2017 BMW 2002 Hommage Conncept

A bajor gyártó korábban leleplezte az új BMW 2002 Hommage tanulmány modelljét, amit még a Pebble Beach Concours d’Elegance-on, a klasszikus verdák kiállításán mutattak be a nyilvánosságnak, a turbófeltöltős járművek legendás motorsport sikereinek emlékére. Az augusztusi Pebble Beach eseményen a BMW 2002 Homage új változatának leleplezésével állítanak emléket a feltöltős motorral szerelt sportkocsiknak, a több évtizedes sikerüknek. 1973-ban jelent meg a BMW 2002 turbo, ami az első sorozatgyártású modell Európában, és már turbófeltöltős motort használt. Az új modell bevezetését a BMW 02-es sorozatában, egy csapásra sportkocsik népszerű szimbólumává tette.

 
 

2017 BMW 2002 Hommage Concept

 
  A BMW turbófeltöltős technológiájának világpremierje elindította a legsportosabb BMW limuzinok fejlesztését, mint az F-1 első turbós versenyautónak megjelenésével elhódították a világbajnoki címet 1983-ban Nelson Piquet-vel a volán mögött. Az új 2002 Hommage modern külsőt kapott, ami alatt a feltöltős motortechnológia műszaki alapját találjuk. A narancssárga-fekete fényezése pedig a rajongók eszébe juttatja az 1970-es motorsport sikereket. Az új tanulmány külső arányaival nagyon sportos lett, amik között megtalálható a kompakt arányai, a hosszú tengelytáv, a rövid túlnyúlások és a látványos „cápaorr”, amik mellett a menetdinamikája és agilitása lebilincselő.  
 

A sportos hátsó, a modern BMW LED lámpákkal, és négy króm kipufogóvéggel

 
  A külső megjelenését fokozták az első légbeömlőkkel, a látványos hátsó légterelő elemekkel, és az extrém aerodinamikai részletekkel, amik igazán vad külsőt adnak az új tanulmány modellnek. A külső részleteit még nem fejezték be itt a jellegzetes hangsúlyos vonalvezetésével folytatták, amik kiemelik a kerékjárati íveket, a sportos illeszkedéssel a modell külső megjelenésén, és a maga biztosságot sugallnak. A kivételes ívszélesítések a BMW 2002 Turbo homologizált változatának extrém kerékív-szélesítéseire utalnak, amire korábban a széles nyomtáv miatt volt szükség. A tanulmányautó alkotói sokat dolgoztak a sima felületekkel, és a tökéletes részletességgel, mire készlett az ünnepi emlékezetes modell.  
 

 

2017 BMW 2002 Hommage Concept

 
  A 2002 Hommage tanulmány modellen körbefutó övvonal utal leginkább az eredeti 2002 modellre, ami töretlen és szénszálból készült, hogy tökéletes harmóniát alkosson külső megjelenésével. A külső nézetét még kiegészítették a 20”-as egyedülálló felnikkel, kéttónusú színben, az M részleg jelével ellátva, amik alatt látható az aranysárga féknyergek alatt, amik a prémium minőséget hirdetik. A tanulmány modell orra a 02-es modell sorozat 50 éves kialakításának extravagáns újra értelmezése, amely dinamikus stílust ad, a BMW kortárs jegyeivel kiegészítve. A Hommage orra elegáns és letisztult felületeket kapott, a határozott vonalvezetés mellett, és matt fényezéssel egészítették ki a motorháztetőt. A hátsója is letisztult vonalvezetést kapott, a vízszintes vonalakkal, amik nyomatékosítják a tanulmány szélességét.  
 

  

2017 BMW 2002 Hommage Concept

 
 

A hátsólámpák is szinte szögletes formát kapnak, és a modern BMW LED technológiát használják, amikkel sportos fart alkotnak az új 2002-nek. Ami nem megszokott a modern BMW-ket látva, hogy a tanulmány a hátsó rendszámtábla tartó jobb oldalán kapta meg a jelvényt, mint a BMW 02-es sorozat. A 2002 turbo-hoz hűen még megkapta a hátsó légterelőt, ami fokozza sportos megjelenését, és ez is szénszálból készült, amivel szintén alacsonyan tartották a saját tömegét, és még a két oldalra kivezetett dupla kipufogóvégeket is megkapta. A bajor gyártó az eredeti 2002 hamisítatlan újra értelmezése-ként álmodta meg a Hommage tanulmány modellt, ami a kompakt sportkupék hagyományőrző karakterén túlszárnyal, ami ennél több a vezetés színtiszta élményével, a modernkori szimbólum 2016-ból.

- Kartos Patrik -

2016-09-11, 22:19:14

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

Free Web Counter
Free Web Counter