Az új Infiniti QX50 Concept és az új VC-Turbo motor - NAIAS

INFINITI a nagy újdonságát készül bemutatni a 2017-es Detroiti autókiállításon. A Detroit-i kiállításon lesz még a globális világ premierje az új INFINITI QX50 Concept-nek, ami mellett még az első változó kompresszióval rendelkező turbós benzinmotort is bemutatják. A következő generációs mid-size prémium SUV is bemutatkozik, ami a jelenlegi QX50-et váltja majd le, aminek Nissan változata a Skyline Crossover nevet viseli. Az evolúció folytatódik az INFINITI kínálatában az új QX Sport Inspiration modellel, ami a QX50 Concept a modern INFINITI design világgal. Az új modell a leggyorsabban növekedő kategóriában foglalja el helyét, egy új komoly riválisként a kategória társak mellett, az új Powerful Elegance-nak nevezett design nyelvvel.

 
 

 

2017 INFINITI QX50 - vázlat -

 
  Az új modell organikus formákat kapott az utastérben, ami vezető központú és utas gondolkodású tervezést kapott, a külső megjelenéssel összhangban. Korábban, még 2016-ban a QX Sport Insipration-t bemutatták a pekingi autókiállításon, ami a jövő QX modelljeinek design világát mutatta be, amit az új QX50 már megkap. Az új INFINITI QX50 Concept az új formavilág mellett megkapja az autonóm vezető támogató technológiákat is. A fejlődés a jövő autonóm vezető támogató rendszereiben is jelen van, ami figyeli a járművet, hogy a lehető legjobban segítse a vezetőt, a számos támogató rendszerrel és így növeli a biztonságot is. INFINITI autonóm vezető támogató rendszerei nem veszik el a vezetést a vezetőtől, ami inkább úgy működik, mint a navigátor a versenyzők mellett, olyan segítő rendszerekkel mint a navigációs Stop-Start közlekedés az országúton vagy nyomon követhető a helyzete a többi jármű között.  
 

 
 

 

Reklám

 
  Az 1989-es első INFINITI-k megjelenése óta számos úttörő vezető támogató technológiát mutattak be autóikban. A világ első autonóm technológiát használó autómárka, ami olyan technológiákat is használ, mint a Predictive Forward Collision Warning (ráfutásos ütközésre figyelmeztető megelőző rendszer), a drive-by-wire Direct Adaptive Steering (közvetlen adaptív kormányzás), és az Active Lane Control (aktív sávtartó rendszer). Az új QX50 Concept pedig bemutatja a legújabb autonóm vezető támogató rendszereket, még a gyártásban való megjelenés előtt, ahogy az új változó kompresszióval tervezett motort is. A nagy újdonság a kiállításon az új VC-Turbo nevet viselő INFINITI fejlesztett változó kompresszióval tervezett új benzinmotor, ami először az INFINITI kínálatában jelenik meg a sorozatgyártású modellekben.  
 

 

2017 INFINITI QX50 Concept

 
  A VC-Turbo (Variable Compression Turbo) érdekessége a változó kompresszió, ami a változó szelepvezérléshez hasonlóan alacsonyabb fogyasztást tud biztosítani a motornak és kibocsátási értéket. Az első VC-Turbo motor egy két literes turbófeltöltős benzinmotor, ami képes nagy teljesítmény leadására és alacsony fogyasztásra is, a dízelmotorok nyomatékosságával, ami tökéletes választás lehet majd a következő QX50 generációhoz. Az új motor komoly alternatív választás lehet a dízelmotorral szemben. A VC-Turbo motor képes alkalmazkodni kompresszió aránnyal a vezetési körülményekhez. A kompresszió változást a dugattyú teszi lehetővé, amit 8:1-es sűrítésről (nagy teljesítmény) egészen a 14:1-es sűrítésig (alacsony fogyasztás) tudja változtatni a kompresszió arányt. Az új motor képes 272 lóerőt (268 hp/200 kW) termelni és 390 Nm nyomatékot, mint egy 6-hengeres benzinmotor, miközben sokkal kisebb fogyasztást produkál átlagban.  
 

2017 INFINITI QX50

 
 

INFINITI mérnökei a fejlesztés céljaként 27%-os fogyasztás csökkenést célozták meg a V6-os motorok teljesítményét túlszárnyalva. Az INFINITI VC-Turbo technológiája jelentős előrelépés a belsőégésű motorok fejlesztésében, ami újabb innováció a hajtásban olyan, mint korábban a folyadékhűtés, az üzemanyag befecskendezés, a katalizátor vagy a turbófeltöltő volt. Az új VC-Turbo új viszonyítási alapot ad a teljesítményben és fogyasztás, kibocsátás kombinációjával, amivel a jövő hajtásláncai készülnek majd.

- Kartos Patrik -

2017-01-04, 17:44:17

 
     

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

AmazingCounters.com
AmazingCounters.com