2017 Audi A5 & S5 Sportback

Audi ötajtós kupéja 7 év után érett meg a generációváltásra, ami az új A5 és S5 Sportback formájában érkezik meg először. Az új ötajtós kupé elegáns, intenzív érzelmi formavilágot kap, a magas fokú funkcionalitással és a magas szintű kényelemmel. Az új Sportback modellek egy kupé sportosságát ötvözik, a praktikussággal, ami stílusos családi autóvá teszi, és még megkapta a legújabb infotainment megoldásokat is. A második generáció jön a teljesen új fejlesztésű futóművel, az erőteljes motorokkal, és az innovatív vezetéstámogató rendszerekkel. Az S5 gyengébb sport változat pedig új hathengeres turbófeltöltős motort kap, ami 354 lóerőt és 500 Nm nyomatékot biztosít Quattro hajtással összekapcsolva.

 
 

Az új Audi S5 és A5 Sportback

 
  Az új A5 Sportback elérhető lesz g-tron változatban is, amit e-gáz, földgáz és benzin üzemanyagokkal lehet majd használni. Az új A5 Sportback dizájnt az Audi tervezői érzelmekben gazdag formavilággal alkották meg az új modellt, ami atlétikus megjelenést ad. A nyújtott tengelytávja, a rövid túlnyúlásokkal és a jellegzetes POWERDOME domborulatok egészen a sárvédőkig nyúlnak és kiemelkednek a motorháztetőből. Az új Audi 3D-s SingleFrame rácsát is megkapta, az alacsonyabb és szélesebb megjelenésében. A vállöve korábbi generációnál még erőteljesebben kiemeli a hangsúlyos térhatású hullám motívumot, ami érzelem gazdag eleganciát ad az A5 Sportback számára, ami játszik a fénnyel és az árnyékkal. A hátsója vízszintes vonalakat kapott, és a hasonlóan precíz vonalvezetést, na meg a hosszú csomagtérajtót, ami a korábbi generációknál is jelen volt.  
 

 

2017 Audi A5 Sportback

 
  A nyújtott tengelytáv hatására az utastere is nagyobb lett, ami a 17 mm-rel hosszabb, 24 mm-rel nagyobb a hátsó lábtere, és térdmagasságban 11 mm-rel lett nagyobb. Az utasterében igényes anyagválasztás, pontos illesztések és ízléses színösszeállítás már megszokott az Audi-tól. A műszerfal vízszintes tagolása tágasabb térérzetet ad, plusz extralistáról elérhető lesz hangulatvilágítás is, ami 30 színben választható különleges atmoszférát ad az utastérnek. A csomagtere pedig 480 literes, amivel a kategóriája legjobbjai között kapott helyet, és itt is elérhető az érzékelős nyitás, ami már jelen van a Škoda-nál, BMW-nél, Toyota-nál, és így tovább. Az új modellek szabadszöveges keresőt kapnak, amik a megújult kezelő- és kijelző-koncepciónak köszönhető, ami megkönnyíti a vezérlést. A széria analóg körműszereit leváltották, az új Audi Virtual Cockpit TFT kijelzőre, ami egy 12.3 hüvelykes nagyméretű érintőképernyő, igényes grafikával.  
 

 

2017 Audi S5 Sportback

 
  Az alap Audi Virtual Cockpit-ot még ki lehet egészíteni az opciós Head-Up kijelzővel, ami a fontos információkat jelekkel és számokkal jeleníti meg a szélvédőre vetítő rendszereken. Az új MMI Navigation plus navigáció rendszer, ami tartalmazza a 10GB méretű flashtárolót, a DVD meghajtót, a 3 évre Audi Connect szolgáltatást, akár 5 díjmentes navigáció frissítést, és a 8.3 col képátlójú kijelzőt 1024x480 px képfelbontással. Az MMI Navigation plus vezetéstámogató rendszerekkel működik együtt így is segítve a vezetőnek a hosszú utazások során. Az Audi interface rendszere iOS és Android operációs rendszerű mobilokkal összekapcsolható, ami így könnyedén kihangosítóként is működik. Az Audi phone box mobilkészüléket a jármű külső antennájára csatlakoztatva biztosít jobb vételt. A hangzásról Bang & Olufsen audio rendszer gondoskodik a 755 W-os erősítővel és 19 hangszóróval.  
 

