2017 Porsche Macan, Performance csomaggal

Az új szupersportkocsi a kompakt SUV kategóriában a Macan, aminek alapbeállításait fokozták a menetdinamikában. Az új modell a Performance csomaggal lett feljavítva, aminek alapját a Macan Turbo adta, ami az új csúcsmodell lesz, a lenyűgöző fokozott vezetési jellemzőkkel, és a növelt agilitással. A teljesítményét fokozták a TwinTurbo feltöltős 3.6 literes V6-os motornak, ami most szállít a kerekekhez 440 lóerőt (324 kW). A plusz erő 40 lóerő (30 kW) extra az alap Macan Turbo-hoz képest. A plusz erővel 0.4 másodperccel javult a 0-100 km/órás gyorsulása, ami 4.4 másodpercet vesz igénybe most, és a csúcssebessége eléri a 272 km/órát, aminek emelkedése +6 km/óra.

 
 

2017 Porsche Macan Turbo by Performance package

 
  A teljesítménynövekedéssel jött a +50 Nm is, amivel már a nyomatéka eléri a 600 Nm-t, és már 1500-4500 fordulat tartományban biztosítva van a négy keréknek. A gyorsabb rugalmasságban is, ami 80-ról 120 km/órás gyorsulásban 2.9 másodpercet vesz igénybe, ami 0.2 másodperces javulás. A kiemelkedő menetteljesítményei mellett az átlag fogyasztása 9.4 – 9.7 l/100 km lesz, a gyári mérések szerint. A plusz erő mellé jó fékek is kellenek, amik a megállásról gondoskodnak. A Performance csomag még hozzáteszi a 390 mm-es első barázdált féktárcsákat, és a 6 dugattyús piros féknyergeket, amik az újonnan fejlesztett fékrendszer részeit képezik, ahogy a Performance csomag még kiegészíti az ültetéssel, és a vezérelt sport alvázzal, a Sport Chrono csomaggal, és a sport kipufogó rendszerrel, amik az új modell alapfelszerelésének részei.  
 

 

2017 Porsche Macan Turbo by Performance - int -

 
  A Macan Turbo 15 mm-rel közelebb fekszik az út felett, ami mellett még a légrugós felfüggesztést is megkapta, így a hasmagasságát lehet változtatni 10 mm-vel. A Sport mód a csomagban biztosítja a Macan viselkedésének fokozását az alváz, a motor, és a váltó hangolásával. A 7-fokozatú PDK duplakuplungos váltóval szerelik, ami még szinte új a Porsche-nál, és Macan Turbo-ban extrémgyors idő alatt vált fokozatot, optimális kapcsolási ponttal, és a megnövekedett nyomatékot a fokozat választással a maximális gyorsasághoz. A Macan Turbo with Performance Package modell felszerelése még ezeken kívül tartalmazza a 21”-es felniket a 911 Turbo design-val, a küllők oldal fényezésével fényes feketében, a LED fényszórókat, amikhez PDLS Plus-t is adnak.  
 

2017 Macan Turbo by Performance motor, ami teljesítmény növelést is kapott

 
 

Az utastere fekete bőr kárpitot kap, Alcantara elemekkel kiegészítve, valamint az utastere már a hagyományosnak mondható szénszálas betéteket kapja meg, ami sportkocsiknál már alap, és a logo fehér színben utal az egyedülálló változatra. Az új Porsche Macan Turbo with Performance Package rendelése már nyitott, és a Németországi ára 91 142.90 €-val kezdődik, ami országonként változhat, a változó adónak is köszönhetően.

- Kartos Patrik -

2016-09-06, 15:15:08

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

Free Hit Counter
Free Hit Counter