VW SHARAN 440 lóerővel - ebay.de aukció

Az autoforum.cz oldalán jelent meg egy cikk, a nem mindennapos VW SHARAN-ról. A cikkben szereplő példány egy VR6-os hajtásláncot használ, ami még kevés volt a tulajnak a 204 lóerejével, így több, mint duplájára emelte meg a családi egyterűben. A gyors családi egyterűk között megtalálható a Mercedes-Benz R63 AMG is, ami viszont kiemelkedően magas árával nem igazán elérhető, így döntöttek a Sharan mellett, ami jelentősen olcsóbb. A egyedülálló példányt az autoforum.cz az ebay-en találta, amire még mindig lehet licitálni. A sok autó rajongó félelme, amikor váltani kell. Az MX-5-öt kellett lecserélnie MPV egyterűre, ami várható ha nagyobb családunk lesz.

 
 

 

- 2001 VW SHARAN VR6 4Motion 440HP -

 
  A sportkocsik hihetetlen gyorsaságáról és élményéről viszont nem szükséges lemondani. A nagy teljesítményű szupergyors egyterűekből is találni a piacon jó párat, ami a Mercedes-Benz R63 AMG lett volna a 400 lóerős SAHRAN tulajdonosának választása, de túl drágák, így döntött a VW Sharan VR6 mellett, ami olyan riválisokkal találkozik, mint az Opel Zafira OPC-k (200 lóerő), a Renault Espace 3.5 V6 (241 lóerő), amik mellett a SHARAN, Seat és Ford változatai is jelen voltak a piacon, és további hasonló modellek. A feljavított alapautó egy 2001-es VW Sharan 7-személyes egyterű, aminek orrában a VR Golf-ok 2.8 VR6-os motorja volt a 204 lóerővel. A sportkocsi kedvelő család apa 2 gyerekével és feleségével használja a méretes egyterűt, ami nagy és nehéz így gyári állapotában is csak 9,9 másodperc alatt érte el a 100 km/órás tempót, ami köszönhető a közel 1800 kg-os saját tömegének is.  
 

  

- 2001 VW SHARAN VR6 utastere -

 
 

009

Reklám

 
  A Sharan tuningolása alatt az egyterű kapott Garrett GT30 turbófeltöltőt intercooler-vel, valamint megkapta az új rozsdamentes acél kipufogórendszert, az új vezérmű láncot és a kuplungot a lendkerékkel. Amik elősegítették a 440 lóerőt előhozni a V6-os motorból, amihez 6-fokozatú kéziváltót szereltek, és a 4MOTION összkerék-meghajtást a Golf R32-ből. A teljesítmény mellett a felfüggesztést is feljavították, ami a széria helyére egy állítható KW felfüggesztés került, és független Webasto fűtést kapott a hideg reggelekre. A külső megjelenése új 18”-as felnikkel lett feldobva nyomtáv szélesítőkkel, plusz még Magnaflow katalizátort, Alpine rádiót Bluetooth-val és subwoofer-vel, első légterelőt a Projektzwo-tól és a fényszóró szemöldököket is kapott. Ránézésre csak apró részletek utalnak a módosításra külső megjelenésében.  
 

  

- 2001 VW SHARAN VR6 tuning motorja, és kiegészítő alkatrészei, amiknek szintén köszönhető 440 lóerő -

 
 

Az új modell még a ¼-ed mérföldes drag gyorsulást is kiemelkedő eredménnyel teljesíti. Az autót árverésre bocsátották az ebay.de-n, ahol 11 690 €-ért lehet fix áron megszerezni, valamint licitálással, ami jelenleg legnagyobb 7 950 €-ón áll, ami már a 49. ajánlat és még 3 nap és 20 óra van hátra az aukció végéig. Az aukció a következő linken megtalálható, és a részletek is : http://www.ebay.de/itm/272483338042 .

- Kartos Patrik -

2016-12-18, 17:14:44

 
     

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

AmazingCounters.com
AmazingCounters.com