2016 McLaren 570GT by MSO Concept – Pebble Beach

A McLaren Automotive nyilvánosságra hozza a legújabb modelljének concept változatát, az új McLaren 570GT by MSO Concept-et, ami debütál a híres Pebble Beach Concours d’Elegance-n, a világ legmagasabb rangú eseménye az autógyűjtők számára. A McLaren nagy újdonsága az új 570GT by MSO lesz, amit még gyártásra érett változat előtt mutatnak meg, ami újabb érdeklődőket hozhat a standjukra és ügyfeleket az új modellre. Az új McLaren 570GT by MSO Concept tovább értelmezi a GT autókat, a McLaren kínálatában.

 
 

2016 McLaren 570GT 

 
  Az új modellt az MSO a Maserati sport divíziója készítette, ami a nemrég bevezetett 570GT-vel vonzza a szemeket, a McLaren a legjobb csapat mesterek és tervezők munkájának köszönhetően, akik hozzátették a stílust, a jellemzőket, és a tovább fejlesztett anyagokat, mint az Electro-Chromic Roof tetőt, ami újdonság még az MSO Defined portófilóban is. Az új modellen először a hangzásbeli élményt javították a vezető, és a külső nézelődők felé egyaránt, ami az új MSO kipufogó rendszernek köszönhető. Az új kipufogó rendszer titánból készült, és 30%-val könnyebb, mint a gyári alap rozsdamentes acél rendszer. Az MSI kipufogó rendszer még hővédő pajzsot is kap, ami arany-nitrid-titán színt kapott, ami látható a hátsó légcsatornán keresztül, ami természetesen színt is vált a kék-lila között, ahogy a rendszer felmelegszik és lehűl.  
 

 

2016 McLaren 570S GT4

 
  A McLaren 570GT by MSO Concept megkapta az Elite ’Pearl White’ fényezést, kiegészítve az MSO Piano Black csomaggal, ami kiegészíti fényes fekete részletekkel a külső megjelenését. Az új speciális tető felismeri a hőséget a California-i nyárban, ami hozzá igazodik az UV védő réteggel, az electro-chromic réteg mellett. A tető még érintés érzékeny tető kárpitot is kap, amivel irányítani tudjuk a tető átlátszóságát, mint a sötétített hátsó ablakok bármelyik autón, úgy ez is sötét lehet. A külső mellett az utasterét is kezelésbe vették, ami megkapta a Saddle Tan utasteret, és a 12-hangszórós Bowers and Wilkins Hi-Fi rendszert. Az új modell fényes lakk szénszálas részleteket kapott, amik szintén könnyebbé teszik az 570GT-t. McLaren 570 GT by MSO Concept alapját adó 570GT.  
 

 

Reklám

 
  A csomagtér összesen 370 literes az új modellnek, ami két külön álló csomagteret tartalmaz, egy van az orrában a 150 literes méretével, és van még egy 220 literes az ülések mögött. Az elég nagyméretű csomagtér mellet a felfüggesztését is feljavították, így már a hosszabb utazás sem probléma vele, amihez szükséges a nagyobb csomagtér. A felfüggesztését finomították a rugók feljavításával, elöl 15%-val és hátul 10%-val lettek merevebbek, amik mellett az elektro-hidraulikus kormányzást is kezelésbe vették, aminél 2%-val csökkent az arány, amit kifejezetten simára terveztek a vezető visszajelzéséig, a nagy utazó sebességhez.  
 

 

2016 McLaren 570S GT4 - int -

 
 

Az 570GT erejétől a McLaren saját fejlesztésű 3.8 literes TwinTurbo feltöltős V8-as M838TE motor gondoskodik. A motor 570 lóerőt (562 bhp) és 600 Nm (443 lb-ft) nyomatékot biztosít, amit a 7-fokozatú váltón juttat a hátsó kerekekhez. Az 570GT mód választót is kapott, amik között megtalálható a Normal, a Sport, és a Track beállítás is. Az új modell gyorsulása 100 km/órára álló helyzetből 3.4 másodperc (0-62 mph), a 0-200 km/órás (0-124 mph) sprintet 9.8 másodperc alatt teljesíti, és a csúcssebessége 328 km/óra (204 mph).

- Kartos Patrik -

2016-08-20, 19:03:09

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

Free Hit Counter
Free Hit Counter