és legnagyobb Škoda SUV-t. Az új KODIAQ képeken látható, hogy megkapta a széles 3D hűtőrácsot a feltűnő megjelenéshez. Az új keskeny fényszórók sportos megjelenést, adnak a masszív SUV-nak, ami elérhető full-LED fényszórókkal is, amikről még a sötét éjszakában is könnyen felismerhetjük, ahogy a hátsó LED világítás is utal a Škoda C-forma védjegyére.

 
 

 

Az új Škoda Kodiaq apró részletei, az elejéről és hátuljáról

 
  Az új SUV elég nagy lesz belül, mint a régi 1203-as furgon, ami az új modell 7-személyes opciós változatával mondható utódnak is, ami alap 720 literes csomagteret kap, de az ülések ledöntésével egészen 2 065 literig lehet bővíteni. A csomagtér variálhatósága tartalmazza az első utas oldali ülés ledöntését is, ami lehetővé teszi az akár 2.9 méter hosszú tárgyak szállítását is. A KODIAQ támogató rendszerekkel is bőven el lesz látva, amik között megtalálható lesz az Area View (terület nézet), ami tartalmazza a térhatású kamera nézetet, különféle megjelenítésből. A kamera nézetek közül választhatunk virtuális felülnézetet, és 180°-os kép nézetet a képernyőn.  
 

A szép törésvonalak az oldalán játszanak a fényekkel

 
  A vontatási segéd is elérhető lesz hozzá, ami már választható a legújabb Audi Q7 generációhoz is. A Tow Assist, amikor tolatunk a megfelelő határok között tartja a vontatmányt a vezetőnek segítve, és ha a járműhöz közel kerül egy tárgy automatikusan megáll az érzékelőknek köszönhetően. A vontatmány segéd mellett, még az új Manoeuvre Assist is segíti a vezető fékezéssel, hirtelen manőverezéskor, így is segítve a megcsúszás lehetőségét. A Škoda Connect mobile online szolgáltatások is elérhetőek lesznek, egy másik innovációs megoldással.  
 

Škoda 1203-as volt a legutóbbi Škoda, amivel több, mint 5 utast lehetett szállítani

 
 

Az rendszer két részre osztódik, az egyik az Infotainment Online szolgáltatások, amik biztosítanak több információt, és a navigációnak valós idejű helyzetet adnak, és másik a CareConnect szolgáltatás, mai biztosít távoli hozzáférést. A csúcspont a CareConnect szolgáltatás, ami vészhívó rendszert is kapott, ami aktiválódik a légzsákok aktiválásának hatására, az úgy nevezett Emergency Call (e-Call), ami automatikus kapcsolja a segélyhívó központot. A KODIAQ világ premiere nagy siker lesz, ami nem megszokott a Škoda alkotásainál.

- Kartos Patrik -

2016-08-11, 14:57:16

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

Hit Counter
Hit Counter