 

Reklám

 
 

 

2017 Audi A5 Sportback - int -

 
  A vezetés támogató rendszerei egyszerre javítják a biztonságot, a kényelmet, és a gazdaságot. A rendszerek között megtalálható lesz a torlódás asszisztens, és araszoló (Stop&Go) funkcióval kiegészített adaptív tempomat (ACC), ami sűrű forgalomban 65 km/órás sebességig tehermentesíti a vezetőt. A rendszer önállóan gyorsít és lassít, valamint kormányoz jól karbantartott és lefestett útszakaszokon, amit már korábban ki is próbáltam a Q5 2.0 TDI tesztautóban. A vezető támogató rendszerek között olyan tételek is megtalálhatók, mint a kikerülés-asszisztens, ami manőverek során segít a baleset megelőzésében, így egy újabb szinten védi az utasokat és vezetőt éles helyzetekben, ami az első kamera és az ACC radarérzékelő adata alapján a másodperc törtrésze alatt kiszámolja a kikerülési útvonalat.  
 

 

2017 Audi S5 Sportback - int -

 
  Az új generáció széles nyomtávot és hosszú tengelytávot kapott, ami az utastér tágasságában jelentős szerepet játszik. A nyomtávja elöl 1 587 mm és hátul 1 568 mm, a tengelytáv mérete pedig 2 824 mm, ami közel 3 méteres lett. Az elsőkerék felfüggesztés új trapézkaros rendszert kap. Az extrák listáról adaptív lengéscsillapítókkal is elérhető, amivel sportosabb és lágyabb lehet a futómű, amit az Audi drive select menetdinamikai rendszerrel lehet szabályozni. Az új A5 Sportback meghajtásáról két TFSI és három TDI motor gondoskodik, amik között megtalálható lesz a 190 lóerőstől (140 kW) egészen 286 lóerősig (210 kW) mindegyik feltöltős motor, amiknek fogyasztását 22 %-val csökkentették az Audi mérnökei, a 17 %-os teljesítmény növekedés mellett. A motorokhoz 6-fokozatú kézi, 7-fokozatú duplakuplungos S-tronic és 8-fokozatú Tiptronic váltó lesz elérhető, az utóbbi fokozatmentes.  
 

2017 Audi A5/S5 Sportback csomagtér

 
 

Az új A5 Sportback alapváltozatai elsőkerék meghajtásúak, de Quattro összkerék-meghajtással is elérhetőek lesznek. A 286 lóerős (210 kW) 3.0 TDI esetében már alapfelszerelésnél Quattro összkerék-meghajtást kapunk. Az alap változatok mellett még jön az S5 Sportback is, aminek orrában egy V6-os feltöltős TFSi motor található, ami 4.7 másodperc alatt repíti 100 km/órára az új S5 5-ajtós kupét, de a 250 km/órás csúcssebesség korlátozás itt sem maradt el. A kínálatban még kettős üzemű változat is megjelenik, ami az A5 Sportback-nél az első modell lesz ilyen hajtással, ami a g-tron lesz, 170 lóerős (125 kW) 2.0 TFSI motorral az orrában és Audi e-gas, földgáz, vagy benzin üzemanyagokkal használható. Az új modell a kategóriája legkönnyebb karosszériaszerkezetét használja, ami intelligens vegyes anyaghasználatnak köszönhetően 15 kg-val könnyebb a korábbinál. Az új modell az elődjéhez képest akár 85 kg-val is könnyebb lehet motor, váltó, hajtás, és felszereléstől függően. Az új Line felszerelés csomagok száma is bővült és még egyedibb összeállítást tudunk alkotni. Az új Audi A5 és S5 Sportback várható érkezése 2017 elején lesz Németországban, és további európai piacon. Az új modellek árairól még nincs információ.

- Kartos Patrik -

2016-10-02, 20:31:10

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

---