2017 VW Crafter

VW új Crafter-e nagy siker lehet a haszongépjárművek között, ami igazi ügyfélközpontú szállítási megoldást nyújt a legmagasabb színvonallal, amit most a vásárlók igényei szerint fejlesztettek. Az új modellel igen sokrétű ügyfélkört céloznak meg, ami ha jól tudom a legkisebb MAN-ként is jelen lesz a piacon. Az új modell a jövőben 6-kategóriát céloz meg, a mezőny legkedvezőbb méreteivel. Az új modell fejlesztéséhez számos ügyfelet és felhasználót megkérdeztek meg, hogy mivel lehet jobb a Crafter a különböző munkaterületeken, hogy mit kell elviselnie a Crafter-nek, és hogy a legjobb legyen kategóriájában, így még munka közben is elkísérték a szakemberek a munkásokat, hogy megfigyeljék, milyen körülmények között kell a legjobbnak lennie az új generációnak.

 
 

2017 VW Crafter

 
  Az új Crafter egyéni kihívásokhoz innovatív, és praktikus megoldásokat kínál. Az új Cafter-hez új fejlesztésű Euro6-os motorokat kap a teljesen újratervezett karosszéria mellé, amivel takarékosabb, mint korábban, és még a károsanyag kibocsátása is jelentős mértékben csökkent. Az új modell rövid és hosszú távú használatra is alkalmas lesz, a VW új különösen megbízható új motorjaival. Az új Crafter-nél az alacsony fenntartásra és javítási költségekre is gondoltak, ami szintén jó pont az ügyfelek számára. Az új modell optimális méretei szintén a maximális kihasználhatóságot teszi lehetővé az ügyfeleknek, szinte minden területen. Méreteivel még a fordulékonyságáról is gondoskodik, minden terhelési állapotában kiemelkedő menettulajdonságokat biztosítva az új Crafter-nek, aminek raktere hosszúságában is felülmúlja a jelenlegi generációt, ami még a Mercedes-Benz Sprinter-vel készült közösen.   
 

 

Az új Crafter kategóriája legjobb választékával

 
  Az új Crafter szintet lép össztömeg kategóriában is, amivel még szélesebb modell palettát kínálnak, ahogy az Amerikai pickup kategóriából is 6 van, aminek súlyhatárába a legnagyobb össztömegű furgonok is belesnek, mint a Crafter, Sprinter, vagy a Ducato-Jumper-Boxer trió, ami Amerika piacon a RAM márka palettáján jelen is van, de térjünk vissza a Crafterre. Az új modellhez fejlesztették kifejezetten az új erőforrást az EA 288Nutz nevezetű új motort, ami egy 2.0 literes TDI erőforrás, és négy teljesítmény változatban lesz elérhető az új haszongépjárműhöz, amik között megtalálható lesz az alap 102 lóerős (75 kW), a 122 lóerős (90 kW) változatok, valamint a 140 lóerős (103 kW) és a BiTurbo TDI, a 177 lóerős (130 kW) teljesítményével, amik nagy választékot nyújtanak az ügyfelek számára, így sok konfigurálható változatot.  
 

 

Reklám

 
  A meghajtása még a motorokon felül variálható, a választható első-, hátsó, és 4MOTION összkerék-meghajtással. Az ügyfelek mindegyik hajtásváltozathoz választhatják majd a kézi- és automata váltót egyaránt, ami az összeállítható változatok számát szintén növelik, így a lehető legváltozatosabb kínálatot tudják nyújtani az ügyfeleknek. Az említetteken felül még modellváltozattól függően a Crafter hosszát is több változatban kérhetjük, amiből összesen 3 áll rendelkezésre, de a zárt kivitel még három különböző tető magassággal is kérhető, így még több kombinációt tud nyújtani az ügyfeleknek a munkájukhoz legjobb összeállítással. Az új VW Crafter a vezetőnek is segít a legmodernebb vezető segédrendszerekkel, ami minden eddiginél magasabbra teszi a mércét, a nagyméretű szállítók szegmensben. A céljuk a korszerű aktív és passzív biztonsági rendszerek optimális védelem nyújtása, minden terhelési állapotban.  
 

2017 VW Crafter és a modern utastér

 
 

A kategóriában először a Crafter használ elektromechanikus szervokormányt, aminek köszönhetően az új modell olyan elektronikus segédeszközöket is megkap, mint a vontatmány-stabilizáló funkcióval kiegészített ESP, az automatikus követési távolság szabályozás (ACC), a másodlagos ütközésvédelem, az oldalszél-asszisztens, vagy éppen a vontatmánnyal végzett manőverezést segítő rendszer. A passzív biztonság a Crafter-nek még hozzáteszi a vezető és utas első, oldal- és fejlégzsákjait, a fejlett technikákkal. A vezetőnek még segít a tolatókamera, a parkolás távolság ellenőrző rendszer, és a parkolóhely kiállását segítő Rear Traffic Alert - hátsó keresztforgalom figyelő rendszer - . Az éjjeli vezetéshez nyújtott jó látásról pedig az új LED-fényszórók, kanyar fények, és a távfény asszisztens gondoskodik. A Crafter-ben még a mobil-online-szolgáltatásai is az ügyfelek igényeire szabható. Az Crafter nem csak teljesen új fejlesztés, motor kínálatban is, de az új modellhez új gyár létesült Wrzesniában, ami a Poznan-Antoniek VW üzem mellett a második gyár üzem Lengyelországban. Az új crafter-gyár 220 hektáros területen lesz, mintegy 300 futballpályányi területen. Az új gyár több, mint 3 000 munkahelyet kínált majd.

- Kartos Patrik -

2016-09-13, 08:17:28

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

Free Counters
Free Counters